maanantai 16. tammikuuta 2012

Lunta, lunta ja lunta...

Viime viikko alkoi jo pahasti muistuttaa kahta edellistä talvea eli lumitöitä aamuin ja illoin... Lunta tuli viikon aikana sen verran, että siihen on jo vaarassa upota niin pienet kuin vähän isommatkin snautserit...

Se lumipallo meni varmasti tuonne ja minä menen perässä!
Ei löytynyt, joten digging deeper... Apua, mää putosin!Pääset sää ylös, jos mää vähän autan?


Kuis täs nyt näin kävi...


No eiks muka onnistu?Punnertaa, punnertaa...Ai et niinku tulis sitä kautta?


Sitkeä snautseri ei mene siitä mistä aita on matalin!

Taistelu lumivalli vastaan Lili päättyi 1-0 ja Lili joutui tulemaan käskytettynä helpomman kautta :)
Lumityöt haittasi jo treenailua, mutta jotain sentään ehdittiin tekemään. Keskiviikkona aksailemaan omatoimisesti, tehtiin pikkupätkä Cruftsin KV-rataa (harjoitus vanhasta ASB-lehdestä, jota jaeltiin ilmatteeksi agirodussa :)

Erityishaasteena tässä oli kolmosen takakierto, kun putkesta tullessa oli ensiksi näkyvissä kaksi muuta hyppyä. No, tämä ei tuottanut kertaakaan ongelmia, mutta pituus sen edestäkin. Yritin ekaksi takaaleikkauksella, mutta ei oikein toiminut noin ahtaassa välissä, jossa ei päässyt itse vauhtiin. Joko meni putkeen, hyppäsi vitosen tai kääntyi pituudelta väärään suuntaan. Kolmosella takaakierto-valssi ja lähetys pituudelle kroppa käännettynä jo vitoselle. Johan pelitti! Kutosen taaksen mentiin varmaan jollain ihmisnuolityyppisellä :) Hyvin taipui väliin niin ei tarvinnut kierrättä kauimmaisen siivekkeen kautta.

Nomi treenaili suoraputki-rengas yhdistelmää ja samassa treenisssä sai harjoiteltua putken pimeän pään hakemista, hienosti toimi. Yhdistettiin myös keppeihin putki, aloitukseen pitää vielä viedä tarkasti.

Lauantaina tokoiltiin. Alkuun Milan teki liikkeestä istumiset hyvin, mutta sen jälkeen tuli totaalijumi ja jäi aina seisomaan. Jumitusta esiintyi taas "pitkästä aikaa" kakeissa. Ja perusasennot on jotenkin lipsahtaneet vinoiksi... Lili taas edistää seuraamisessa, parempi tietysti sekin kun seilaaminen sivusuunnassa kun tsemppi lopahtaa. Luoksetulon stopissa yritti hipsiä. Ruudussa pitäisi alkaa häivyttämään alustaa, lähtee ruutuun kuin tykin suusta vaikka missään vaiheessa viriteltäessä ei edes vilkaisekaan ruudun suuntaan. Mutta jostain se näyttää tietävän, että missä ruutu sijaitsee :) Kakeja pitäisi alkaa nyt ihan tosissaan treenaamaan, että saisi kädestä irti. Ja vai se kammotus tunnarikin on joskus aloitettava jos meinää vielä tänä vuonna kokeeseen selvitä :) Tokotreenien päätteeksi Nomi liiteli ns. mersun merkkiä putken kautta sekä neljän hypyn viistosuoraa.

Sunnuntaina oli tyttöjen agilitytunti eli suunnattiin taas hallille Lilin, Nomin, Kiian ja Muskan kanssa. Harjoituksen teemana irtoaminen (Merrin ryhmätreeni ed. viikolta). Ensin mustat pallukat. Kolmosputki löytyi hyvin joka kerta, myös niin että itse oli lähellä A:n toista päätä. Hyvin toimi muutenkin paitsi oma juokseminen, kun ensin kolotti polvea ja sitten vielä nilkkaa. Nomi teki tästä 1-4 (putken suu käännettynä) sekä 8-10 (hieno takaakierto-valssi ja kääntyminen 9-10). Valkoiset pallukat treeni. En tiedä mitä tapahtui eka yrityksellä, kun Lili kolautti lahjakkaasti päin rengasta. Tarkoitus oli kyllä ensin hypätä läpi ja kääntyä vasta sitten... Kerta tarkoitus oli harjoitella irtoamista niin ei saanut mennä vastaanottamaan renkaan taakse vaan ohjata kauempaa A:n alapuolelta. Hyvin löytyi A putken sijaan joka kerta, tosin johan tämä ollaan kertaalleen käyty kisoissa ryssimässä :) Oi niitä aikoja, Orimattila ja 2-luokan kisat... A:n jälkeen valssi ja muurin oikealta puolelta oli toimivin jatkoon. Lähetys kepeiltä putkeen ja loppusuoralle hanaa, ei saanut jäädä suoralla jälkeen :)

Nomin treenikiintiö tuli taas täyteen (ja kakkoskentälle häiriötä) rengasta harjoitellessa, joten jäi loppusuorakin tykittämättä, kun haluttiin testata keinulle uutta treenitapaa. Tarpeeksi makkaraa tarjolla niin ei ole treenimotivaatiosta puutetta ja ihan sama mitä viereisellä kentällä tapahtuu :) Kotona tätä jo kokeiltiin omalla keinuviritelmällä ja hyvin toimi. Eli ideana nostaa keinun alkupää lähes kokonaan ylös ja sitten naksutellaan, että koira käy itse painamassa hieman koholla olevan toisen pään alas ja lopulta nousee kyytiin. Tällä tyylillä jatketaan, sen verran toimivalta Nomille näytti! Ohessa huonolaatuinen kännykamerakuva ensimmäisestä harjoituskeinusta :)

Itse ehti viikolla kertaalleen hiihtämään, vetoapua olisi kyllä kaivattu... Mutta eiköhän parratkin kohta pääse lempipuuhaansa! Sunnuntai kun oli vihdoin vapaa lumitöistä niin käytiin taas porukalla juoksemassa. Totesin että juoksulenkit hihnassa on niinkuin satakertaa miellyttävämpiä kuin hihnalenkit kävellen. Juostessa Milanilla ja Lilillä on ikään kuin tärkeä tehtävä suoritettavana, niin ei jouda turhanpäivisiä hyörimään. Ja vauhti on kärsimättömille sopivampaa ja mikä ehkä tärkeintä, valjaat päällä mentäessä saa vähän vetääkin!Agilitykengät (jotka ovat siis maastojuoksukengät oikeasti) toimivat hyvin lumella juostessa, on pitoa ihan eri tavalla kuin tavislenkkareilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti