keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Projektia köökissä (finaalissa...)

Pienellä pintaremontilla keittiön ilme 80-luvulta 2010-luvulle! Sitä totaaliremonttia odotellessa, jos siihen joskus olisi varaakin...

Ihanaa mäntypaneelia... Muualta talosta se on jo maalattu peittoon tai sitten poltettu takassa :) Ei tartte lähteä mökille kun on mökkifiilistä jo muutenkin!


Lähitarkastelussa tapetti, voihan tuo olla kohta taas muodissakin...


Katon maalauksella aloitettiin, mutta sitä varten piti poistaa tapetteja reunoilta, ettei sitten tarvitse lotrata juuri maalattua paneelia veden kanssa. Olihan kerrankin hyvin irtoava tapetti, lähti melkein ihan itsestään :) Alta tietysti paljastui 80-luvun malliin lastulevyä. Ja ne lastulevyjen saumat... Eipä ole tähän sitten jätetty elämisvaraa, ei ihme että välillä vähän pullistelee.


Ei ihan selviä maalauksella tai ohuella paperitapetilla. Uusi kittaus, hionta, tasoitetapetti + paksu kuitutapetti toivottavasti hoitaa homman. Vanha tapetti oli todella paksu (ei sellaisia varmaan enää tehdäkään) ja laitettu saumat juuri levyjen saumojen kohtaan, niin ei mahdolliset pullistelutkaan niin selvästi näkyneet.

Kaksi huonetta on remontoitu aiemmin laittamalla lastulevyjen päälle remonttikipsilevyt. Hermo paloi kyllä niittenkin saumojen laiton kanssa...


Maanantaina (19.11) projekti alkoi kattolistojen (18 kpl) irrotuksella ja saivat myös ensimmäisen maalikerroksen pintaan erinäisten valmistelujen jälkeen.


Tiistaina lähti suurin osa tapeteista, listat maalattiin toisen kerran ja katto maalattu kertaalleen. Ja päänsärky sen mukainen... Kattomaali haisee nimittäin edelleen ja pahasti, siinä olisi maalitehtaalla tuotekehityksen paikka. Onneksi ei ole vielä pakkasia, niin voi vähän tuuletella. Katon maalaaminen on muutenkin jostain syvältä, tämän päivän jälkeen sekin pitäisi valmistua. Sitten vaan kärsitään loppuviikko käryistä ja aletaan ahkeroimaan seinien parissa.

Seuraamme projektin etenemistä...

P.S. Vain Nomilla toistaiseksi muutama partakarva saanut uutta valkoista väriä :)

Remonttipäiväkirja jatkuu (23.11)...

Torstaina saatiin katto maalattua - kolmannen kerran... Aiemmin muistelisin, että kaksi kertaa olisi riittänyt, nyt tuli vissiin pihisteltyä maalin kanssa. No eipähän satanut niskaan niin paljon :) Saiskohan viikonlopun jälkeen jo lamputkin takaisin niin ei olisi ihan niin pimeää :) Myös kattolistat on maalattu nyt kolmeen kertaan.


Loputkin tapetit on saatu tänään perjantaina irti, tulipahan niistä ihan kunnon säkillinen roinaa.


Panelitkin on nyt irti seinästä. Tosin jos olisin tiennyt mitä niiden poistaminen tarkoittaa, niin olisivat ehkä saaneet jäädä seinään. On niiden kanssa tähänkin asti hyvin pärjätty... Ensimmäinen paneeli lähti reunasta ihan mukavasti. Mitä nyt alta paljastui pieni yllätys...


Seuraavien kohdalla alkoi totuus paljastua - paneelit on hemmetti liimattu kiinni!!! Ihan niin kuin ne eivät olisi noin miljoonalla naulalla pysyneet kiinni. Ähellys ja puhellus ja paneelit irti, mutta lähti kyllä osittain lastulevyäkin mukaan.


Niin että mitäs näille tekis? Pahimmat on syvyydeltään lähemmäs puolta senttiä...


No jos huomenna lähtis sopivan tasoitteen ostoon (kaapissa oleva hienotasoite ei ihan riitä), niin ja tosiaan hiomakoneen... Käsinhionta alkais muistuttaa jo liikaa työntekoa :)

Uutta päivitystä aiheeseen (26.11)...

Reilun viikon (!) työn jälkeen alkaa olla pohjatyöt tehty. Viikonloppuna kolot täytettiin ja hiottiin. Koneella hionta kävi nopeasti, siivoaminen vei sitten vähän enempi aikaa :)


Kaapin perukoilta löytyi myös "uusi" lamppu. Joskus vuosia sitten alesta ostettu, mutta vasta nyt pääsi esille. En ehkä nyt tuota ostais, mutta menkööt nyt tämän kerran :)


Koirat on tietysti remonttihengessä mukana. Milan tässä demonstroi kuinka kippurahäntää voi käyttää tavaroiden kantamiseen. Ja hyvin pysyi, kunnes Lili kävi lelun nappaamassa :)


Viimeinen vaihe pohjatöitä... Käytävän puolelle puolipaneelit jäi tarkoituksella kuvasta (ehkä) näkyvästä syystä. Koirat tykkää hinkata siihen itseään märkänä ja siinä snautserin sään korkeudella onkin hehkeät likaraidat.


Sama seinä maalarinpesulla hiki hatussa jynssättynä sekä oksalakalla käsiteltynä.


Köh, ehkä pitäisi useamminkin noita seiniä pestä :) Paneelit on nyt lisäksi pohjamaalattu, Lili tutkailee lopputulosta.


Tasoitetapetti on myös kauttaaltaan paikoillaan. Milan on joku ihme liiman imppaaja, yritti ihan oikeasti syödä  seinäliimaa. Omituinen otus...


Seuraavaksi päästäänkin vetämään väriä seinään, jess! Maali onkin jo valmiina ja perjantaina tulee tapetit, joten viikonlopun jälkeen pitäisi olla aika valmista. Ikinä en ole noin nopeasti saanut tapetteja valittua, yleensä niitä on saanut kuukausi kaupalla pohtia.

Niin että pikkuremontti kaksi viikkoa "täyspäiväisesti" tehtynä. En ihan heti lähtisi taloa rakentemaan töitten ohella.

Päivän kysymys... Millä saa totaalisen neliraajahalvauksen pikkuotukselle?


Onneksi ei ole vielä tukka lähdössä niin ehtii ehkä totutella :)

Ja vielä viimeinen päivitys remonttiblogiin (4.12)... Ihan heti ei uutta aloitella, remonttia siis :) Ehkä ensi syksynä jaksaisi käydä olohuoneen & ruokahuoneen kimppuun. Suunnittelu on kivaa ja osa toteutuksestakin (ainakin jos on vapaata), tähän ei kuulu kattolistojen laitto. Yksi pitkä lista odottaa vielä laittoaan, kun alkoi lopussa päässä sumeta niin pahasti, että tuli sahailtua miten sattuu eikä vain yhden kerran... Tässä vaiheessa kannattaisi kirjoittaa ne mitat lapulle eikä vaan luottaa hyvään muistiin "kun se on tähän astikin toiminut " :) 

Maalin sävyksi valikoitui lopulta jo eteisestä tuttu Nepalin harmaa Sadolinin Maailman Väreistä, astetta tummempana vain (tummin sävyistä siis). Tapeteista ei ollut selvää mielikuvaa, mutta silti alkuperäiset hahmotelmat oli ihan jotain muuta kuin mitä lopputulos sitten oli. Mutta heti kun näin tapetin liikkeessä, niin selvää oli, että tuo se on. Pinkki on selvästi minun heikkokohta :)? Hempeää kukkatapettia, mutta sopii juuri niin hyvin tähän tilaan. 


Tapettia laittaessa vahvistui myös käsite Sammonlahden imppaajat. Nomi yritti ihan tosissaan syödä sitä liimaa ja jonkin verran siinä onnistuikin. Ei nähtävästi ollut kovin vaarallista tai sitten sivuvaikutukset ilmenevät vasta pidemmällä tähtäimellä...

Kaksi seinää on nyt lattiasta kattoon tapetoitu tällä, ikkunaseinä maalattu harmaalla ja käytävän puolella harmaa puolipaneeli + tapetti. Oikeasti sävy on tummempi ja rusehtavampi, mutta kun salamalla joutuu kuvaamaan niin tässä lopputulos.


Jatkossa blogi pysyttelee taas koira-aiheissa, tosin me nyt juuri taukoillaan treeneistä (ja kisoista) niin ei hirveästi ole mitään kerrottavaa.

Mutta hei, talvi tuli takaisin!

3 kommenttia:

 1. http://milanelamaa.blogspot.fi/2012/12/liebster-blog.html
  Pieni palkinto tälle blogille:)

  VastaaPoista
 2. Hienoa remonttijälkeä, meilläkin menossa jatkuva remppa täällä ;) Pitäs jalkalistoja käydä ostamassa ja sitten ne olis vielä petsattava ennen paikalleenlaittoa...Mofi palloili viikon ihan hukassa, kun siltä katosi oma huone, joutuu jatkossa jakamaan sen Miskan kanssa ;)

  Mie sitten niin vihaan noita lastulevyjen saumoja ja kittauksia, meillä laitettiin niin hienosti kaikki sienät ja maalattiin ja sitten nuo seinät tuossa vuoden aikana eli ja tuli halkeamia, iso mur mur!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lastulevyjen saumat on kyllä piip :) Ei niistä tuon elämisen takia saa hyvää muuten kuin peittämällä remonttikipsilevyllä ja sitten kittaamalla sen saumat ja ruuvinkolot :) Hirveä homma ja sotku siinäkin. Maalatuissa lastulevyseinissä täällä onkin jätetty sauma auki, mutta tapettien alta onkin löytynyt vähän eri variaatioita toteutuksesta :)

   Poista