sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Jussin Juoksut 2016


Täytyypä tunnustaa, että harvemmin tulee vietettyä juhannusta mitenkään erityisesti. Tosin tämä taitaa päteä kaikkiin juhlapyhiin ;) Mieluummin rennosti tekemättä mitään tai juuri sitä mitä itse haluaa välittämättä siitä mitä "pitäisi". Keväällä näin ilmoituksen juhannuksena järjestettävistä agilitykisoista Savonlinnassa. Kun aika, paikka ja tuomaritkin vaikuttivat oikein passeleilta niin juhannussuunnitelmat oli sillä lukkoon lyöty! Mukaan saatiin houkuteltua Hanne & Mofi ja tätä varten Mofi piti saada nostettua parissa kisassa 2-luokkaan aamuherätysten välttämiseksi :D Ja tässähän onnistuttiin!

Aatonaamuna lastattiin auto hyvin täyteen. 5 koiraa (Lili, Uri, Ilsa, Mofi & Fanta) mahtui hyvin Hannen Octavian kyytiin, tavaroiden kanssa piti tehdä töitä vähän enemmän. Teltta, koirien häkit ja varusteet kaatosateen tai helteen varalta vie yllättävän paljon tilaa. Perillä Tanhuvaarassa oltiin hyvissä ajoin ennen 2-luokan alkuja ja ei muuta kuin leiri pystyyn. Tällaisissa olosuhteissa voisi kisata useamminkin :) Iso hiekkatekonurmipohjainen urheilukenttä, johon mahtui kaksi rataa, jolloin aikaa ei mennyt radan rakennuksen odotteluun. Teltat sai isolle nurmikentälle ja heti vierestä lähti hyvät ulkoilumaastot ja koiratkin sai halutessaan uitettua. Ruokailu ja majoitus järjestyi myös urheiluopiston kautta kätevästi. Aamupäivästä oli vielä pilvistä, mutta pian aurinko tulikin esiin ja mitä parhaimmat kelit olivatkin sitten koko viikonlopun.Maksi3:set oli molempina päivinä vasta viimeisenä vuorossa, joten iltahommiksi meni. Perjantaina agiradoilla tuomarina toimi Sari Mikkilä, hyppyrata oli Reetta Pirttikosken. Radat oli mukavia, mutta ei ollut Lili oikein vireessä. Ekaa agirataa muutettiin hieman alusta makseille - kakkonen takaakiertona ja kolmonen niin että tuli suora linja puomille. Tällä radalla taisi ilta-aurinkokin tehdä Lilille tepposet. Pituuden jälkeinen hyppy oli aurinkoon päin ja Lili tuli sen riman ali ja hypyn 15 hyppäsi suoraan päin. Puomin kontaktissakin oli vähän huomauttamista, mutta sitä ei pistetä häikäisyn piikkiin...  
Hyppyradalta nolla, hieman kaarratteli kulmissa ja aikaa paloi... Video vielä latauksessa.


Ensimmäinen mahdollisuus tuplaan, mutta ei oikein Lilin kanssa ajatukset kohdanneet. Ohjaaja vitoshypyn takana ohjaamassa putkesta tulevaa koiraa takaakiertoon, mutta koira päättääkin mennä ohjaajan selän taakse sen sijaan?!? Mihin lie oli menossa. Korjauksen jälkeen vielä väärään päähän putkea. Murr. Puomilla palautin takaisin kontaktille. Että sellain. 


Kisat venyivät aikataulusta, mutta kun ei oltu viimeisten joukossa vuorossa niin ehdittiin käydä katsomassa juhannuskokkoakin. Milloinkohan olisi moista viimeeksi nähnyt ;)


Rantasaunaankin oli tarkoitus ehtiä, mutta sekin sitten vaihtui kunnon iltalenkkiin. Mutta saivatpahan koirat juosta ja pienet käyttää äänijänteitään bortsuja paimentaessa :D Hyvin nukkuivat koirat koko yön, omistaja vähän heikommin.Tiukka oli aikataulu seuraavanakin päivä ja aamuksi suunniteltu kylpyläkäynti väliin. Mutta ruokailemaan ehdittiin niin aamiaiselle kuin lounaallekin ja hyvät oli ruuat! Perjantaina päivällisellä vähän turhankin hyvin, tuli nimittäin sen verran hyvin tankattua ennen ratoja että saikin loppuillan ravata vessassa puolen tunnin välein ;) Mofin ja mini-medi3:sten ratojen ajan tein Ilsalle teltassa kesäturkkia. Tarkoitus oli trimmata vähän kevyemmin, mutta kaikkihan siitä sitten lähti ;) 

Reetta Pirttikoski oli illan tuomari ja oli kyllä niin Lilille niin sopivat radat. Harmittavasti molemmat agilityradat kaatui pikkuvirheisiin, hypäriltä sentään nolla. Mutta yleisesti hienoa menoa!

Nämä radat ovat jo julkaistukin kameran kätköistä ;)


Ensi vuonna toivottavasti uudestaan Jussin Juoksuihin. Jos ei tuloksia lasketa, niin varmaan mukavimmat kisat ikinä! Arvokisat on tietysti tunnelmaltaan vielä erikseen, mutta tällaisia kisoja voisi kisata ihan huvikseenkin. Huippupuitteet, -järjestelyt ja kaikin puolin mahtava fiilis järjestäjillä ja kisaajilla. Kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti