sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Timo Rannikon agilityvalmennusviikonloppu

No niin, kolmas kerta kun päästiin Timon oppiin. On sitä aika paljon ensimmäiseen kertaan (heinäkuun alussa) verrattuna opittu, mutta on nuo kiemurat vaan niin haastavia tällaiselle aloittelevalle ohjaajalle. Ensinnä on jo vaikeuksia muistaa rata, vielä enemmän ne kaikki jutut mitä missäkin pitäisi tehdä tai jos jotain muistaa ennen kuin antaa koiralle lähtöluvan ensimmäiselle esteelle niin liikkeelle päästyä kaikki haihtuvat taivaan tuuliin... Suorittaahan koira radan töks-töks-töks ohjauksellakin, mutta en minä sitä varten tarvitse ulkopuolista kouluttajaa, sen osaa jo valmiiksi :)

Koska näissä pääasiassa koulutetaan ohjaajaa niin Lili on päässyt minun kanssa radalle paremman ohjattavuuden takia. Riitti kun kerran aiheutettiin harmaita hiuksia Milanin kanssa :) Launtain rata ohessa.


Kokeiltiin alkua vähän uudella tavalla eli itse valmiiksi kakkoshypyn keskikohdalle ja käsi pitkälle näyttämään mistä päin pitää hypätä, oiskohan tämä sitten niistoa. Lilille pitää erikseen opettaa tulemaan sinne asti missä käsi oli, nyt tuli niin siivekettä nuollen että hyppykulma meni aika vaikeaksi. Muutaman kerran tuli hypyn ali, kun rima koiraa korkeammalla. Kolmoshypylle pakkovalssi, oma liikkuminen oli taas hankalaa kun kakkoshypyltä piti ensin peruuttaa, sitten kääntyä menosuuntaan ja taas kääntyä peruuttamaan sekä liikkua siivekkeen suuntaisesti hyppypuolella juuri oikea aikaisesti ettei koira mene a) putkeen, b) hyppää hyppyä väärästä suunnasta. Kuvaan verrattuna kolmoshyppy oli lähempänä putkea, joten ahdasta oli. Oikeaa kättäkin piti muistaa käyttää :) Oman kropanhallinta vielä hieman puutteellista, mutta sentään pystyssä pysyttiin. Muurin jälkeen koiran linjan korjaus renkaalle, jotta näkisi puomin suoraan eikä putken päätä kuten jos oltaisiin tultu kaarteessa. Kymppihypylle olisi ollut oikein hyvä, jos olisi voinut tehdä poispäinkäännöksen. Ikinä aiemmin harjoiteltu, mutta nyt saatiin hyvät neuvot kuinka opettaa ensin ilman esteitä. Oikealle Lili kääntyi aluksikin ihan hyvin, vasemmalla taipuisuus ratakiskon luokkaa :) Parin päivän harjoittelun jälkeen alkaa sekin kääntyminen sujua. Putkelle harjoiteltiin putkijarrutusta, ettei koira ensin ammu 10 metriä suoraan ja sen jälkeen ala miettimään kääntymistä. Varsin loogista, että koiralle kerrotaan jo _ennen_ putkeen menoa että jälkeen tulee käännös... Keppien jälkeen vipinää kinttuihin, että sai tehtyä 13-14 välin päällejuoksuna. Pituudelta kääntyi hyvin 18 hypylle kun oli tekemässä laskeutumispuolella valssia. Nyt vaan valssi piti tehdä suht paikoillaan, että sai koiran parhaiten putkeen. Esteet 23-24-25 tais muuten onnistua ihan ensimmäisellä yrittämällä, wow :) Persjätöllä kuvio aloitettiin, 26:selle kiireesti tekemään niistoa ja loppuun kiero loppusuora :)

Lili oli hyvässä vedossa, jaksoi hyvin loppuun asti toistoista huolimatta. Toimi vieraassa paikassa ja vierailla esteillä kuin kotonaan ja puomilla muisti ottaa kontaktinkin oikeaoppisesti. Lupaa hyvää!

Sunnuntain harjoitukset, tehtiin vain valkoiset pallukat ja valkoiset neliöt. Tietysti jos olisi ollut taitavampi niin olisi voinut ehtiä tekemään kaikki :) Nämä harjoitukset valitsin, kun ne jotenkuten muistin rataantutustumisen jälkeen ja eiköhän kaikki ole meille vielä erityisesti harjoiteltavia asioita :)


Valkoiset pallukat harjoitus.... Koiran sai sujuvimmin kolmoshypylle kun otti koiran vastaan kakkosputken menosuulta. Hypyn jälkeen oma menosuunta ensin suoraan kohti puomia (ettei osoiteta esim. läheiseen putkeen), lähetetään koira neloshypylle ja sitten taas juostaan ja kovaa. 4-5 väli osoittautuikin hankalaksi kun Lili hyppää niin pitkälle että tiukka kääntyminen olikin sitten hieman hankalaa kun ei ollut tarkoitus että itse jään vitoshypyn jälkeen odottelemaan kääntymistä. Tämä toimi hyvin kun käännettiin koira heti neloshypyllä eli juoksin itse tämän jälkeen yläkroppa kääntyneenä koiraan päin ja vastakkaista kättä peliin, ihme kyllä en vauhdissa onnistunut kaatumaan tai edes törmäämään esteisiin :) Pujottelu ei toiminut keskellä rataa (vaikka yritin neitiä jarruttaa) eikä puomin kontaktikaan onnistunut ensimmäisellä yrityksellä. Hmph! Menin pujottelun koira vasemmalla puolella ja kääntyi tosi hyvin hypylle jollain poispäinkäännöksen tyyppisellä, irtosi loistavasti hypylle ja puomille, itse vaan tulin perässä sen minkä ehti :)

Valkoiset neliöt harjoitus... Oli kyllä hyödyllinen, päästiin harjoittelee kuljetusta, jota ei yllätys, yllätys, olla aiemmin pahemmin harjoiteltu. Kepeiltä koira tiukasti haltuun (vastakäsi kropan yli) ja vauhtia, yhtään jos epäröi niin sitten oli koira taas pujottelussa. Kolmoshypyn siivekkeen vieressä terävä käännös, niin koirakin kääntyi hyvin. Kuutoshypyltä koira oikealla kädellä vastaan ja taas napakka kuljetus vauhdilla seuraavalle hypylle (käsi koko ajan kropan yli) ja terävä käännös keinulle. Harjoituksen lopussa Lili oli selvästi väsynyt, ei oikein löytynyt sitä normaalia terävyyttä, mutta onhan tällainen viikonloppu rankka itse kullekin. Milankin nukkui osan ajomatkasta kotiin ja se on sen verran harvinaista, että pitää ihan erikseen mainita :)

Milan teki molempina päivinä Lilin treenien jälkeet hyvät häiriötokoharjoitukset (seuraamista, ruutua, luoksetulon pysäytyksiä, istumista, kakeja) hallin parkkiksella.

Seuraavan kerran Timon opissa vasta joulukuussa, kun marraskuun valmennuskerta jää nyt väliin Adamin konsertin takia. Mutta ehkä minä kestän :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti