lauantai 27. lokakuuta 2012

Prinsessa ja sen hovi

Viikko taas vierähtänyt... Tällä viikolla olosuhteet ovat hieman häirinneet alunperin suunniteltua treenailua.

Maanantaina päästiin käymään agilityhallilla ja tehtiin nyt Lilin kanssa MM-karsintojen ekan radan kepeille tulo. Onnistuiko ekalla yrittämällä? Ei (putkessa). Tokalla? Ei (väärässä välissä). Ei kuitenkaan niin paha rasti, että olisi tarvinnut ottaa ohjurit avuksi. Toisena teemana tällä treenikerralla oli puomin kontaktia etupalkalla niin että itse voin jäädä taakse. Menee loppuun asti, mutta katsoo etupalkasta huolimatta taakse ja on näin ollen hieman vinossa ja istumassa. Mitäs lähtis korjaamaan, pelkkiä etutassuja, katsetta, asentoa? Kaikkihan nuo on pielessä oikeaoppiseen suoritukseen nähden.

Rasti seinään... Sain Nomin vietyä kaarroksessa muurilta hypylle, vaikka olis ollut puomikin aivan vieressä. Ei edes vilkaissutkaan sinne suuntaan. Muutenkin paineli menemään hyppyjä ja putkia hyvällä draivilla, sai vedättää ja pyöritellä miten halusi 30 cm:n hyppyjä. Kepeillä haki hyvin taas lievää avokulmaa etupalkalle. Tähän treeniin olikin hyvä päättää, toistaiseksi. Nomi aloitti sitten juoksut seuraavana päivänä. Aika tarkkaan "juoksee" 6,5 kk:n välein. Milaniakin kiinnostaa huomattavasti vähemmän kuin mitä viime juoksut. Ei se leikkaus sentään hajuaistia poistanut, joten eiköhän tärppeinä ihan riittävästi saa taas kitinää kuulla.

Juoksut ei onneksi tokoilua estä. Tiistaina ensin tunti työhaastattelua, koirien kanssa lenkille ja sieltä Tapikselle vielä treenailee. Lilin kanssa ensin seuraamista namiavusteisesti. Seurasi hyvin kättä, eikä saanut sormia syötyä :) Ruutumerkit oli omat vanhat oranssit, mutta nauhaksi saatiin Hannen uusi punainen ruutunauha. Lilille se oli vähän niin kuin merkki, jota ei voi ohittaa. Ja kyllä pienen blondin voi saada paiseeseen, jos sen suoritusta lähtee korjailee. Kyllä vaatii jonkinlaisia apuja, jos ei muuten syystä tai toisesta onnistu. Lopuksi saatiin rennot suoritukset ruutuun pallolle, joka kyllä hyvin upposi nurmikkoon. Ja tulipa myös testattua neidin laukasvarmuuttakin, kun pk-porukka oli samaan aikaan treenaamassa ja oli sovittu että saavat ampua ihan vapaasti, kun ei meillä yhtään paukkuarkaa koiraa ole mukana. Eikä Lilikään tässä suhteessa keksinyt mitään uutta, selvästikään ei pidä laukauksista, mutta pystyy leikkimään ja tottelemaan käskyjä ihan normaalisti. Autollekin mentiin kentältä pois vapaana pallo suussa.

Milania ei uudet ruutunauhat häirinneet, vaan teki nyt hyviä lähetyksiä vasemmalle merkistä ruutuun. Toista se oli edellisella kerralla... Tähän ehkä auttoi se, että tehtiin ensiksi ohjatun noudon alkeita eli merkiltä namikupille niin ymmärsi lähteäkin siitä johonkin. Loppuun vielä merkkiä.

Keskiviikko pideltiin sadetta ja istuttiin koneella, eikä missään huvimielessä. Torstaina pidettiin "vapaapäivää" ja kauniissa auringonpaisteessa tyhjennettiin 3 kpl komposteja :) Se mihin ne sitten tyhjennetään onkin vähän haasteellisempaa, kun sen verran se sisältö kuitenkin koiria kiinnostaa :) Torstaina antoi myös talvikin kuulla itsestään, yöllä kolmisen astetta pakkasta ja hieno kuura pihallakin.

Milan yrittää komentaa neidit leikkimään, Liliä ei nyt oikein huvita ilmeestä päätellen :)


Nomi yrittää tehdä jäiselle pallolle saman minkä se on tehnyt viime aikoina kaikille pehmoleluillekin eli täytteet pihalle! Mutta pallo onkin vahvempi :)


Perjantaina lähdettiinkin Lilin kanssa Nomin ryhmätunnille. Olikin Lilillä ihan privaat-tunti, kun ei kukaan ryhmäläisistä päässyt tällä kertaa tulemaan. Hallille käveltiin lumisateessa ja matkalla todistettiin myös yksi peltikolari risteyksessä. Niin ja yksi autoilija yritti olla väistämättä meitä suojatiellä. Sopii pysähtyä vaikka olisi miten kesärenkaat alla, ei se väistämisvelvollisuus siitä mihinkään muutu...

Kuvat otettu juuri ennen hallille lähtöä. Milan ja Lili nähjää keskenään ja Nomi pallon kanssa.


Mutta Lili tahtoo pallon...


No etkä kun leikit miun kanssa tuumii Nomi!


Sen verran on piha viidakoitunut, että on pitänyt jokunen puska poistellakin (ja kaikki omenapuut, ähäkutti...). Mutta vielä niitä riittää, joiden alla on niin mukava pistää toista pataan. Etsi kuvasta kaikki koirat?


Hallilla tehtiin mitäs muuta kuin kontakteja ja keppejä Lilin kanssa :) Tuntuu kuin oltais menty ajassa jokunen vuosi taaksepäin. Ehkä ei kontakteilla oteta sitä riskiä, että pienen ongelman korjaamisyrityksellä saadaan isompi ongelma aikaiseksi. Istutkoot kontaktilla ja tapittakoot niska vääränä taaksepäin, jos siltä tuntuu, kunhan etujalat on suorassa. Tietysti, jos katsois eteenpäin niin etujalatkin olis helpommin oikeaan suuntaan. Mutta muuten liian paljon korjattavaa ja kun neiti ei ymmärrä mitä siltä halutaan niin sitten sitä ollaankin totaalisen paiseessa ja eikä uskalleta tehdä enää yhtään mitään. Joten vahvistetaan vain pikkuhiljaa loppuun asti menemistä etupalkalla eikä oteta liikaa stressiä asiasta. Harvemmin niitä tilanteita kuitenkaan kisoissa on, että pitäis koiran mennä itsenäisesti loppuun asti, kun ohjaaja jää taakse.

Tänään lauantaina olisi ollut tokotreenit, mutta kun maisema näytti tältä ja autossa kesärenkaat alla... Ehkä tehdään jotain huomenna pihalla.

Pitäisiköhän ottaa suosiolla pallo sisälle välillä sulamaan :) Lili äheltää palloa suuhun ja Milan komentaa vieressä.Ja niinhän siinä aina lopulta käy, että pallon vie Nomi...


Lumiparta nro 1.


Lumiparta nro 2.


Ja vielä kolmaskin...


Ja kun päivä on ensin touhuttu, niin johan taas uni maittaa. Kuka sängyssä, kuka sohvalla ja kuka prinsessapedillä. Prinsessalle prinsessapeti, mutta kukas se prinsessa onkaan?

Nomille tämä oli vähän suunniteltu, mutta ei se neidille kelpaa...


Lili sen sijaan tykkää pesämäisestä pedistä kummasti.


Mutta eilen illalla saunasta tullessa piti hetken miettiä, että näenköhän nyt ihan oikein...?!? Mutta kyllä se kännykkäkamerakin jotain samansuuntaista näki :)


1 kommentti:

  1. Onkohan kulkusten poisto saanut jotain neitimäisiä piirteitä esiin :)

    VastaaPoista