sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Kotikatsomossa

Milloinkohan ois niin luksusta et sais seurata agilityn arvokisoja ihan telkusta sohvalla löhöillen? Tietysti onhan tämäkin jo huippua et saa seurata MM-kisoja koneen välityksellä. Oma työtuoli ei vaan ole ergonomian huippuja (haa, paljollakohan oisivat myyneet säästötalkoissa sen miun vanhan tuolin töistä...) ja varsinkaan kun eräs ylikasvanut sylikoira änkee siihen myöskin. Ja sitten minä selkäkumarassa yritän pitää rentoa koirakerää sylissä, ettei tipu maahan. Selkä ja niskat tykkää hyvää, eikä pääse edes hierojalle... Mutta jos tämän finaalin huipennuksen saisi katsottua ihan yksikseen, ainakin tällä hetkellä Nomi paineli sänkyyn nukkumaan :)

On kyllä ollut kivoja ratoja kisoissa, tekis mieli käydä vetämässä niistä jokainen. Ja pienestä kiinni on noilla huipuillakin. Seuraavat kuukaudet taitaa ollakin teemalla pätkiä MM-radoista :) Yhtään snautseria ei ole kisoissa näkynyt (siis mikä yllätys...), jokunen käppänä kyllä ja ainakin yksi pippuri varsin pätevän näköisesti.

Lili pääsi perjantaina Nomin treeneihin. Kun veteli mini/medikorkeuksilla, niin tuntui kuin vauhtia olisi ollut vähintään MM-koirakoiden tasoa :) Ja onneksi ei ollut kelloa kertomassa totuutta...

Olihan hyvä treeni keppien aloituksen suhteen. Piti olla ihan simppeli, ei nyt ehkä mölleille, mutta Lilille ainakin. Mutta ei vaan millään meinannut kääntyä takas kakkosväliin, jos treenattiin lähetyksenä. Hyvin kesti tällä kertaa Nomikin toistot kepeillä vaikka epäonnistumisia tuli. Ja Nomin riemuksi kentällä oli myös kaikki kontaktiesteet, joihin piti oikein kiihdyttää. Kerran täräytti kyllä ilkeän kuuloisesti A:lle... Harjoitus oli viikolla vissiin tehnyt tehtävänsä, kun nyt kelpasi mennä myös 13 putkeenkin :)  


Torstaina tokoiltiin porukassa aamupäivästä. Lili teki ensin paikkamakuun namipurkkia vahtien :) Seuraaminen tehtiin kokeenomaisesti ja siinä näkyi kyllä ne meidän kaikki ongelmat. On niin väljää varsinkin käännökset... Kunnon treenin puutetta ja käännöksissä pitää itse vähän hidastaa niin kestää Lili paremmin mukana. Zeta tehtiin ensi kertaa ihan kylmiltään, fiksua :) Kaikki asennot oikein (istu-maa-seiso), mutta ei älynnyt lähteä seuraamaan mukaan. Yhtä hölmistynyt oli kun treenattiin ekaa kertoja ruudusta kutsuakin. Kaavoihin kangistunut katsos :)

Milan teki kentällä hienoa merkkiä, meni hyvin merkin taakse ja vielä suht suoraankin ilman mitään apuja. Eilen sitten kotona kiersi yli, pitää siis vielä oikeaa paikkaa vahvistaa. No kai se ois ollut liikaa vaadittua, että olis oppinut tuon varmasti kahden treenikerran jälkeen :)

Nomin kanssa treenattiin tokohyppyä kotona ilman mitään apuja, halusin että alkais tarjoamaan itse hyppyä. Tähän asti ollaan tehty vain alustalle (ja sitäkin harvoin). Sehän olikin aluksi perusasennosta vaikeaa, kun kyttäs vain namikättä ja hyppykäskyllä vaan paranteli perusasentoaan :) Mutta ei siinä kauaan mennyt kun hokas mitä haetaan.

Ja nyt se alkaa, maksien finaali siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti