lauantai 30. elokuuta 2014

Sukuloimassa D.O. leirillä

Muutama viikko takaperin jo minun viimeisellä lomaviikolla pääsi Lili ja Nomi sukuloimaan Doctor's Order leirille vuosimallia 2014! Leiri on järjestetty pari kertaa aikaisemminkin, mutta tämä oli ensimmäinen kerta kun selvisi itsekin paikalle kasvattajan pyydettyä minua kouluttamaan muille leiriläisille agilitya ja tokoa. No mikä ettei! Ja kivahan se olisi nähdä partojen sukulaisiakin kun ei sitä normaalisti tapahdu välimatkan ja eri harrastusintressien takia. Milan jätettiin Lappeenrantaan äitin iloksi :)

Leiri pidettiin Virroilla Marttisissa, joten kiva ajomatka odotti heti alkuunsa. Onneksi aloitettiin vasta lounasaikaan, kun jo edellisenä aamuna oli pitänyt herätä anivarhain messarireissun takia (tokon MM-finaali oli kyllä näkemisen arvoinen). Reilun vuorokauden mittainen leiri oli tiukasti aikataulutettu ja huomasin leirin jälkeen että oma kamera oli enemmän matkatavaroissa kuin käytössä, mutta onneksi muut leiriläiset ehtivät kuvaamaankin. Kiitokset kuvista kasvattajalle ja Juntusen perheelle!

Leiri tietysti aloitettiin esittäytymiskierroksella. Kumman sairasta porukkaa oli paikalle eksynytkin, mutta onneksi allekirjoittaneen lämpöhalvaus parani aplodeilla :)

R-pentueen kakarat rapsutuksia kerjäämässä :)
Vanhimmat leiriläiset (siis koirat) olivat jo 13-vuotiaita ja nuorimmat vasta puolivuotiaita. Kaikista pentueista G:stä S:ään oli koiria paikalla. Lili treffasi lähisukulaisista Kisu-äitinsä ja Ali-veljensä ja Nomi puolestaan Ruusa-siskonsa sekä puolisisaruksia O- ja S-pentueista.

Lili oli vähän sitä mieltä että hän pärjää vallan hyvin ilman minkäänlaista kontaktia muihin leiriläisiin. Nomi sen sijaan meni sulassa sovussa sisarustensa kanssa, tungettelevat snautserit oli taas yhtä ällöjä kuin Milankin vaikka aika paljon hienovaraisempia käytökseltään :) Ja luulisi että tuollaisesta porukasta lähtisi ääntä, mutta ei - oli ihan yllättävän hiljaista. Asiaa tietysti edesauttoi Milanin kotiinjäänti ;)

Iltapäivällä päästiinkin jo asiaan eli aksailemaan. Samalla päättyi omien koirienkin treenitauko, jota Lili oli ehtinyt viettää jo viitisen viikkoa (!!!) ja Nomi vielä pidempään juoksujen takia. Olivatpahan innoissaan kun pääsi taas hommiin! Aloittelijoiden ryhmä olikin tosialoittelijoita, joiden kanssa keskityttiin ihan vaan yksittäiselle hypylle ja putkeen irtoamiseen. Jo tästäkin ryhmästä löytyi tosi potentiaalisia koirakoita, joiden vauhtia ei tarvitse hävetä. Suurin työnsarka snautserin kanssa tahtoo olla hallinta ja motivointi. Lili ja Milan on kyllä ollut kiitollisen kontaktinhakuisia alusta alkaen, niille juoksuhepulit on ihan vieras juttu (jahtaavat sitten muuten vaan sen edestäkin).

Ihanainen käppänän pentu agilityn alkeissa.
Valmiina hommiin!
Iloista snautserinuorisoa :)
Seuraavan ryhmän kanssa päästiin jo tekemään rataa, koirakoiden taso vaihteli AVA-käppänästä (musta narttu, joten harmitttavasti ei Nomille sukua ;) mölleihin. Taas tuli todistettua, että kun ohjaaja vaan luottaa koiraan ja lopettaa turhan varmistelun niin kummasti tulee vauhtia lisää ja meno sujuvammaksi. Näitä koirakoita tultaneen näkemään kisakentilläkin tulevaisuudessa!

Jotain viisastelemassa edistyneemmille koirakoille :)
Vähän oli tauon jälkeen Lilin kanssa hakemista - vauhtia riitti, mutta suunta ei aina ehkä ollut oikea ;) Nomi oli myös tosi reippaalla päällä.

Vähäks oli kivaa!
Nomi ei tarvitse ketään muuta palkatakseen itseään ;)


Sitten olikin jo iltaohjelman vuoro järven rannalla saunoen ja seurustellen. Joku leikkinumerokin taisi mukaan mahtua. Meidän Snautseritytöt-porukka voitti tietovisan ;) Sää suosi illanviettoa, harmittavasti myös mäkäräiset viihtyi karkeloissa. Onneksi oli illalla caprit jalassa eikä shortseja enää...

Lilin illanviettoon kuului tietenkin uimista, taisivat olla Armin kanssa niitä harvoja oikeasti vedessä viihtyviä.

Uimamaisteri-Lili
Vesipeto-Armi
Nomi taas viihtyi käppänäseurassa, Ruusa-sisko ja nuoremmat puolisisarukset Sepponen ja Pitzu oli kovasti mieleisiä :)

Lili, Nomi, Sepponen ja Ruusa. Pitzu ehti jo juoksennella kuvasta pois.
Saunomisen jälkeen ei tarvinnut nukkumattia kauan odotella, eivät koiratkaan ihmetelleet tarjolla ollutta majoituspaikkaa vaikka mökin huone pieni olikin ja samassa mökissä majoittui useampikin. 

Rantamökit
 Maisemia aamulenkiltä...

Koskea aamu-usvassa
Historian havinaa
Aamupäivällä olikin sitten vuorossa tokon alkeita. Nomi toimi esimerkkikoirana ikuisesta aloittelijasta :) Ylimääräinen energia oli kyllä kaikista koirakoista purettu jo pois... Lili oli sitten kahdestaan Rassin kanssa edistyneempien ryhmässä.

Elinan opastuksella päästiin tekemään itsekin rallytokoa. Edelleen liian vaikea laji ymmärtää...

Seuraamista - Lilin lempparia ;)
Ali-veli tarkkana.
Lilin kaima 6 kk :)
Leirin päättänyt mätsäri jouduttiin jättämään väliin kun pitkä ajomatka oli vielä edessä. Ja säästyttiin samalla enemmältä kastumiselta. Ennen kotiinlähtöä otettiin vielä ryhmäkuvia muistoksi leiristä.

Milanin siskossa Kisussa ja Kisun pojassa Alissa on selvästi samaa näköä, Lili puolestaan on tullut enemmän Elmo-isäänsä.

Lili, Ali-veli ja Kisu-äiti.
Ruusa-sisko onkin sitten koossa "hieman" Nomia jykevämpi :) Nomi on selvästikin pentueen pikkutyttö, kun kokoero Jillyynkin on jo melkoinen.

Nomi ja Ruusa-sisko.
Ja sadetta uhmaten lähes koko leiriporukka:

Doctor's Order-leiri 2014 
Ehkä otetaan vielä uusiksi joku kerta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti