sunnuntai 30. syyskuuta 2012

(M)aan vetovoima

(M)aan vetovoima on luonnonlaki, ei sille mahda mitään...

Case Lili torstaina tokotreeneissä
Treenailtiin porukalla pari liikettä ja Lilille olin valinnut ruudun, luoksetulon sekä tunnarin. Ruutu toimi hyvin, kun oli alusta ruudussa, malttoi seisoa hyvin oikein terhakkaan oloisena häntä pystyssä :) Mutta otapas alusta pois, niin ei ajatustakaan seisomisesta, vaan lyö suoraan käskystä maahan. Aargh!

Ensimmäinen yritys luoksetuloa, tulee tyylikkäästi ensimmäisestä käsimerkistä läpi. Itsellä löi sen jälkeen vähän aikaa tyhjää, olinko Lilille edes käsimerkkiä käyttänytkään vai pelkkää suullista käskyä...? Liian monta treenattavaa koiraa kenties...? Käskyllä pysähtyi napakasti, mutta luonnonvoimat puuttuivat taas peliin. Ei voi seisoa vaikka miten käskettäisiin, pakko mennä maahan. Aargh!

Tunnarissa ei tarvinnut seistä tai edes mennä maahankaan. Tiistaina tosiaan otettiin ensimmäisen kerran tunnaria sitten viime kevään (ja suoraan kentällä häiriössä, hmm...) ja 4/5 onnistunutta suoritusta. Sen yhdenkin paikansi hyvin isosta joukosta kapuloita, mutta meni sitten ottamaan viereisen. Tällä kerralla ei vahinkoja vaan 4/4 hyvin varmaa suoritusta. Huippua! Mitenköhän onnistun tämän vielä pilaamaan, ei tämä voi olla näin helppoa...

Loppuun vielä paikkamakuut, Lili taas osan aikaa hyvin kenttään maastoutuneena.

Case Nomi perjantaina aksailemassa
Oli sitten mikä koira tahansa kyseessä, ohjasit miten tahansa, jätit miten pienen tilan tahansa, niin A:ltahan se koira löytyy...


Tehtiin ensin valkoiset pallerot harjoitus, varmasti lähtee reippaasti liikkeelle kun on A-este heti näköpiirissä! Hienosti teki Nomi kontaktin, vaikka olin ottanut etäisyyttäkin, niin pääsi sujuvasti ohjaamaan kolmoshypyn. Ensimmäisellä yrityksellä aloitti kepit toisesta välistä, mutta uusintakerroilla ei enää ongelmaa. Mustat pallerot treeni meni hyvin ensimmäiset viisi estettä... Oiskohan tuon kerran saanut putkeen menemään, mutta sen jälkeen oli kyllä niin väkisin A:lla kuin vain voi olla.

Mutta se on hyvä kun on koirilla yhteisiä ongelmia, niin ei tarvitse eri harjoituksia miettiä. Edellisten treenien ongelmakohdat saatiin toimimaan molemmilla neideillä hyvin keskiviikon treeneissä, mutta tämä A:n vetovoima tuskin ratkeaa yhtä nopeasti... Mutta sitä siis treenaamme seuraavaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti