keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Ykköstuloksesta punaiseen korttiin...

Ota snautseri ja ei ole kokeissa tylsää! Snautserin omistajalta vaaditaan tunnetusti huumorintajua, en vaan tiedä kuinka kauan itsellä sitä enää riittää näiden kokeiden kanssa…

Eilen Imatralla iltakoe ja EVL oli vuorossa viimeisenä, joten vasta joskus kasin jälkeen päästiin tositoimiin. Sääkin suosi, kun reipas sade vaihtui pieneksi tihutteluksi meidän vuorolla ja Lilihän vaan tykkää pikkusateesta! Hyttysistä tai mäkäräisistä ei jälkeäkään, joten kaikki oli pedattu hyvälle suoritukselle.

Ja kuinkas sitä taas sitten kävikään. Tuomarina Tommi Varis, kehässä normijärjestys, ruudusta poikki.

 • Paikkaistuminen: 10.
 • Paikkamakuu: 9.5. Jee :) Puolikas lähti siitä, kun oli alun perusasennossa hieman vinossa. Oli mennä viereisen koirakon tuplakäskystä maahan, mutta onneksi vain vähän nytkähti. Reippaasti omalla ylös. Ja ilmeisesti oli ollut paikoillaan hienosti, olisi Tommi siitä varmasti muuten huomauttanut :) Lili oli kyllä tosi hyvässä vireessä!
 • Seuraaminen: 7. No niin kauan kun ei tästä tule nollaa niin hyvä :) Joku perusasento jäi taas tekemättä ja yhdessä täyskäännöksessä oli aivan pihalla ja eksyi tässä väärälle puolellekin, lopun hidas alkoi olla jo aika mallikastakin!
 • Zeta: 9. M-I-S. Juuri ennen kehään menoa kokeiltiin maahanmenoa ja tarjosi vaan istumista. Yhtään kun ollaan koetunnelmissa, niin tökkii. Saatiin kuitenkin jumi auki ja teki kaikki vaihdot hienosti oikein!
 • Luoksetulo: 9.5. Tämä oli niiiiin hieno!!! Lyhyehkö kenttä tietysti helpottaa pysäyttämistä, mutta tuli välit vauhdilla ja teki kyllä elämänsä pysäytyksen seisomaan. Ei Lili-loikkaa lainkaan :) Maahankin hieno heittäytyminen. Puolikas aavistuksen vinosta perusasennosta. Wow :)
 • Ruutu: punainen kortti. Ja niin hieno alku valui hukkaan. Lähetyspaikalla ei Lili oikein tuntunut täysin fokusoituneelta tehtävään, mutta sehän ei ole mitään uutta. Eikä ollut aikaa enää korjataan kun käskytettiin liike jo alkaneeksi. Käsky "merkki" ja mitä tekee Lili? Kurvaa suoraan edessä olleen merkin sijasta vasemmalle ja kehänauhassa kiinni olleen hypyn kautta varastokontin kanttiinin luokse missä ihmisiä seisoskeli. Mitä h-e-l-v-e-t-t-i-ä? Kehästä poistuminen EVL:ssä on aina punainen kortti ja koe loppuu siihen. Oli kyllä niin epätodellinen olo tässä kohtaa. Kyllähän edessä oleva oranssinen n. 15 cm korkea merkkikartio on täysin sekoitettavissa kehän laidassa olleeseen tummanruskeaan hyppyyn isosta varastokontista puhumattakaan. Tuomari oli kiltti ja antoi meidän suorittaa liikkeet loppuun epävirallisesti suullisella arvostelulla. Niin että käännetään oikein puukkoa haavassa. Sanomattakin varmaan selvää, että ruutu meni uudella yrittämällä aika hienosti. Kuten kaikki muutkin…
 • Ohjattu: -. Merkkasi hyvin oikeanpuoleisen kapulan liikkurin viedessä kapulaa paikoilleen. Sen jälkeen oli taas ihan omissa maailmoissaan ennen merkille lähetystä, joten piti vähän jännittää että mihis sitä nyt vois lähteä. Merkille sitä kuitenkin päädyttiin ongelmitta ja kapulallekin. Lopun perusasentoakin korjasi itse, joten jäi vaan hieman pientä huomautettavaa.
 • Metallinouto: -. Sekä ohjaaja että koira hoiti hommansa tässä liikkeessä ;), ainoa virhe tuli lopussa kun Lili pomppasi seisomaan perusasennosta heti kun oli luovuttanut kapulan. Ei ihan maltti riittänyt loppuun, mutta pikkuvikoja.
 • Tunnistusnouto: -. Tämä kyllä vähän jännitti etukäteen, mutta mentiin ihan normaaleilla valmisteluilla. Kapulat rivissä, meni suoraan oikealle kakkos ja kolmos kapulan väliin, pikainen haistelu ja otti nopeasti toisena olleen kapulan. Niin sitä pitikin :) Tuomari kehui, ettei pahemmin epäröinyt, mutta itseä kyllä vähän hirvitti. Pitää kyllä harjoituksissa välttää tällaisia, että oma löytyy heti aloituspaikasta, että muistaisi oikeasti haistellakin. Tuomarin toiveena oli, että palautusvauhti olisi yhtä ripeää kuin kapuloille menokin, kun vauhtieroa ei saisi olla (ei siis palauttanut mitenkään hitaasti, hitaammin vain).
 • Kaukokäskyt: -. Tuomarin sanoin: tämä liike on kyllä Lilin bravuuri! Järkkä S-I-M-I-S-M. Tokan istumisen teki kyllä seisomisen kautta, herkästi tarjoaa seisomista ennemmin, mutta hyvin korjasi itse välittömästi.
Niin, että 1-tulos hienoilla ja vielä täysin ansaituilla pisteillä - epävirallisesti. Virallinen tulos onkin sitten vähemmän mairitteleva -.

Taisi alkaa kesäloma sitten justiinsa, ei vaan jaksa näitä jatkuvia epäonnistumisia. Ei hirveästi lohduta kehut, että kyllähän se ilman sitä aivopierua teki taas tosi hienosti kun niitä omituisia aivoituksia sattuu jatkuvasti:
 • Eka EVL:n koe vappuna: matossa olevat maalarinteippipalat menee ihan hyvin isosta oranssisesta merkkikartiosta. 2-tulos.
 • Toka koe pari päivää myöhemmin: Tämä oli hieno ja EVL1-tuloksena.
 • Kolmas koe toukokuun puolessa välissä: Kesän ensimmäiset kovat helteet ja koiraa hyytyy aivan täysin seuraamisessa ja nollaa koko liikkeen. Mutta kun seuraamisista päästään, niin ei se armoton helle enää niin haitannutkaan. Supertiukalla arvostelulla ja yhdellä nollalla 2-tulos.
 • Neljäs koe parin päivän päästä edellisestä: ruutu ei ole neljällä merkkikartiolla ja ruutunauhalla merkattu alue vaan joku siitepölyinen vesilammikko. 2-tulos.
 • Viides koe helatorstaina: nollataan sitten ns. varma liike eli tunnari. 2-tulos.
 • Kuudes koe viime lauantaina: nollataan taas tunnari, kun koira ei haistele kapuloita lainkaan. Viimeistellään katastrofi hyppynoudossa. 2-tulos.
 • Seitsemäs koe eilen: punainen kortti. Omistaja on liian tyhmä ja hidasälyinen ymmärtääkseen viisaan snautserin aivoituksia koetilanteessa.   

Ehkä tästä toivutaan joskus syksyyn mennessä…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti