keskiviikko 21. helmikuuta 2018

Vauhdikas kisavuoden aloitus

Sunnuntaina tämän vuoden ensimmäiset kisat reilun 2 kk tauon jälkeen. Aloitus on tunnetusti ollut vaikeaa, ainakin Lilin kanssa aiemmin. Lauantai meni talkoohommissa ja tuomari Janne Karstusen ratoja ja niiden tuloksia ihmetellessä pöytäkirjanpitäjänä. 1-luokan radat vaikutti hieman haasteelliselta, mutta tuloksia niistä tuli kuitenkin kohtuullisesti. 2-luokan radat oli todella vauhdikkaita profiililtaan ja tulospalvelukin nopeaa kun lähinnä sai ohjelmaan näpytellä hyl-tuloksia. Tuomarille taisimme vitsaillakin että nämä 2-luokan radat voisi ihan hyvin olla seuraavan päivän 3-luokat radat ;) No kovasti ne tutuilta näyttikin :D

Ennen kisoja oli tavoitteena mennä rennosti kaikki tai ei mitään tyylillä ilman turhia varmisteluja ja katsoa mihin se sitten riittää. Radat oli teknisesti helpot, mutta vauhti toikin sen omansa haasteensa. Onneksi Ilsakin on alkanut paremmin irtoamaan, muuten olisi tullut suorilla juoksukisassa häviö. Ulkona paukkui pakkanen, mutta sisällä saatiin nautti halliremontin tuloksista lämpötilan pyöriessä n. +10 asteen paikkeilla.

Hyppyradalla aloitettiin varsin räväkästi. Nollia tuli paljon kun ihanneaikakin oli varsin löysä, mutta Ilsan kanssa pingottiin sen verran vauhdilla että oltiin jopa palkinnoilla shelttien seurassa. Sertiin jäi puolisen sekuntia.Agiradoilla sama vauhtiteema jatkui. Hyl tuli heti toisen esteen jälkeen kun Ilsa lipsahti putken väärään päähän, hups. Irtoamistreenit tuottaa selvästikin tulosta ;) Lopussa annoin mennä puomin pitkäksi ihan treenimielessä, että saatiin seuraavaa rataa ajatellen hyvä osuma. Käännöksiä on vieläkin treenattu ihan liian vähän...


Ilsan kanssa on ollut aiemmin haasteena saada irtoamaan putkiin kontaktin ohi ja treeneissä ei ole varmaan koskaan lipsahtanut putkeen vastakäännöksellä. Kisassa tuli sitten sekin koettua ;) Tosin sekin varmasti vaikutti että ensimmäisellä kerralla hypyltä mentiin putkeen, joten taisi jäädä pikkuneidille ajatus siitä päälle. Joka tapauksessa pitää alkaa olla tarkempi näiden kanssa.


Vaikka tulokset ei ollut ihan parhaat mahdolliset niin muuten menoon sai olla tyytyväinen. Vauhtia riitti, kontaktit toimi ja muutenkin ollaan menty eteenpäin. Pian taas jatketaan! 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti