lauantai 13. elokuuta 2016

Milan 12-vuotta ja pennut vuoden!

Viime päivät onkin ollut yhtä juhlaa. Ensin torstaina Milan täytti 12 vuotta, snautseri siis parhaassa iässään :) Milania kuvaa ihan muut adjektiivit paremmin kuin vanhus tai papparainen, jätkä on täyttä terästä ja mieleltään ikinuori. Ja vielä kun sai pikkupoika-Urista uuden parhaan kaverin niin pysyy jätkä vireessä edelleen :) Yhdestä hampaasta tosin jouduttiin luopumaan keväällä epäonnisen luun syönnin seurauksena. P4 hampaan poisto oli iso ja kallis operaatio, mutta siitäkin toivuttiin nopeasti.

Onnea siis Milanille!

Milan 12-vuotta - still going strong!

Tänään tuli myös vuosi päivästä, jonka jälkeen mikään ei ole ollut enää entisellään :) Iloa, vauhtia, uusia ystäviä, ääntä, harmaita hiuksia ja pitkän pinnan kasvattamista on riittänyt, tylsää ei varmasti ole ollut eikä vaarallisilta tilanteiltakaan ole täysin vältytty. Onnea siis Ilsa, Iita, Uri ja Rocky - tänään 1-vuotta!

Ilsa pikku sähikäinen

Uri pitää varmasti snautserit vireessä

Äiti ja tytär. Nomi oikealla.

Ilsa

Ilsa 1-vuotta. Karvan ja kropan kasvua odotellessa ;)

Sekä Ilsa että siskonsa-Iita ovat kunnostautuneet agilityn alkeissa. Iita on käynnyt treenailemassa ihan jo ohjatusti agilityn alkeiskurssilla omistajansa Sarin kanssa - nopeasti oppiva ja vauhdikas tyttö! Ilsan kanssa ollaan treenailtu vielä itsekseen sekä omalla pihalla että heinäkuussa lähtien hallillakin. Onhan se sähäkkä tyyppi :) Kesäloman aikana opeteltiin pujottelun alkeitakin ja ilo tuon kanssa on treenata. Neljästä kepistä aloitettiin ja parissa viikossa päästiin 12 keppiin. Nyt aloitellaan pikku hiljaa häivyttämään ohjureita pois.

Muutama video pujottelutreeneistä:

Kuten jo kesän alussa ennustelin, että taitaa Lili saada Ilsasta itselleen uintikaverin ja niinhän siinä kävi. Ensimmäisellä uintikerralla pinnalla pysyttiin enemmän sinnikkyydellä kuin tekniikalla, mutta yksi uintikerta pelastusliivit päällä auttoi asiaan. Hyvä ettei yhtenä yhtenä aamuna saatu sorsapaistia kun sattuivat epäonniset snautsereiden uimareitille ;) Kävelylenkeillä kaikki varikset ja harakat (tai ihan mikä vaan lentävä) kelpaisi metsästettäväksi.

Ilsa Lilin uimakoulussa videoita:Uri-veljensä ei juurikaan suostu edes varpaitaan kastelemaan :D

Urilla meni myös pari viikkoa heinäkuun lopussa sairaslomalla. Tyypit veti perinteistä iltarallia pihamaalla ja Uri sitten onnistui juoksemaan päin salaojakaivoa kun ryntäsi marjapuskasta lintuja lennättämästä. Kaivon kansi viilsi etujalan ihon auki kolmen sentin matkalta aina lihaskalvoon asti. Aika uskomaton kipukynnys noilla on, luulin että jalassa on ehkä punkki kun sitä nuoleskeli. Seuraavana aamuna heti eläinlääkärille tikkien laittoon, illalla konsultoitiin heti kasvattaja-eläinlääkäri hoidosta että pitääkö lähteä päivystävälle vai voiko odottaa aamuun. Kaksi viikkoa tikkejä ja kauluri päässä, suurin tuska oli pitää kaveri jokseenkin riehumatta kaksi viikkoa. Mutta siitäkin onneksi selvittiin.

Jatkossa voisi ottaa ehkä vähän rauhallisemmin, mutta toiveeksi taitaa jäädä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti