torstai 6. tammikuuta 2011

Tokotreeniä (ja jäätyneitä sormia...)

Eilen vihdoin ja viimein selvisi ulos (yliopiston parkkipaikalle) tokoilemaan. Sisällä ollaan treenailtu usemman kerran viikossa (ja paniikissa tavattu kalenteria että kuinkas monta armoviikkoa tässä vielä onkaan...), mutta osa liikkeistä vaatii sen verran paljon tilaa, että tässä tönössä tulee jo seinät vastaan :) Pihakin loppuu kesken... Pakkasta oli vain -8, mutta silti oli lopussa sormet aivan jäässä. Tänään sitten tasapainotettiin tilannetta suksien voitelussa kuumalla raudalla...

Alkuun Milan teki pitkää pätkää seuraamista VOI-tyyliin niin että makupaloja oli kupissa auton vierellä ja jossain vaiheessa vapautus kupille. Erityisesti harjoiteltiin juoksua ja hidasta käyntiä, juoksussa kuppia kohti oli pientä edistämistä havaittavissa :) Mutta yleisesti ottaen seuraaminen kaikkine kiemuroineen aika buenoa! Myös istumista tehtiin niin liikkeenomaisesti kuin (yllättäen) seuraamisen yhteydessä. Luoksetulon pysäytyksiä, seisominen voisi olla vielä parempi, mutta maahanmeno suht ok, kun sen pääsee sen verran läheltä käskyttämään. Ruutuun lähettämistä ja erikseen sieltä kutsua seuraamaan. Sitten niitä paljon hinkattuja kakeja ja tunnaria. Kaukokäskyissä alkaa tekniikka olla jo sinnepäin ilman mitään apuja, pääasiassa treenataan vielä lyhyemmältä matkalta kuin kokeen 10 metristä. Hieman vielä arpoo maahan-istu ja maahan-seiso välillä, kun tuo istuminen on AVO:sta vielä niin vahvoilla. Pääasiassa yhtä vaihtoa vielä, mutta jonkin verran myös kahden tai kolmen vaihdon yhdistelmää. Tunnari hajosi täysin siinä vaiheessa kun haisteluun piti yhdistää noutokin. Kun hyväksyntää ei heti kuulunut niin Milan ymmärsi asian niin, että oli ilmaissut väärän kapulan ja alkoi sitten tarjoamaan muita. Tai sitten etsittiin oikeaa maistelun kautta (joka siis heti nollaa liikkeen). Eli back to basics parillakin eri tavalla... Niinhän sitä sanotaan, että tunnaria pitäisi treenata vain vierailla kapuloilla, mutku mutku :) Hyvin mahdollista, että koiralle on helpompaa kun väärissä kapuloissa on selvä erilainen haju kuin että ne olisi ns. hajuttomat. Eilen sitten tehtiin samaa kahden kapulan harjoitusta kuin kotonakin, mutta Hanne hajusti nyt sen väärän. Kaksi toistoa ja hienosti toimi! Vieraat jatkossa varautukoot tunnaritreeneihin :) Kapuloita on myös nyt annettu eri paikkohin hajustumaan.

Lili teki uuden variaation yli-innokkaasta noudosta. Noudon opettaminen on ollut niin pitkä prosessi, että ihan heti en lähde "pikkuvirheitä" korjaamaan. Lili luovuttaa kapulan suoraan sivulle (ei neiti suostunut kiertämään takaa kuten luoksetulossa), mutta sen sijaan että kääntäisi pyllyn sellain nätisti oikeaan paikkaan niin hypätään kunnon loikka ja käännytään ilmassa se 180 astetta. Kukin tavallaan :) Mutta tämän näköjään voi tehdä niinkin, että ehdin hypätään vauhdilla omistajaa päin ja siitä sitten pyörähdetään oikealla paikalle... Mutta on innokas nouto :)! Luoksetulon pysäytyksiä on harjoiteltu maltilla, ettei ala ennakoimaan pysäytyksiä ja vielä pahempaa jumittamaan paikoilleen jo heti parin metrin jälkeen. Lili pysähtyy kuintenkin tähän tarkoitukseen ihan riittävän hyvin. Seuraamisessa ollaan keskitytty käännöksiin, lähinnä omaan toimintaan niissä, että koiralle annetaan mahdollisuus tehdä parhaansa eikä käännytä "karkuun" yllättäen. Kaket toimii pääsääntöisesti hyvin, harvemmin enää ennakoi tai jumittaa.

Treenien jälkeen antaumuksellista Kongien tyhjennystä, pakastettu purkkiruoka onkin tiukka vastus :)

Tänään käytiin jo päivällä jäällä hiihtämässä kunnon lenkki, niin ehkä selvitään illalla agilitytreeneihinkin. Pisti kyllä koirat tiukille, kun pohja oli vähän pehmeä, upotti ja keräsi kunnon paakut tassuihin. 

Tänä viikonloppuna ei varmaankaan vielä jaksa Liliä trimmata, mutta jos vaikka ensi viikolla. Milan pääsi siistimistrimmiin uuden vuoden päivänä. Vanha vuosi ja vanha postilaatikko lähti sitten pamauksella, hmm...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti