perjantai 2. syyskuuta 2011

Oppeja

Ei näköjään parane jättää tuoleja ihan miten sattuu levälleen... Vielä ei ole sisällä sentään päässyt tuota harrastelemaan :) Kuva kännykällä ikkunan läpi.
Maanantaina Milan ja Lili pääsi äitin kanssa juoksulenkille lentokentän ympäri. Houkuttelisi itseäkin... Käytiin sillä aikaa Nomin kanssa Prisman ympäristössä maailmaa ihmettelemässä. Nomi olisi menossa jokaiseen liikkeeseen sisään sekä jokaisen elävän perään, omistaja kiinnostaa vain jos on namia tarjolla. Kiva kävelytettävä... Tällä viikolla oli tarkoitus saada Nomille syksyn kurakelejä varten ulkoiluhaalari, kun Hurtan vanhaa mallistoa oli tarjolla varsin käypään hintaan (6 egee). Siinä vaiheessa pistää ihmetyttämään, että minkämalliselle koiralle puvut on tehty, kun 5 kk vanhalle narttupennulle muuten sopiva koko hirttää totaalisesti takareisistä kiinni?!? Vaikka toki onhan Nomi pienestä pitäen treenannut kinttujaan spurttaamalla isompien perässä. Pukujen sovittaminen oli myös hieman hikinen urakka kun vieressä pörräsi kokoajan chihu, jonka kanssa olisi ehdottomasti pitänyt päästä painimaan. No kunhan Nomi vielä hieman kasvaa, niin käydään sovittamassa uudemman malliston haalareita. Toivotaan siis aurinkoisia kelejä siihen asti! 

Tiistaina ja keskiviikkona tokoiltiin. Keskiviikkona käytiin tokoilemassa Imatralla asti ja ottamassa tuntumaa lauantain kokeen kenttään. Muutama muukin oli samalla ajatuksella liikenteessä, joten saatiin Lilille myös hyvä ryhmäpaikkamakuutreeni! Hyvin Lili osaa kokeessa tarvittavat asiat, tulos on vaan kiinni päivän vireestä. Lauantaina päästääkin aloittamaan heti ysiltä, aikainen herätys tiedossa. Kentällä on yhtä aikaa kaksi kehää, onhan tästä jo halliolosuhteissa kokemusta, toivotaan ettei iske liiallista häiriötä juuri kriittisellä hetkellä (ne kaket)...

Torstai-illan Nomi vietti laatuaikaa shelttien kanssa. Nomi kun on tottunut elämään noiden isompien kanssa "altavastaajana" niin heti kun löytyy itseä pienempi kaveri niin sitten se pitää survoa toki alimmaiseksi ja nähjätä itse siinä päällä. Reilu kaveri... Onneksi Muskakin osaa pitää puolensa.

Lilin ryhmässä oli minun koulutusvuoro ja kyseinen treeni oltiin tehty aiemminkin. Joten otin Lilin Milanin ryhmään, kun teemana oli kontakti-putkierottelua. Sitä treeniä Lili tarvitsee ehdottomasti ja toisaalta ei hirveästi houkutellut demonstroida Milanilla niska-perseoteohjausta :)
Ekalla kierroksella Lili possuili kontakteilla (ei pysähtynyt) ja joku vaan salli sen... Idiootti... Putki 15 osoittautui haasteelliseksi, A:llehan tuo pamahti. En ollut oikein varma kummalta puolelta olisi parempi, menisikö työntämällä vai vetämällä. No työntäminen ei ainakaan toimi takavinkkelistä... Eikä Liliäkään kiinostanut minun takaaleikkaukset. Toimi vihdoin kun teki perjätön heti takaakierron jälkeen ja sitten yritti jonkinnäköistä haltuunottoa. Ei kyllä ymmärrä miten tuolla matkalla ehtii jäädä noin paljon jälkeen, takaa kun yrittää ohjata noin ohjaukselle "herkkää" koiraa niin on ihan tuurista kiinni mihin se menee.

Otin vielä lopuksi saman radan Milanin kanssa. Yritin vihjata kouluttajalle ja muille ryhmäläisille, että voivat poistua, tässä ei ole enää mitään katsottavaa :) Yllättäen suurin ongelma oli alku - 10/20 hyppy oli lähempänä ansaesteenä ja sen kauttahan Milan täräytti A:lle. Lopulta taipui reiluun vekkiin, jolla juuri ja juuri päästiin oikealle esteen. Puomin sijaan meni odotetusti takaisin putkeen, mutta ei jääty sitä jankkaamaan (mission impossible) vaan tyrkättiin suoraan putkesta puomille ja meno jatkuu. Milanin hyvä suoritus kontakteilla jatkui, hyvä, hyvä :) Hämmästys oli suuri, kun Milan menikin oikein putkeen A:n sijaan. Oho. Milanin jättiloikat hypyillä aiheutti paikoitellen hankaluuksia omaan liikumiseen ja kertaalleen jätti pujottelun kesken (mitä ihmettä...). Loppusuoraa tehtiin molemmin puolin, kun ei ole muita esteitä tarjolla niin takaaleikkaus toimii mainiosti :) Lili olisi saattanut kääntyä liian tiukasti, mutta jäipä se nyt kokeilematta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti