tiistai 25. syyskuuta 2012

Kvaak, kvaak, KVAAK!

Kuvittele pieni vinkulelu...


Minkälainen ääni siitä lähtee...

Kun joku vinguttaa sitä ns. sarjatulena...

Tunnin putkeen...


Siinä jalkojesi juuressa...


Alkaako kuulostamaan jo päänsäryltä :)

Siivoiltiin yhtenä päivänä treenilaatikkoa ja ajattelin siirtää pikkuankan normaalilelujen joukkoon, kun Lili siitä niin tykkää. Valitettavasti tykkää vähän liiaksikin, eikä "uutuuden" viehätys ole osoittanut laantumisen merkkejä, joten pikkuankka pääsi takaisin treeniboxiin takan päälle...

Milanin käsitys todella hauskasta leikistä, jaksaa tehdä yhtä kauan kuin Lili vinguttaa ankkaa. Leikin nimi on siis pallon vahtiminen. Reaktiot on salamannopeat, jos joku yrittää pallon viedä... Nomi ei oikein ymmärtänyt kakaran tasolle vajonneita vanhuksia...


Kun treenilaatikko on ojennuksessa, niin ei ole enää mitään esteitä menestyksekkäälle treenamiselle, vai mitä :)

Kerrataas tämän hetkinen tokon tilanne, yksittäisiä treenejä nyt niin muista tai edes jaksakaan. Kolmikosta tulospaineet on taas Lilin harteilla, ilmankos se niin lytyssä istuskeleekin :) Lilin kanssa ei olla tavoitteellisesti treenattu sitten viime syksyn TK2:sen jälkeen ja kevään jälkeen oli toko kokonaan tauolla, kun Milanin piti se  osuus hoidella... Kisaamista suunnitellaan aikaisintaan ensi keväänä, haluan että liikkeet ovat niin varmat kuin vaan voivat olla ennen kokeisiin lähtemistä.

Voittajaliikkeet tällä hetkellä:

  • Paikkamakuu: pitäisi treenata uusiksi, että saisi skarpimmaksi.
  • Seuraaminen: edistää, väljyyttä, alun perusasentoon tuleminen...
  • Liikkeestä istuminen: Muuten ok, mutta istumisasento saisi olla pystympi. Ei pysty kun on paineet niskassa :)
  • Luoksetulo: pysähtyy molemmat napakasti, osaa myös ennakoida toisin kuin Milan...
  • Ruutu: Hakee ruutua jo ihan hyvin, loppuosan treenaus pitäisi aloitella.
  • Metallinouto: Ok.
  • Hyppynouto: Ok.
  • Tunnari: Hiffasi idean hyvin keväällä, tänään katsotaan vieläkö on liike muistissa, kun nyt on taas kapuloita millä treenata. (Hyvä minä, sunnuntaina ahkeroitu 130 kapulan satsi :). Saattaa pureskella kapulaa, kun on oikein innostunut. 
  • Kaket: Seisomisesta alkaa olla jo ideaa.
Milan tokoilee enää vain mielenvirkistykseksi sekä toimii jossain vaiheessa koekaniinina EVL liikeiden opettelussa. Äh, miksi ei voisi yhdistää Milanin osaamista ja Lilin intoa? Nomin kanssa alokasluokka ehkä tavoitteena 2016 :D Aikataulu ei kyllä sitten johdu koirasta...

Ei viikkoa ilman agilityä! Lilin toistaiseksi viimeiset ryhmätreenit, ensin viime viikkoiset (17.9.):
Tässä saatiin hyvin menemään sekä 5-6 ja 9-10 ihan vaan vetämällä, 12-13 tuli myös hyvin pelkän liikkeen mukana. Muurin jälkeen persjättö ja jatko valssilla. Lilin A:n kontaktiin voi aina luottaa, joten oli alussa helppo leijeröidä okseri ja lopunkin saattoi vastaanottaa hypyn takaa. Kympin niisto ahdisti, kun oma liike oli heti kohti keppejä, ei heti kestänyt sitä.

Toisen kierroksen treeni alkoi mukavalla haasteella, muurin takaakierto ja heti perään persjättö. Varmista takaakierto ja sen jälkeen äkkiä alta pois ja koira oikealle puolelle... Kepit leijeröitiin ja ohjaus putkeen, jonka jälkeen Lili pisti korvat kiinni ja hyppi vaan hyppyä minkä putkesta näki. Ennen pitkää se oikeakin löytyi. Hypylle jaakotus, että kääntyi A:lle eikä paahtanut vain putkeen. 32:selle vekkiä ja muuri takaaleikkauksella. Kiva treeni!

Eiliset (24.9.) kiemurat taasen näytti tältä:
Ensimmäinen pätkä meni oikein mukavasti, pilkunviilausta vain joihinkin kohtiin, aivan seinän viereen loppuvat kepit eivät tuntuneet missään (ei ne ole olleet ongelma aiemminkaan). Itse olisin kierrättänyt kolmoshypyn oikean siivekkeen kautta, mutta tiukempi käännös saatiin vasemman kautta jaakottamalla. Kutoselle rohkeasti "päälleleikkaus" niin kääntyy tiukasti, ääntä kun koira putkessa (vauhtia), etäisyyttä kepeille ja ohjaus putkeen, ei jäädä odottomaan kun koira hyppää 16 hypyn vaan ajoissa matkaan.

Toinen pätkä ei sujunutkaan ihan niin hyvin, jatkamme harjoittelua huomenna omatoimisesti. Kun ei käänny niin ei, 22-23, 31-32-33 (sujuvin ohjauslinja toi aina muurista ohi), 34-35... Tämä sentään toimi, lähetys 36 hypylle ja puomin leijeröinti.

Kiitos Olli-Jussille meidän valmentamisesta, keväällä taas jatketaan! Siihen asti omatoimitreenailua, ei nuo treeniaiheet ihan heti lopu :)

Viime viikolla saatiin tehtyä hyviä omia treenejä. Tässä oli alussa kiva pakkovalssi, putki oli aika hyvin houkuttimena :) Mutta sinnepä ei eksytty! 4-5-6 oli kohtuullisen hankala väli, varsinkin kun Lili viis veisasi minun persjätöistä... Nomi tykitti aivan huipusti - vauhtia löytyi, ohjureita taasen ei :) Jesss!

Viikonloppuna harrastettiin "köyhän miehen treenejä". Olin alunperin ilmoittautunut ko. koulutukseen, mutta jouduin sitten perumaan sen säästötalkoissa. Kiva rata ja olisin kyllä mieluusti kuullut kouluttajan kommentit, mutta nyt piti luottaa vaan omaan osaamiseen. Lopputuloksesta päätelleen ei vissiin ihan pihalla oltu :) Lili hyppeli poikkeuksellisesti medikorkeuksia. Ei hypyt hidastaneet, mutta eivät myöskään käännökset tuottaneet ongelmia. Ehdottomasti mieluummin näin, jos sais valita...
Nomi teki vain keppejä ja hyppysuoraa, kun ei ryhmätreeneissä edellisenä päivänä suostunut tekemään yhtään rataa. Todennäköisesti haluttomuus johtui siitä, että tiputti alussa ensimmäisen riman. Lentokeinun saa tehdä ja vaikka tippua puomiltakin, mutta rimojen kolautus on ehdoton ei neidille. Sitkeästi yritti hyppysuoralla namipalkalle kiertää hyppyjä, suostui hyppäämään vasta kun kielsi esteiden kiertämisen. Hypyissä oli ilmaa varmaan sen 10-15 cm :) Toistojen myötä alkoi jo hyppäämään rennosti. Tällä viikolla tehdään vain hyppytekniikkaharjoituksia hyppyilon palauttamiseksi. Tärkein tavoite eli kepit ilman ohjureita ennen lokakuuta/juoksuja saavutettiin jo, eikä siihen edes tarvittu tehotreenejä! Riitti kun otti viimeiset kaksi ohjuria pois :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti