tiistai 31. joulukuuta 2013

Vuosi 2014 on kohta jo ovella...


Raketit paukkuu ulkona ja kaikki kolme koiraa vaan vetelee sisällä sikeitä. Johan sitä on vuosi rehkittykin, kuka enemmän ja kuka vähemmän, joten mitä sitä enää vuoden viimeisinä tunteina stressaamaan...

Nyt tai ei koskaan onkin hyvä hetki muistella vuotta 2013. Mitään tavoitteita ei tullut kirjallisesti julkistettua, mutta nyt on hyvä todeta että omassa päänupissa asetetut tavoitteet saavutettiin oikein hyvin :)

Vuoden tärkein tavoite oli ehdottomasti Lilin AVAutuminen. Kisakausi aloitettiin normaaliin tapaan maaliskuun alun kotikisoissa ja tulokset oli alkuun yhtä nihkeät kuin edellisenä vuotenakin. Nollaputki saatiin alkuun vasta huhtikuun puolivälissä, mutta sitten tulikin kahtena peräkkäisenä viikonloppuna tuplat ja SM-nollat sekä karsintanollatkin oli kasassa. Sitä viimeistä sertiäkin yritettiin jo tarjota kovassa seurassa Vantaalla, mutta valitettavasti vain kolme päivää liian aikaisin... 

Jokunen nolla irtosi kisoista vielä myöhemmin keväällä, mutta kontaktiongelma alkoi ikävästi nostaa päätään. Ensimmäiset 65 rimat kisoissa tuotti myös ongelmia... SM-kisoissa päästiin vetämään kaikki kolme rataa - karsintarata hyvä, finaaliradalla ja joukkueradalla olisi ollut rahkeita parempaakin. Mutta joka tapauksessa hienosti finaaliin ja siltäkin radalta tulos! 

SM-kisojen jälkeisistä kisoista heti tuplanolla seuraavaa vuotta varten plakkariin. Sertijahtia jatkettiin helteessä ja kontaktiongelmien kanssa, jokunen rata keskeytettiin kontaktien takia. Ja sertikin meni hienoiseen kontaktivirheeseen... SM-nollat 2014 saatiin kasaan jo piirinmestiksissä elokuun välissä, aikaisempina vuosina on saatu odottaa aina huhtikuun puoliväliin asti. 

Syksyllä saatiin oikein kunnon nollatuloskunto päälle, mutta sertiin asti ei vain vauhti riittänyt. Kontaktit parani muuten kuin keinun osalta, jolla nähtiinkin vähän turhan vauhdikkaita suorituksia. Kisakausi oli tarkoitus lopettaa omiin kisoihin lokakuun lopussa, mutta kun vuoden tärkeintä tavoitetta ei oltu vielä saavutettu, niin vielä lähdettiin yhdet kisat kokeilemaan itsenäisyyspäivänä. Ja sieltähän se kaivattu sertikin vihdoin irtosi! Kontaktitkin suoritettiin mallikelpoisesti. 

Joten Lili aksailut 2013:

- 21 nollaa, joista 5 tuplanollaa
- FI AVA 

 Tokoilu oli vähän jäänyt aksailun varjoon, mutta piirinmestikset oli asetettu taas tavoitteeksi uuden luokan korkkaamiseen kahden vuoden tauon jälkeen. Yksi 1-tulos voittajasta oli tavoitteena syksyn aikana. Treenaamaan päästiin kunnolla vasta kun säät salli ulkona treenaamisen. Mitään himotreenausta ei ollut missään vaiheessa havaittavissa, mutta niin vaan alkoi Lili olla kisakunnossa elokuussa kun oli piirinmestaruuskisojen aika. Kunto kesti myös tositilanteen ja niin VOI1-tulos luokkavoitolla heti ensimmäisellä yrityksellä! Kaupan päälle vielä piirinmestaruusjoukkuehopeaa! Koska 1-tulos tuli hieman etuajassa ja EVL:n liikkeitä ei oltu vielä aloiteltukaan, niin käytiin tekemässä vielä TK3 koularikin. Kolme koetta ja kolme ykköstulosta, joten voisi sanoa että tekeminen on varmalla pohjalla.  

Nomikin aloitti myöskin kisauransa, hyvin maltillisesti tosin. Yhdet kisat keväällä ja kahdet syksyllä. Tuloksena yksi nollavoitto ja kaksi hyvää vitosta. Lopuissa oli ongelmia häiriöherkkyyden takia. 1-luokassa jatketaan siis edelleen.

Milan puolestaan treenaili omaksi ilokseen sekä toimi koekaniinina EVL:n liikkeiden opettamisessa :)

Vuoteen mahtui myös uusi työpaikka keväällä, osoite pysyi edelleen samana. Mihis sitä Skinnarilan vapaavaltiosta lähtis :) Työmatka ei vaatisi minkäänlaista autoa, mutta raaskihan sitä vihdoin pistää armaan kulkuneuvon vaihtoon. Onneksi löysi parhaimman mahdollisen uuden kodin, niin ei pääse ikävä yllättämään :) 

Tavoitteita ensi vuodelle sitten:

- Kaikki pysytään terveina
- Tulostavoite nro 1: Lili TVA. Ei varmaan voi olla enää muuta tavoitetta kun on jo TK1, TK2 ja TK3...
- Tokon SM-kisoja ei ehkä vielä 2014, mutta seuraavana sitten viimeistään?
- Agin SM-kisoissa / piirinmestiksissä tuplanolla
- Kontakteista ei lipsuta
- Kisoja hyvällä mielellä (ja ehkä uusissa maisemissakin), mutta itseä ja koiran taitotasoa sopivasti haastaen. Miksi enää varmistella...
- Nomi 2-luokkaan 

Hyvää Uutta Vuotta 2014


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti