keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Taisteluhalua vai sen puutetta?

Viimeisimmässä Kääpiösnautserimme lehdessä luonnetestituomari analysoi kääpiösnautsereiden taisteluhalun suuruutta testitulosten perusteella. Eroteltiin ns. todellinen taisteluhalu ja opittu taisteluhalu (=taistelee raivokkaasti vain omasta lelusta). Yleisesti ottaen taisteluhalu näillä entisillä rottakoirilla todettiin riittämättömäksi, enemmän ollaan kallistumassa pienen tai riittämättömän taisteluhalun puolelle kuin että lähenneltäisiin suurta, joka olisi toivottua tai vähintäänkin pitäisi päästä kohtuulliseen.

Nomikin toki menee luonnetestiin, kunhan ikää on edes säällisesti. Samat tuomarit ja paikka kuten Milanilla ja Lilillä niin saadaan hyvää vertailukelpoista tietoa omista koirista. Ja vielä kun tuomarit ovat osoittaneet pätevyytensä ja tuomioista voi olla samaa mieltä. Saas nähdä kuin neitin käy :) Toistaiseksi tällä tasolla ollaan vielä pärjätty, riittänee ainakin kotitarpeisiin ja ehkä treeneissäkin :)



Samassa lehdessä jalostustarkastaja kritisoi erityisesti musta-hopeiden luonteita pehmeiksi vailla itsetuntoa, joilla usein on ongelmia ukonilman ja ilotulitusten kanssa. No, ei sitä tiedä vielä, uusi vuosi ja uudet kujeet kenties...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti