sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Tokossa uudet haasteet odottavat

Piirinmestaruuskokeen jälkeen heti seuraavana päivänä oli vuorossa tosiaan viimeiset kokeet nykysäännöillä. Koe oli samalla seuranmestaruuskoe ja sama tuomari jatkoi tuomarointiaan eli Laisin Harri, paikaksi vaihtui Haukkulaakso. Jos etukäteen epäilytti koe agilityhallilla, niin Haukkiksen suhteen oli luottavainen olo. Edellisenä viikonloppuna oltiin ehditty käydä kyseisellä kentällä taas treenailemassakin. Silloin ei vielä ongelmia ollut, vaikka kenttä oli taas selvästi pusikoitunut edellisestä vuodesta. Tosin treenaamisen sijaan taidettiin enemmän keskittyä uimiseen ja nautittiin lämpimästä kesäpäivästä ;)

Lili ui, Milan pitää vahtia laiturilla. Tosin lopussa pidettiin Milanillekin uimakoulua :D

Lili hakee heitetyn kepin, Nomi pöllii sen totutusti rannalla.

Lähdetäänkö veneilemään :)

Uima- ja treenikaverit Mofi & Fanta

Lisää, lisää, lisää!!!
Milan uimakoulussa :)

EVL aloitti ensimmäisenä vähemmän kesäisessä säässä ja liikkeet tutussa sekoitetussa järjestyksessä (sama kuin edellisenä päivänä ja aiemminkin samalla tuomarilla):
  • Paikkaistuminen ja -makuu: 10.
  • Tunnistusnouto: 9.5. Kapulat hävisi hyvin kivituhkapohjaan, mutta Lili oli hyvin hereillä ja tiesi mitä tehdä ;)
  • Ruutu: 5. Useammalle koiralle teki vaikeuksia löytää oransseja kartioita kentältä. Oli sitten kyse ruudusta tai ohjatusta. Eipä olisi voinut odottaa moisia ongelmia. Olisiko kenttä metsän keskellä ja paikoin pahasti pusikoitunut kivituhkakenttä tehnyt tepposet. ei aina ymmärrä. Valmistelin Lilin tästä syystä huolella lähetykseen ja näyttikin siltä, että Lili olisi hyvin fokusoinut merkkiin. Lähti ekalla käskyllä kohti merkkiä ja pysähtyi puolessa välissä sen näköisenä että ei täällä ole mitään?!? Toisella käskyllä oli lähdössä kohti ruutua, merkistä ei mitään hajua edelleenkään. Eikä seuraavillakaan käskyillä. Ajattelin jo liikkeen menneen nollille, mutta halusin treeniä ja ohjattua ajatellen että Lili löytää merkin meni siinä kuinka kauan tahansa. Useampi lisäkäsky käsimerkeillä avustettuna niin johan onnistui. Huh. Ruutu sentään löytyi ekalla käskyllä, tosin meni sivusta sisään?!?
  • Kaukot: 0. Tämä oli erikoinen ratkaisu. Ei tehnyt ekaa seisomista (kolme käskyä), muut vaihdot ekalla käskyllä. Viidellä vaihdolla pitäisi tulla pisteitäkin?!?
  • Seuraaminen: 8. Joku perusasento jäi tekemättä, mutta muuten tosi kivasti menossa mukana!
  • Hyppynouto: 7. TAAS heitto vähän lipsahti korkealle ja vinoon ja varmistin toisella hyppykäskyllä että tulee hypyn kautta takaisinkin. Olisi varmaan tullut ilmankin. Onneksi uusissa säännöissä ei tartte heittää yhtään mitään :D
  • Luoksetulo: 9. Bueno edelleen.
  • Zeta: 9.5. Mallikelpoista, jostain asennosta ennakoi hieman liikkeellelähtöä. 
  • Ohjattu: 8.5. Vasen kapula, vilkaisi mennessään keskimmäistä, mutta hienosti klaarattu :) Olisiko tullut taas lopun ravilla.
Ruudun ja kaukojen "rämpimisestä" johtuen yhteensä 233.5 pistettä ja 2-tulos. Tuomarin sanoin "ne mitkä teki niin teki hyvin :)".


Tänä vuonna ei enää tokossa kisata vaan keskitytään rauhassa ja ilman paineita opettelemaan uusia liikkeitä. Ehkä ensi vuoden piirinmestaruuskisoissa taas ;) Agilitykin on tauolla muista syistä johtuen, mutta siitä sitten seuraavassa postauksessa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti