keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Agilityn halli-SM 2018

Ilsan arvokisadebyytti aikaistui kun päätin sitten viime hetkellä ilmoittaa pikkuneidin Vantaalla järjestettäviin halli-SM kisoihin. Samat kisat toimivat myös EO-karsintojen 3.osakilpailuna. Alun perin en suunnitellut näihin kisoihin osallistumista kun ajattelin ettei ranking sijoitus riittäisi ja turha sitä olisi muutenkaan lähteä isoihin kisoihin kontakteja ja keppejä harjoittelemaan. Kisoihin sai ilmoittautua rankingin 160 parasta ja jos näiden jälkeen jäisi paikkoja vajaaksi niin huonommallakin rankingillä pääsisi. Minejä ilmoittautui  lopulta vain noin 100 koirakkoa, joten osallistumiseen olisi riittänyt pelkkä 3-luokan koirakkokin. Ilsakin on pikkuhiljaa parantanut ranking-sijoitustaan 200 paremmalle puolelle vaikka 3-luokassa ei ole vielä täyttä vuotta kisannutkaan.

Mitä isommat kisat sitä rennommin voi lähteä kisaamaan. Sen verran realistinen on itse omista menestymismahdollisuuksista ettei niistä tarvitse paineita ottaa. Tavoite oli lähinnä tehdä hyvät siistit suoritukset, ettei tarvitsisi livestreamissä omaa suoritusta hävetä ;) Minien aikataulu oli ratojen suhteen hieman haastellinen (sama makseilla) eli lauantaina oli vuorossa kaksi rataa ja kolmas sitten sunnuntaina aamusta ennen yksilö- ja joukkuefinaaleja. Finaaliin pääsi joko sijoittumalla yhdellä radalla 10 parhaan joukkoon tai sitten riittävällä kahden radan yhteistuloksella. Lappeenrannan seudulla on viime viikot riehunut varsinainen kennelyskäepidempia ja se toi oman jännityksensä kisojen odotukseen. Omat koirat on edelleenkin pysynyt terveinä, sentään flunssaan sairastunutta ohjaajaa ei karenssiin laitettu ;) Mutta tästä syystä kisattiin vain lauantain radat ja jätettiin sunnuntain startti väliin kun finaaliin pääsy oli varsin epätodennäköistä.

Kisat aloitettiin Markku Kaukisen juoksukisaa muistuttavalla hyppyradalla. Pitkään mietin eri vaihtoehtoja 9-12 välille että missä kohtaa puolta vaihtaisi. 9-hypylle suoritus sitten hylkääntyikin kun ohjaaja ehkä vähän hätäili ja Ilsa ei irronnut takaakiertoon. Seuraavatkin hypyt meni miten sattuu ennen kuin saatiin pakka taas kasaan. Ensimmäinen hylky tosin oli iskeä jo renkaan jälkeen kun Ilsan mielestä pitkät viennit putkelle on epäilyttäviä ja yritti taas pongailla hyppyjä matkan varrelta. Lähdössä en meinannut saada Ilsaa istumaan lainkaan (yritti jopa varastaa), mutta muuten ei isot kisat neitiä haitannut!


Ihanan kuvan Ilsasta hyppyradalla nappasi Jukka Pätynen!

Rata vielä videona:Toista, Johanna Nybergin tuomaroimaa agilityrataa ei tarvinnut kauaa odottaa. Johannan radat on ollut Lilin kanssa hyvin menestyksellisiä ja tämäkin rata vaikutti pikkusnakulle sopivalta. Alun putkeen viennin kanssa piti olla tarkkana ja sitten toivoa että ottaa puomin kontaktin ja kääntyykin vielä putkeen. KV-sääntöjen mukainen uusi rengaskin oli radalle saatu ohjaajien ihmeteltäväksi. Se mikä suoritusvauhdista oli ehkä hävinnyt niin saatiin sitten varmuutena takaisin ;) Ei ratavirheitä, mutta sen verran paljon jäätiin kärjelle että yliajan puolelle mentiin. Sijoitus kuitenkin jotain 22. paikkeilla.Parit kisat ehdittiin kisata kotihallissakin tätä ennen. Marko Mäkelän radoilta oli saaliina yksi nolla, muuten lipsahteli hieman väärille esteille ;) Samat ongelmat oli jo esillä edellisen viikonlopun Marin valmennuksessakin, joten sen suhteen ei yllätyksiä.Allan Mattssonin radoilta sen sijaan kaksi nollaa ja yksi kontaktivirhe puomilta.Kisojen suhteen pidetään huhtikuu juoksutaukoa, valmennuksia sen sijaan on luvassa vielä muutamat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti