lauantai 1. elokuuta 2015

Kesäreissu Turkuun

Eräänä kesäisenä viikonloppuna pakattiin kimpsut ja kampsut autoon ja hurautettiin kaikkien kolmen koiran kera Turkuun! Koska säätiedotus lupaili aurinkoista ja lämmintä keliä niin päätettiin leiriytyä komppanialla Ruissalon leirintäalueelle. Kerrassaan hieno alue; tilaa oli reilusti, uusi huoltorakennus, hyvät lenkkeilymaastot ja koirat oli vielä huomioitu koirapuistolla ja omalla uimarannallakin.


Yleensä Milan on jätetty kotiin äidin hoidettavaksi, mutta tällä kertaa pääsi vanha herrakin mukaan. Ja alle puolen tunnin jälkeen olin sitä mieltä, että oli muuten viimeinen kerta... Lauma valkoposkihanhia samalla alueella ei herätä muutenkaan lämpöisiä ajatuksia (sitä paskaa nimittäin riittää...) ja Milan yhdistettynä kuvioon, niin johan alkaa pinna kiristymään. Neideillä oli tilavat oltavat teltassa, Milan puolestaan sai viettää aikaansa auton häkissä niin ei tarvinnut useampaa kertaa juosta teltan takaseinää päin hanhia jahdatessa...


Kävelylenkeilläkin Ruissalon luontopoluilla Milanille riitti mieluisaa jahdattavaa - lintuja, veneitä, vesiskoottereita ja laivojakin. AARGH!!! Harvemmin on kuitenkaan päässyt huutamaan noin isolle paatille ;)



Lilin mielestä taas vesi tarkoitti yhtä asiaa eli pääsee uimaan! Kunhan joku ensin heittää kepin haettavaksi :) Nomi puolestaan pölli keppejä Lililtä sen minkä ehti :D






Keskustakävelyllä ei sentään löytynyt Milanillekaan mitään jahdattavaa, joten siellä sopi käyttäytyä mallikelpoisesti. Mitä nyt yhdelle ambulanssille piti ulvoa kuorossa :D Aurajoen rannalla oli kyllä tunnelmaa, aurinkoisen perjantai-illan johdosta väkeä oli paljon liikkeellä. Lilille osa maisemista oli jo tuttuja aiemmalta reissulta.






Illalla teltassa makoili kolme tyytyväistä snautseria ja unta riitti aina aamuun asti. Itseä nukutti vähän huonommin, paksumpi patja olisi ollut poikaa ja lähtihän niistä hanhistakin taas ääntä...

Seuraavana päivänä suunnattiinkin Naantaliin. Vanha kaupunki oli kyllä hieno! Päivä oli kuitenkin sen verran kuuma, ettei koirien kanssa voinut kovin pitkää matkaa kävellä. Muumimaailma jätettiin myöskin väliin ;)






Naantalista jatkettiin matkaa saaristotietä ensimmäiselle lossille asti. Lossin tuloa olisi saanut odottaa vähän turhan kauan, joten päätettiin kääntyä takaisin samaa tietä ja viettää loppupäivä Ruissalossa. Seuraavana yönä nukutti jo itseäkin, aamulla herättiin sateen ropinaan. Harvinaista tänä kesänä... Sade olikin merkki siitä, että oli aika purkaa leiri ja palata taas kotiin.

Mutta ei ollut turha reissu!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti