Kääpiösnautserin pennut 2015


Kaksi urosta ja kaksi narttua syntyi 13.8.2015 yhdistelmästä FI MVA SE MVA EE MVA Peacemaker's Aga Khan Frosty "Taavi" x Doctor's Order Nomina "Nomi. 

Doctor's Order Usain, Rocky - KoiraNet
Doctor's Order Ualani, Iita - KoiraNet
Doctor's Order Umina, Ilsa - KoiraNet
Doctor's Order Uragan, Uri - KoiraNet


Nomi ja vastasyntyneet pennut

Pennut, 2 urosta ja 2 narttua, syntyivät 13.8.2015

8 viikkoa. Vyötärönympärys kasvanut 18 cm.
7 viikkoa. Vielä jaksaa vähän treenaillakin ison mahan kanssa :)
Nomi 6 viikkoa.

Pentusia tulossa :)

Neljällä sukupolvella laskettuna yhdistelmän sukusiitosprosentti 0, kuudella sukupolvella laskettuna 1.89%. Lähin yhteinen sukulainen on yli 16-vuotiaaksi elänyt, Brasiliasta tuotu FIN MVA SE MVA Sailer's R.S. Tiger Woods. Parhaimmillaan sukutaulussa esiintyvät koirat tunnetaan 30 vuoden ajalta ja mitään erityisiä riskejä terveyden suhteen ei ole tiedossa.

Nomi on ensimmäinen kääpiösnautserini, snautserilauman ilopilleri ja hemmoteltu pikkuprinsessa :) Nomi on 4-vuotias ja on pennusta lähtien ollut erittäin miellyttävä ja helppohoitoinen seuralainen. Nomi on temperamentiltaan rauhallinen, mutta leikkisä ja kulkee reippaasti snautsereiden mukana kaikilla lenkeillä oltiin sitten kävelemässä, juoksemassa tai vaikkapa hiihtämässä. Viihtyy myös pihalla yksinään touhuilemassa säässä kuin säässä, sisällä voi sitten köllötellä sylissä tai nukkua kainaloon käpertyneenä :) Sosiaalinen ihmisille ja muille eläimille, ainoastaan pieniä lapsia pyrkii väistämään. Ei reagoi koviin ääniin, kuten laukauksiin, ilotulitukseen tai ukkoseen. Haukkuu tai vahtii hyvin vähän. Kotonaan paikassa kuin paikassa, lempinimeltään kyläluuta, helppo ainakin jättää hoitoon. Video Nomin pentuajoilta, shelttilaumassa ja snautserilaumassa.

Nomi on suorittanut MH-luonnekuvauksen reilu 2-vuotiaana (kontakti 4, ampuminen 2) sekä luonnetestin tänä syksynä (+84, laukauskokematon). Luonnetestissä Nomi osoittautui yllättävän pehmeäksi - tuomarit ja leikki oli kivaa, mutta liian moni peräjälkeinen asialla pelottelu sai ns. villapöksyt tutisemaan. Palautui testistä kuitenkin nopeasti ja pehmeys ei ole aiheuttanut ongelmia arjessa. Harrastuksissa on sattunut ja tapahtunut, mutta ei niitä ole jääty millään tavoin muistelemaan. Nomi on yleensä myös työnjohtajana pihatöissä, kun pitää käyttää ruohonleikkuria, moottorisahaa tai muuta meluavaa konetta eikä näistä välitä. Snautserit on sattuneesta syystä silloin sisällä ;) (Milan yrittää mm. purra ruohonleikkuria). Nomin Luca-isä on luonnetestattu pistein +188 ja tämän isä sai puolestaan luonnetestissä pisteet +240.

Nomi on ollut tähän asti terve ja kaikkiruokainen. Alle vuoden vanhana on ollut yksi ja kerran on ollut maha sekaisin, mutta tämäkin meni kotihoidolla ohi. Muuten on käyty eläinlääkärissä vain rokotuksilla ja virallisissa terveystarkastuksissa (silmät, polvet). Nomi on syönyt vaihtelevasti eri merkkisiä nappuloita (Royal Canin, Jahti & Vahti, Acana, Brit Care, Orien) ongelmitta, mutta pääsääntöisesti ruokinta on ollut raaka liha - puuro. Hammaskivikin näyttää pysyvän loitolla päivittäisellä hampaiden harjauksella. Nomi ei ole myöskään koskaan ontunut tai oireillut jumeja agilityn tai pitkien juoksu/hiihtolenkkienkään jälkeen.

Agilityssä Nomi kisaa tällä hetkellä mini2-luokassa, yksi nollavoitto ja LUVA on jo tästäkin luokasta. Nomi oppii nopeasti ja treeneissä on yleensä hyvin innolla mukana, parhaimmillaan vauhtiakin löytyy ihan mukavasti. Haasteena erityisesti kisoissa on snautsereihinkin verrattuna olematon miellyttämisenhalu ja kiinnostus ympäristöään kohtaan. Tähän asti ollaan kuitenkin päästy varsin vähäisellä treeni- ja kisamäärillä. Nomin sisko Jilly on kisannut jo pidempään mini3-luokassa. Video Nomista agilitykisoissa. Nollavoitto mini2-luokasta keväällä 2015.

Näyttelyissä Nomi on käynyt yhteensä vain neljä kertaa. Nomi on kropaltaan enemmän sutjakka kuin tanakka ja kehittynyt varsin hitaasti. Lähinnä rakenteesta sanomista tulee pitkästä lanneosasta ja etuliikkeistä. Muuten Nomi on kyllä kiva esittää - reipas ja iloinen typykkä :) Turkkikin on puhtaan musta ja hyvälaatuinen niukalla pohjavillalla. Video Nomista ekassa näyttelyssään. 

Taavi puolestaan on komea herrasmies edustaen oikeaa snautserityyppiä, erinomaisella pikimustalla ja karkealla karvalla varustettuna. Taavi asustelee 12-vuotiaan isänsä ja neljän muun kääpiösnautseriuroksen kanssa samassa laumassa sulassa sovussa. Sosiaalinen, iloinen, rauhallinen ja hyvin hiljainen. Ei ole arastellut tai pelännyt mitään elämänsä aikana. Taavin isä on luonnetestattu pistein +174.

Tavoitteena tällä pentueella on päästä yksi askel lähemmäs ideaali-kääpiösnautseria - terve ja pitkäikäinen, reipas sosiaalinen seurakoira kestävällä ja liioittelemattomalla rakenteella ja helppohoitoisella turkilla varustettuna. Aika näyttää kuinka tässä onnistutaan?

Lisää tietoa Nomista löytyy blogin puolelta aina pentuajoista tähän päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti