perjantai 24. syyskuuta 2010

Agilityä aamuin ja illoin

Eilinen agiliytreeni oli varsin tehokas - Milanin ja Lilin lisäksi paikalla oli poikkeuksellisesti vain yksi koira. Käytettiin harjoitustunti todella tehokkaasti, kolme rataa, joka tarkoitti, että joku sai juosta tunnin aikana kuusi rataa + koirien lämmittelyt. Ei ollut enää kylmä loppuvaiheessa :)

Tästä ensimmäisestä radasta tehtiin ensin numerot (ratapiirros sinnepäin) ja hienosti pelitti molemmat. Seuraavaksi tehtiin rata toisinpäin (kirjaimet) eli päästiin harjoittelemaan kammotus-takaakiertoja. Ihme kyllä sain taas ohjattua koirat suorittamaan radan oikein (jopa ne takaakierrot ja jopa Milanin). Ohjaus oli kyllä niin kamalaa ja kompuroivaa, että muutamaa kohtaa hienosäädettiin, erityisesti muurin takaakiertoa. Lili, kiltti hiljainen pieni tyttö teki ekalla kerralla jotain mitä en olisi ikinä uskonut sen tekevän. Tiukka haltuunotto hypyltä muurin takaakiertoa varten niin kuuluu räyh ja koira ranteessa kiinni. Kiroili vielä kahdella seuraavallakin hypyllä. Joku on vähän syttynyt :)


Mie jo luulin, että nyt lopetetaan harjoitus, mutta mitä vielä uutta putkeen. Vanha pikkurengas tuotti alkuun molemmille vaikeuksia kutsuna otettuna. Ja yllättäen hypyltä 15 mentiin putkeen muurin sijaan, kun lepsuilin ohjauksen kanssa (sama virhe molempien kanssa, luulisi sitä kerrasta oppivan...). Eipä tuo tarvinnut kuin nimenhuutoa niin snautserit tulivat juuri sinne minne pitää. Edelleenkään nämä ei niin seuraa miun liikettä vaan muutakin tarvitaan, saas nähdä milloin sen saa itselle taottua päähän.Aamulenkillä käytiin vielä ottamassa pujottelua eri kulmista, keinua (molemmat meni hyvin heti ekasta kerrasta!), Lilille puomin kontaktia sekä putki-puomierottelua ja hyppelyä.

Viikonloppuna onkin vielä omistajan vuoro viettää aamusta iltaan agilityn parissa koulutusohjaajakurssin merkeissä.

Tokoon liittyen oivallus - sisätreenit kielletty! Tunnari toimii ulkona (älä kysy miksi) sekä kaukokäskytkin paremmin, toivottavasti ei tule mitään ennätyspakkastalvea, että taretaan treenata ulkona :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti