maanantai 19. tammikuuta 2015

Mitäs tehdään 2015?

Yleensä nämä pohdinnat tulee tehtyä siinä vuoden vaihteen paikkeilla, mutta nyt on ollut sen verran suunnitelmat auki, että asiaa on pitänyt hieman enemmän pohtiakin :)

Vuosi 2014 meni aika lailla nappiin. Tavoitteenahan oli:

- Kaikki pysytään terveinä

Nomi kyllä! Milanilla kesällä korva- ja silmätulehdus ja vielä laihtuikin vähän turhan paljon. Kai se on nyt uskottava, että vanhalle herralle ei nappulat ruokana enää sovi vaikka 50/50 ruokinta niin kätevää olisikin. Raakaa lihaa ja puuroa lisukkeineen niin pysyy massat kropassa ja hiivat pois. Nopeasti saatiin jätkä kuntoon syksyn aikana. Lilillä kuoritui taas keväällä jokunen kynsi, mutta onneksi kasvoivat nopeasti takaisin. Joululomien jälkeen tulehtunut luomikasvain.
 
- Tulostavoite nro 1: Lili TVA. Ei varmaan voi olla enää muuta tavoitetta kun on jo TK1, TK2 ja TK3…

Kyllä! Vähän enemmän kokeita siihen meni - 10 kpl - kun suunnitelmissa oli, mutta tavoite saavutettiin. 3 x EVL1, 6 x EVL2 ja yksi punainen kortti. Pääosin tasaisen varmaa suoritusta, mutta nollia tuli ns. varmoistakin liikkeistä. Piirinmestaruuskisoissa jatkettiin taas ykköstulosputkea :)

- Tokon SM-kisoja ei ehkä vielä 2014, mutta seuraavana sitten viimeistään?

Harkittiin osallistumista jo 2014, mutta ei tullut seuralle joukkuetta kasaan ja tuskin oltaisiin päästy EVL:n etukäteiskarsinnasta läpi kun osallistumisoikeuden omaavia ilmoittautui yli 100.

- Agin SM-kisoissa / piirinmestiksissä tuplanolla

Ei jäänyt jossiteltavaa agin SM-kisoista, hyvät suoritukset. Joukkueradalla ankkurina huikealla tunnelmalla nolla ja myöskin yksilökarsintaradalta ratavirheetön suoritus, mutta kovan ihanneajan takia yliaikainen nolla. Ei siis päästy finaaliin. Piirinmestiksissä tuplanolla ja pronssia! Huippufiilis jälkimmäisellä radalla :)

- Kontakteista ei lipsuta

Noh, joo :D Virheitä ei ehkä niinkään tullut, paitsi yksi lentokeinuksi nillitetty suoritus, mutta ei ehkä sitä mitä haettiin :)

- Kisoja hyvällä mielellä (ja ehkä uusissa maisemissakin), mutta itseä ja koiran taitotasoa sopivasti haastaen. Miksi enää varmistella…

Vähiin jäi kisat ja vain lähimaisemiin tokon viedessä enimmät energiat. Mukava kisata ilman paineita :) Ei kyllä erityisesti varmisteltu, mutta nollia tipahteli tasaiseen tahtiin. 20 starttia, 12 puhdasta nollaa ja yksi yliaikainen SM-kisoista. Kolme tuplaa :) Taviskisojen nollaprosentti 67%. Virheellisillä radoilla vähemmän tyypillisiä virheitä Lilille - puomin ylösmeno, lentokeinu, rima, keinun ohitus ja lähtöhypyn alitus… Kerran sentään eksyttiin väärään putken päähän :D Yleisesti aika helppoja ratoja kisoissa, joten hirveästi ei päästy itseämme haastamaan.

- Nomi 2-luokkaan 

Kyllä! Vähissä oli kisat ja treenit juoksujen ja muiden menojen takia, mutta keväällä toinen LUVA ja yksi ylimääräinen nollavoitto hyppyradalta. Syksyn ekoista kisoista sitten kolmas LUVA ja SERT komealla voitolla! Kaksi starttia ehdittiin 2-luokassakin kisata. Häiriöherkkyys kepeillä vaivasi edelleen, muuten jo varmempaa menoa.

Vuoden 2015 tavoitteet sitten:

Terveys 
Lilin leikkaus sujuu hyvin ja toipuu nopeasti. Pysytään terveenä joka iikka sen jälkeen.

Kasvatus
Nomille fiksua ja filmaattista jälkikasvua. Jos kaikki menee nappiin, niin lauman koko saattaa taas kasvaa yhdellä pienellä potentiaalisella jalostuskoiralla ;)

Toko
Lili jatkaa tokoilua, päätavoitteena 1-tulosputken jatkaminen piirinmestaruuskisoissa. Sen jälkeen alkaakin todenteolla uusien sääntöjen mukaisten liikkeiden opettelu. Kiva saada uusia haasteita! Joskus olisi kiva päästä ulkomaillekin kisaamaan tokossa. Ne SM-kisat pitäisi päästä edes kerran kokemaan myöskin. Osallistumisoikeus olisi tälle vuodelle, mutta riittääkö tulokset jos EVL-koiria taas karsitaan? Parit liikkuroinnit per vuosi myöskin, ne voisi kyllä hoitaa mieluummin vanhoilla säännöillä :D

Agility
Agilityä jatketaan myöskin. Jos SM-kisat jää tänä vuonna väliin, niin sitten päätavoite on piirinmestikset. Seuraavien vuosien SM-kisat onkin täällä etelän suunnalla, joten niihin voi "eläkeläisenkin" kanssa osallistua. Johonkin reissuun voisi lähteä tänä vuonna aksailemaan, joko pohjoiseen tai sitten ulkomaille. Nomille kepit kisatilanteessakin varmemmaksi.

Näyttelyt
Lili voisi monen vuoden tauon jälkeen piipahtaa misseilemässäkin kunhan tukka on taas saatu kasvatettua takaisin leikkauksen jäljiltä ;) Kertojen määrä riippuu sitten millä fiiliksellä neiti suostuu kehässä esiintymään. Aiemmin asennoituminen on ollut vähän nihkeää.

Eiköhän näillä tämä vuosi pärjätä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti