tiistai 25. tammikuuta 2011

Hammassärkyä ja -kolhuja

Omistajan kohtalona oli sitten kärsiä perjantaista lähtien hammassärystä ja siitä seuranneesta päänsärystä ja huonosta olosta. Ihmeiden aika ei ole ohi ja pääsin maanantaina kaupungin hammaslääkärille tunnin varoitusajalla ja melkein tuohon naapuriin. Täytyy sanoa, että tuossa paikassa hinnat on varsin asiakasystävälliset :) Toisin kuten esim. eläinlääkärillä, mutta onni on kaksi perustervettä koiraa ja koheltamisen suhteenkin on ollut viime aikoina tuuria matkassa, joten niihin palveluihin ei ole pahemmin tarvinnut turvautua...

Lauantaina käytiin treenailee agia ja Milan yritti pistää parhaansa mukaan purukalustoaan uuteen uskoon. Tarkoitus oli tehdä tekniikkatreeniä, pakkovalssia ja jaakotusta, ihan alkeista aloittaen. Pakkovalssia ollaan tehty useamminkin jo radalla, mutta varsinkin Milanin kanssa saa jännittää vähän liikaa, että lukeeko se merkkauksen vaiko käykö hyppäämässä selän takaa. Ensimmäisessä vaiheessa lelu käteen, itse valmiiksi siivekkeen viereen ja siitä palkka suoraan. Käskyistä ja lelun heiluttamisesta huolimatta Milan kävi parikin kertaa hyppäämässä hypyn, vaikka oli laitettu istumaan "kohdistettuna" leluun eikä rimaan. Huoh... Muutama toisto ilman rimaa, niin johan alkoi lelu kelpaamaan. Onnistuttiin lopulta jo rimankin kanssa :) Seuraavassa vaiheessa tarkoitus oli tiputtaa lelu merkkauskohtaan ja lähteä itse peruuttamaan riman suuntaisesti. No mitä tekee Milan - nappaa lelun ilmasta ilman että on kokonaan kiertänyt siivekettä, joten pamauttaa suunsa suoraan esteeseen. Täytyy myöntää, että pari kertaa tuli vedettyä ensin syvään henkeä, ennen kuin uskalsin katsoa verta suustaan lipovan Pässin suuhun. Monta kertaa tuli hampaita paineltua ja todettua, että kaikki oli tallella ja kunnossa (rustoluukin maistui hyvin treenien jälkeen), veri tulikin vain ikenestä. Huh! Lelu on näköjään sen verran kova kiihoke, ettei sitä paljon katsota mitä edessä on, seuraavassa vaiheessa nimittäin hyppäsi sitten suoraan medi-korkeudella olevaa rimaa päin... Ja puuttuuhan Milanilta etuhampaasta pieni palanen, kun juoksi aikoinaan tennarin perässä tiiliseinää päin!?! No, Lililtä on poistettu yksi hammas kokonaan (ja 250 egee, kiitos), kun ei oma pallo kelvannut vaan lähti Milanin pallon perään ja kolauttivat hampaat yhteen. Jostain syystä pallojen käyttö on meillä hieman rajoitettua ja voipi olla että rajoituksia tulee lisää, sen verran hurjalta meno hallilla välillä näytää... Jaakotuksessa ei tullut mitään ongelmia, oletin että Milan oli edes kerran hypännyt takaisinpäin esteen, mutta ei. Lilihän oli näissä hommissa odotetusti oikea pro! Ensi kerralla sitten twistiä, kun en minä ihan heti luota siihen, että keskellä rataa ehdin pakkovalssiin, lähdössä se on hyvä.    

Sunnuntaina huristeltiin taas Lilin kanssa Kouvolaan Rannikon Timon oppiin. Nyt sitten juostiin _tosissaan_, josta on vieläkin jalat ihan törkeän kipeät. Ihan turhaan käytettiin aikaa ja energiaa alun "juoksukisoihin" eli 1-4 ja varsinkin 5-9. Eka pätkä vielä saatiin onnistumaan, hirvitti vain juosta niin kovaa takoperin että sai tulemaan päällejuoksulla 2 hypyn (itse piti olla siinä vaiheessa lähellä 3:sta). Toinen pätkä ei sitten onnistunut millään, jos onnistuin aivan täysiä juostuna ja vitoshypylle koiran vain heittäneenä oikeaan paikkaan 8 hypylle niin en enää siitä pystynyt järkevästi ohjaamaan tai Lili ei reagoinut ohjaukseen ja kokeiltiin useampaa eri tapaa. Totesi Timokin, että on se aika nopea koira... No, ei tuollaisia kohtia ihan heti kisoissa tule vastaan, tai jos sattuu niin huono tuuri niin voi, voi ja seuraavalle radalle. Näiden lukuisten toistojen jälkeen ei Lili enää kunnolla lähtenyt seuraavien esteiden takaakiertoihin ja itsekin aivan poikki, joten eipä sitten tehty estettä 13 pidemmälle. Ei ehkä kaikkein järkevin treeni. Seuraavilla kerroilla meneekin oppia hakemaan Hannele ja Kiia!
Illalla oli vielä Milanin tokon vuoro. Ohjelmassa oli ensin uusi EVL:n "idari", järjestys istu-seiso-maahan. Eipä löytänyt arvon tuomari mitään huomautettavaa (Tommi siis kouluttamassa), jäävät liikkeet Milan kyllä osaa! Harmi, ettei niitä ole ylemmissä luokassa useampaa liikettä... Luoksetulo olikin sitten jotain kamalaa taas kerran (alkoikohan jo vähän väsyä odotteluun?), ensimmäistä kertaa tarjosi maahanmenoa seisomisen sijaan ja tuli niin perkuleen pitkäksi. Meille riitti tunti treeniä, muut jäivät vielä jatkamaan. Kotimatkalla otettiin sitten pyörätiellä pysäytyssulkeisia uudella taktiikalla "prkl, sinähän pysähdyt kun minä niin sanon!". Joo, kyllähän alkoi pysähtymään, mutta liikkuminen olikin sitten varsin tökkivää :) Eilen käytiin lenkillä yhden parkkipaikan kautta, jotta päästiin pysäytyksiä treenaamaan, nyt saatiin pysähtyminen ja liikkuminenkin parempaan tasapainoon. Lili treenasi myöskin mallikelpoisesti. Tun(n)aria tehtiin viikonloppuna vain kerran, meni sen verran hyvin (tasoon nähden) lauantaina, että sitä piti fiilistellä koko viikonloppu :) Eikä ole tarvinnnut viimeisienkään toistojen myötä vaipua epätoivoon :)

Viime viikolla päästiin taas hiihtämään kunnolla ja kyllähän sitä pistettiinkin ladulla menemään. Tiistaina hyvä, että tuli edes hiki, kun koirat veti sen verran tehokkaasti :) Kotiin päin ajellessa autossa on mukavan hiljaista, toisin kuin menomatkalla tai puhumattakaan paikan päällä olosta. Siihen Milanin mökään ei taida tehota edes kuulosuojaimetkaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti