sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Aatonaaton kosiomatka Turkuun

Nomilta onnistunut juoksujen ajoitus :D No mitäs muuta sitä nyt jouluna voisi tehdä kuin matkustella toiselle puolelle Suomea koirahommissa…

Nomilla on aina ollut säännölliset ja "oppikirjojen mukaiset" juoksut, mutta silti oli tarkoitus ottaa tueksi proge-testit oikean ajankohdan määrittämiseksi. Nomin aloitettua juoksut käytiin eläinlääkärillä rokotuttamassa yksi eläkeläinen ja samalla tehtiin Nomille virallinen polvitarkastus. Siinä sitten eläinlääkärin kanssa keskusteltiin proge-testistä ja alkoi vaikuttamaan siltä että viikonlopun ja lähestyvien joulupyhien takia ei tuloksia ehdittäisi saamaan ajoissa oikeasta ajankohdasta. Eli oli siis luotettava omaan arvioon ja sen verran kalenteriakin piti katsella että jos ei nyt kuitenkaan astuteltaisi mitään koiraa kesken sukujuhlien joulupäivänä!

Äitin kanssa tehtiin vaihtokauppa sunnuntaina ja niin Milan meni Merrin ja Kiian seuraksi äitille hoitoon ja Muska tuli meille Nomin iloksi. Olihan rattoisa joulu kahden kiimaisen pikkuoravan seurassa :D Nomi ja Muska kun ovat jo muutenkin kuin paita ja peppu, niin aloittivat sitten juoksunsakin yhtä aikaa. Muska oli käynyt miehelässä jo muutamaa päivää aiemmin, mutta eihän se tyttöjen leikkejä yhtään hillinnyt.

Kaikki merkit näytti siltä 12. juoksupäivänä, että uskallettiin lopulta lähteä Turkuun ajamaan aatonaattona. Talvikelissä sinne Turkuun muuten ajaa enemmän kuin pari tuntia. Vihdoin iltapäivällä selvittiin perille ja ei muuta kuin sulhoa tapaamaan. Kerrostalon kivirappusetkin mentiin vauhdilla ylös, ei siinä paljoa mietitty mahdollisia liukkaita pintoja :D

Meidän ihmisten ensin kahvitellessa Nomi päivysti lähinnä poikien oven takana, alku näytti siis lupaavalta. Hyvältä näytti vielä myös silloin kun Nomi pääsi vihdoin sulhon kanssa samaan tilaan. Leikkiä riitti ja hyvin oltiin suostuvaisen oloisia, kunnes… Ei ollut tyttöjen leikit ihan valmistaneet tähän yllätykseen. Se oli kyllä tiedossa, että ensikertalaisen nartun kanssa voi olla omat haasteensa, mutta Nomi olikin ensimmäisen kunnon yrityksen jälkeen sitä mieltä että hänet lähinnä yritetään tappaa täällä ja aikoi kyllä taistella henkensä edestä. Vaikka tietysti olisi ihan kiva selvitä takaisin kotiin saman vuorokauden aikana, niin mikäs kiire meillä olisi. Ja onhan luminen Turku ihan näkemisen arvoinen asia, jos muuten pitäisi tyhjin käsiin kotiin lähteä ;) Yhtään koiraa ei väkisin astuteta, jos ei hommaan suostu niin jääköön sitten väliin.

Käytin välillä matkassa mukana olleet Lilin ja Muskan lenkillä niin ehti Nomi rauhassa pohtia tilannetta. Ja niin se nartun mieli muuttuu, ensin huudetaan ja rimpuillaan ja kohta seistään paikallaan ilmekään värähtämättä. Homman päätteeksi esitetään kunnon riemutanssit kaikkine kevätjuhlaliikkeineen :D Sulho sai kyllä tehdä töitä ihan koko päivätyön edestä, mutta hienosti jaksoi yrittää ilman hosumista tai turhautumista. Myöhemmin selviää onko näitä hienoja herrasmiehiä saatu tilauksesta toimitukseenkin :)

Kotiin selvittiin puolen yhdentoista aikaan illalla. Kyllä väsytti ajaa takaisin kotiin ja vielä seuraavana päivänäkin. Harkittiin vielä toista astutuskertaa joulupäivälle, mutta jos tämä yksi kerta nyt riittäisi niin jäi aikaa joulunkin viettoon.

Suunnitelmista voi lukea lisää täältä, yhdistelmä löytyy myöhemmin myös SKSK:n pentuvälityksestä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti