perjantai 8. lokakuuta 2010

Vipataan tai sitten ei...

Eilen oli taas agilitypäivä, aamulenkillä hallilla kontakteja sekä pujottelua, illalla oli vuorossa ryhmätreenit. Harjoituksen aiheena oli vippaus, tätä ei olla koskaan harjoiteltukaan. Mitäköhän sitä juuri opetettiin koulutusohjaajakurssilla tekniikkatreenit vs. ratatreenit :)? Tätä pitää jossain vaiheessa käydä itse treenaamassa, ei tuo vielä oikein auennut...
Koirat kyllä suoritti koko radan, mutta ei tuo putken jälkeiselle hypylle (9/13)vienti ollut mitenkään sujuvaa. Tyylipisteet aika nihkeät :) Milan meni radan kuin juna ja mukavalla vauhdilla, "virhepisteet" 0. Viimeisillä hypyillä itseä laiskotti ja annoinkin (hyi, hyi) estehakuisen koiran hakea itse esteet :) Otettiin kyllä loppuun uusiksi ohjauksen kera, että saatiin käännöstä pienemmäksi. Yksi kerta keinua ei Milanille riittänyt, vaan sitä piti mennä yhä uudestaan niin kauan kun vain makkaraa riitti (harjoitukset loppuivat meidän suoritukseen), siihen minä siis lopetin, Milanille ois kelvannut vieläkin :)

Lilillä oli kaahausvaihde päällä. Pujottelu alkoi ja loppui oikein, mutta sekosi välillä. Keinun kontaktin otti, mutta hyppäsi heti pois. 9 hypyn sijaan hyppi muita (kun otettiin uusiksi), renkaasta hyppäsi sivusta (ei ole vähään aikaan tapahtunutkaan), putken jälkeinen kaarros oli varsin reilu, ei oikein jarru vielä toimi :) Viimeisillä hypyillä alkoi olla kierrokset sillä mallin, että onneksi sinne ei tarvinnut rannetta tarjota... Pihalla harjoiteltiin vielä ohjauskäteen tuloa lelun kanssa.

Ollaan sitä tokoiltukin... Pitäisi joku päivä selvitä kentällekin asti, nyt ollaan vain viilailtu pihalla. Milan muuten osaa sujuvasti peruuttaa istualtaan :) Ylimääräiset kierrokset on hyödynnetty metallinoudon kanssa, harmi että kokeessa tuskin koskaan nähdään tuota vauhtia. Tunnarikapulaa ollaan etsitty vaahteranlehtien alta/pimeästä. Ruudun pysähdystä (alkaa liiaksi ennakoimaan) sekä erikseen maahan-käskyä (ei voi oikein yhdistää ettei ala taas ennakoimaan). Luoksetulon pysäytykset toimii käsimerkillä varsin hyvin tuolta matkalta mitä pienellä pihalla voi nyt kokeilla. Pientä edistymistä kaukokäskyissä, mutta vielä on pitkä matka koevalmiiksi. Lili on selvästi hiffannut avoimen kaket ja nouto edelleen yhtä innokas. Avoimen jäävät liikeetkään ei näytä tuottavan ongelmia.

Viikonloppu on taas agilitypainoitteinen, tällä kertaa hakemassa oppia koiran kera Valkealassa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti