maanantai 25. syyskuuta 2017

Juoksutauolla

Ilsa oli kiltti tyttö ja aloitti syksyn juoksunsa kahden agilityn valmennuskerran väliin. Ilsan menoa ei juoksut hirveästi haittaa, mutta jätettiin silti yhdet kisat, seuranmestikset ja ryhmätreenit niiden takia väliin. Ehkä pieni taukokin tekee hyvää, vaikka itsekseen ollaan pöksyt jalassa käytykin vähän hallilla treenailemassa.

Päivää ennen juoksujen aloitusta käytiin ensimmäisessä Katin pitämässä agilityn valmennuksessa. Katin koulutuksissa ollaan käyty Lilin kanssa useastikin aiempina vuosina ja Ilsankin kanssa kevään ja kesän aikana tuuraamassa viikkotunneilla. Valmennuskertoja on yhteensä 5 reilun kuukauden välein.

Ensimmäisen kerran aiheena oli koiran linjat. Ehkä aihe on tullut väkisinkin tutuksi tässä vuosien varrella harrastellessa, mutta tämä oli ensimmäinen kerta kun aiheeseen keskityttiin kunnolla myös teoriatasolla. Sen ensimmäisen maksikoiran kanssa tämä oppi olisi ollut erityisen hyödyllistä, minin kanssa pääsee vähän helpommalla ;) Laukanvaihdot oli itselle ihan uutta ja niiden merkitys erityisesti S-linjoja ohjatessa, mutta kokeneet koirat hoitaakin ne itsenäisesti. Mutta tämä selittää joka tapauksessa ohjaajan mielestä koiran omituisia esteen ohituksia.

Lyhyen teorian jälkeen ei vielä päästetty koiria radalle vaan ohjaajille annettiin maalarinteippiä ja villalankoja. Tehtävänä oli merkata esteille koiran ponnistus- ja laskeutumispaikat sekä linja seuraavalle esteelle. Itse pääsin merkkailemaan Ilsan linjoja esteille 1-8. Ja toki tämä sitten testattiin koiran kanssa että kuinka hyvin arviot osui kohdilleen. Aika hyvin oli kaikilla linjat oikein arvioitu. Itse arvioin että Ilsa ponnistaisi lähempää estettä kun lopulta teki, mutta laskeutumiset meni oikein.

Lopulta koko rata, joka mentiin yleisesti ottaen varsin sujuvasti :) Kakkoselle hyvin ajoitettu valssi (opittu jotain kesän treeneissä ;), kääntyi hyvin. Neloselle lähetys, kuten myös kutosen takaakiertoon ja siitä päällejuoksulla hyppy. Kasille takaakiertovalssi, linjan kääntäminen jo ysille ja irrotus kympille. Putkijarruja ei olla vielä treenattu ollenkaan, joten Ilsa oli hetken hieman ihmeissään että mihin nyt oltiinkaan menossa vaikka kääntyikin hyvin. Keinulle halusin testata vedätystä, mutta Ilsa onnistui ottamaan taas lentokeinun. Kun koira huutaa niin pitää huutaa itse käskyt vielä kovemmin niin ehkä menee perillekin ;) Mutta ei muuta kuin uudestaan vähemmällä vedätyksellä, valssi 17 hypylle ja valssi 19-20 välille. Tämä toimi hyvin kepeille viennissä. Kokeiltiin lopussa kepeille menoa myös poispäinkäännöksellä. Ihme kyllä toimi vaikka ei Ilsa kyseistä tekniikkaa vielä osaakaan. Keppien jälkeen hyppy 23 houkutteli kovasti mutta putkeen mentiin joka kerta kiltisti. Hyppy 23 myös nätisti oikealta puolelta pienellä vastakkaisen vedolla (joskus tarjoilee takaakiertoa omiaan), pelkällä vastakkaisella tuli myös 29 hypyn niin ei tarvinnut tehdä taas saksalaista, jolla ollaan kisoissa vastaavia kohtia varmisteltu. Mutta ehkä tuohonkin tekniikkaan pitäisi alkaa luottaa, viimeeksi sunnuntaina toimi treeneissä taas hyvin.


Onnellinen pieni :) Agility on parasta!


Sunnuntaina jatketaan LAU:n valmennusryhmän ensimmäisellä treenikerralla. Siitä viikko eteenpäin niin olisi taas kisojakin suunnitelmissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti