keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Kisaturistina

Nomi on jo kokenut kisaturisti, taisi olla ensimmäiset kisat siinä kypsässä 9 vkon iässä :) Viikon päästä palataankin niihin maisemiin, tuskin tullaan takaisin samalla saaliilla. Nomi muuten täytti sunnuntaina puoli vuotta, joten vuoden päästä on mahdollisuus Nomillakin olla kisoissa muutenkin kuin vaan turistina. Mutta mikäs sen mukavampaa, kisoissa tapaa niin tuttuja kuin uusia tuttavuuksia, niin ihmisrapsuttelijoita kuin karvakavereitakin.

Hallissa oli oivat olosuhteet penskojen mattopainille:
Kaverina uusi tuttavuus 8 kk vanha bordercollie Roosa (?).


Valitettavasti touhut keskeytti palkintojen jako. Mutta tärkeä taito sekin on hallita eli palkintopallilla olo. Nomi tietää jo mikä on se oikea paikka :)
Lili veteli tuossa vaiheessa sikeitä autossa. Tai vaihtoehtoisesti vahti kaikkia ohikulkijoita, että mun auto, ei tartte tänne tulla! Milan hoitaa puolestaan vahtimisen auton ollessa liikkeellä. Yritin kyllä parkkeerata auton niin, että vahdittavaa olisi minimimäärä. Kisaolosuhteista ei Lili stressaa. Joo, ollaan kohta radalle menossa, kuten kuvasta näkyy :)

Käy ihan hemmetin kuumana... Kuten yleensäkin kotona:

Prinsessan prinsessapedillekin löytyi käyttöä. Aina pitää päästä jonkun viereen ja kyllä tuo omistajan jalkojen päällä makoilun voittaa :)


Mikä ihmeen himo näillä nartuilla on mattoihin? Lili on nyt tunnettu mattojen syöjä tai voihan tuo olla jo luopunut harrastuksestaan. Nomi ei ole osoittanut kiinnostusta maton syöntiin, mutta aina kun tulen töistä kotiin niin koirahuoneen iso ja suht painavakin matto on kyllä taiteltu keskelle sellaiseen myttyyn, että saa vähän aikaa tehdä töitä että sen saa suoraksi. Puuhansa kullakin :) Parketin takia ei viitsi mattoa poistaakaan. Milanin pentuajan jälkeen yhdessäkään matossa ei ole muuten ollut hapsuja. Ei vanhoissa eikä uusissakaan.

Ei ole vielä viikonloput kisat jättäneet rauhaan. Virheitä kaivettu vielä lisää videovertailussa. Selvä iso virhe on liiallinen varmistelu, joka aiheuttaa myöhässä olemista. Lilin agiradalla en arvannut lähettää keinun jälkeiseltä hypyltä suoraan putkelle, vaan menin itse jonkin matkaa mukana, ettei Lili pongaa vieressä ollutta hyppyä. Jos olisi ollut ajoissa itse liikenteessä niin hyvin olisi ehtinyt viemään takaakiertoon putken jälkeen. Eilen muuten käytiin treenaamassa twistiä. Onhan siinä työtä vielä, ajoituksen kanssa oltava tosi tarkkana, ei yhtään ylimääräisiä askeleita tai väärään suuntaan ja pitäisi osata teputtaa takoperin nopeammin. Mutta parhaimmillaan toimi usemmalla esteellä peräjälkeen edes jotenkuten :)

Hyppyradalla liiallista varmistelu alussa, olisi pitänyt kärsiä leijeröidä kakkonen ja jotenkin merkata nelonen niin ehkä olisi saanut riittävää etumatkaa persjättöihin. Ei voi koko ajan vieressä ohjata vaan myös kauempaa, edestä tai takaa vaikka olisi esteitä välissä ja niin että koiran voi lähettää esteelle ja itse lähteä samantien toiseen suuntaan.  Sekä juoksuvetoja oman juoksuvauhdin parantamiseksi. Sille on tarvetta Nominkin kanssa. Treenattiin eilen putkella ja parilla hypyllä myös takaaleikkauksia (no problemos) ja yritys valssia, mutta en ehtinyt vain lievästi kaartuvalla putkella Nomin edelle kun lähdettiin toisesta päästä yhtäaikaa. Ei siis pärjää tämän mininkään kanssa pelkällä juoksemisella. Nomi treenaili myös ekaa kertaa puomin pätkää ja olihan se kivaa. Kohta pistetään pihalle kepit verkkojen kera pystyyn!

Muuten ei onneksi "juosta" vieläkään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti