maanantai 5. marraskuuta 2012

Rekku kiitää!

Oli Lili oikein mukavassa vauhdissa eilisessä Kiitorekun järjestämässä radanlukutaitokoulutuksessa. Kiitos Kirsi & Sampo!

Päivän yllätykset oli, että kuinka paljon mutkaputket oikeasti hidastikin koiran vauhtia (apua, en ehdi - hei mihin se koira jäikään...) ja Lilin omat ei-toivotut radanlukutaidot :)

Rata näytti piirrettynä tältä:


Kakkoselle ensin pakkovalssi-jaakotus, joka myöhemmin vaihdettiin kutsuttakoon sitä nyt sitten rystyheitoksi :) Pitääkin joskus kokeilla kylmiltään, että kumpi oikeasti kääntää paremmin. Nelosella taas pakkovalssia (ja hyvin ehti kun lähti ajoissa kakkoselta). Kutonen toimi sekä oikean kautta pyörityksenä sekä persjättö + vasemman kautta takaakierto. Jälkimmäisellä tietenkin sai suoremman linjan seiskan takaakiertoon. Hypyn jälkeen persjättö, muurilta linjaus ja hirtolla putkeen. Täma toimi yhtä kertaa lukuunottamatta (ohjaaja hätäili) oikein mainiosti. 11-12-13 väliä kokeiltiin ensin esteiden vasemmalta puolelta niin että 13 hypylle olisi tullut sitten takaaleikkaus. Noh, Lili päätti toisin. Neidin mielestä rata meni muuri-hyppy-putkeen, kerta toisensa jälkeen... Vika hyppy oli täysin näkymätön este ja sitähän se olikin muurilta katsottaessa, jossa varmaan jo lukitsi putken. Voi noita aivoituksia. Moista ongelmaa ei toiselta puolelta ohjattuna ollutkaan. Kepit löytyi oikeasta välistä joka kerta sekä lähetys pimeään putken päähän. 17-18 väli oli ainut mihin ei saatu oikeasti hyvää käännöstä. Loppusuorat Lili osaa!

Videopätkä koulutuksesta (niin ja se ainut kerta kun putkeen meno ei onnistunut :), mutta ei jaksanut editoida muita pätkiä):


Perjantaina Lili taas tuurasi juoksuista Nomia treeneissä. Piti siis miettiä harjoitus, josta olisi Lilille hyötyä, mutta ei olisi liian vaikea muille ryhmäläisille. Kiva treeni löytyikin! Tällä viikolla ei siis kontakteja treenattukaan :) Rytmitys, mitä se on...


Hypyt 3-4-5-6 kokeiltiin ohjata molemmin puolin, radan keskeltä ohjattuna sai käännökset pienemmiksi (ennakoiva valssi 3-4 väliin ja persjättö 5-6 väliin). Kasihypyllä piti olla ajoissa, että sai neiti estehakuisen takaakiertoon oikean siivekkeen kautta. Tossua toisen eteen ja takaaleikkaus 10-11 väliin. Hypylle 16 olisi pitänyt rytmittää, ettei latase pitkälle. Onni on, että koira osaa hakea kepit... 19 hypyllä koiraa kiinni, 20 takaaleikkaus ja siitä veto putken oikeaan päähän. Avot!

Alkuviikosta oli vielä lunta, kuten kuvista voi todeta. Testailussa Galaxy SII:sen kuvausominaisuudet... Huom! Harmaapartojen fleksit on irrotettu vain kuvauksen ajaksi :)
Lenkiltä vielä Tapikselle pikatokoilemaan "umpihankeen". Lili teki pieniä pätkiä seuraamista pallopalkalla (hyvä!), luoksetulon pysäytyksiä (ei merkkejä, ei ennakointia!) sekä kapulan luovutusta (ok asento). 

Videota lopun palloleikistä. Kamerankäyttöharjoittelu jatkuu, että miten päin sitä puhelinta oikein pidetään :)


Milan teki ensin pelkkää merkkiä (oikein hyvä!), merkiltä suuntia namipurkille (hyvä!) ja muuten samaa kuin Lilikin. Loppuun vielä merkkiä, että saataisiin suoritus kuvattua. Se ei enää ollutkaan niin helppoa kun muistissa oli ensin namipurkkien paikat... Mutta löytyihän se merkki sitten.


Muuten tällä viikolla oli vaan kotitokoilua. Työt haittaa harrastuksia, vaikkei ole töitäkään, heh. No mutta oli yksi koulutus... Lili siis on treenaillut kotona ruutua harvemmin käytetyillä ruutumerkeillä (toimi hyvin, alkuun pari toistoa pallolla), tunnaria (onnistumisprosentti edelleen 100!), tunnarikapulan pitoa (vähän vaatii vielä töitä ettei pureskele tai pudota liian herkästi sormien lähestyessä) ja kakeja (menee hissinä m-s, mutta s-m pyrkii vetämään takajalat ensin alleen, haetaan tähänkin nyt sitä hissiä, sama ongelma s-i vaihdossa). 

Nomikin on tokoillut kotona mm. hyppyä (hyppää oikein innokkaasti perusasennosta esteen nähtyään, kohta voisi odottaa käskyäkin :), seisomista (alkaa toimia käsimerkillä), kakejen tekniikkaa sekä kapulan ottoa kädestä (pitää sitä nyt jopa hetken).

Trimmaus ei kuulu mitenkään minun lempiharrastuksiin, mutta näköjään sitäkin on välillä harrastettava. Melkein siisti Milan juuri kammattuna, mutta olihan tuo aika turjakkeen näköinen päästä häntään ulottuvalla keskijakauksella :)Karvareuhka vaihdettuna sporttisempaan takkiin :) Juuri kärsi alennusmyynneistä ostaa syyssateilta suojaamaan, kun ei pelkkä pohjavilla siihen oikein riitä...


Tosiaan Nomilla on ne juoksut ja vielä oikein tärpitkin, mutta ei Milania vaan kiinnosta. Halleluja! Toista se oli edellisillä kerroilla... Nips & naps ja niin juoksuhelvetit on historiaa :)! Milanin mielipidettä asiaan ei kysytä :)
   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti