torstai 14. maaliskuuta 2013

Terveellisen ruokavalion noudattamisen vaikeus

"Aamulla vetäisen kupista lohta ja aamulenkillä jäällä herkuttelen tuoreilla (hyvin jäisillä) ahvenilla. Njam, kala on terveellistä kuulemma. Rousk, rousk vaan. Kerta viikkoonkin ehkä riittäisi, mutta minä syön niitä vaikka joka päivä. Ehtii niitä vetäisemään kitaansa vielä vaikka illan hiihtolenkilläkin. Paitsi joku pisti minut pahus viimeeksi flexiin kiinni, ettei tartte meikäläistä jäädä odottelemaan. Eikä niitä kaloja kuulemma muutenkaan tartteis syödä. Joka tapauksessa kala-aterian jälkkäriksi nautitaan vielä rantapusikoista jäniksen papanoita. Ja minähän painelen kohti rantaa, vaikka muut jäis jäälle kävelemään, jääpähän itselle enemmän. Minä myös löydän hangesta aiemmin lenkiltä pudonneet namipussitkin, että maksaakin tulee syötyä tarpeeksi usein. Ja oliko muuten kivaa mennä saareen laavulle koululaisten hiihtoretken jälkeen! Milanin kanssa kaivettiin kilpaa makkaroita hangesta!" Terkuin Nomi (kaikkiruokainen ja teräsvatsainen).Aina noita saa odotella, tuumi Lili...


Ei jäältä vaan vatsantäytettä, mutta myös silmänruokaa taideteosten muodossa. Taaimmainen kolmesta on muuten teemaan sopivasti kalan profiili, ei vaan oikein näy kuvassa :)
Kisojen jälkeen on taas treenailtukin. Nomin viime viikon ryhmätreeneissä tehtiin ainakin keppejä :) Oli vaan taas keskittymisen kanssa niin ja näin, kun keppien kohdalla oli taas jotkut mehevät hajut. Mutta kyllähän neiti lähtee kuuliaisesti vetoihin mukaan putkeen vietäessä. Eikä välistävedoissakaan ollut minun kanssa eri mieltä asiasta. Mitenköhän noita ominaisuuksia saataisiin Lilille?


Lauantaina mentiinkin hallille taas neititrion kera, kun löydettiin juuri meille sopiva harjoitus. Ne kohdat mitkä ajattelin, että tuottais ongelmia meni helposti ja sitten päinvastoin. Alkuun vielä testattiin, että Hannele menee Lilin kanssa, että jos siitä saisi vinkkejä miten omaa ohjaamista ja liikkumista radalla voisi parantaa. Lili oli vähän ihmeissään, että miks miun nyt tuon kanssa pitää radalla mennä, mutta ihan samalla tavoin osas siellä pöllöillä kuin minun kanssakin.

Kakkoshypyn nurkilta matkaan, välistäveto pelkällä vastakädellä (joka siis toimi :) ja valssi 3-4 väliin. Ja koira suoraan kolmoselta putkeen, kuten viime kisojen hyppärillä. Ei voi mennä neloselle tekemään ennakoivaa tai niistoa, jos kroppa on yhtään putken suuntaan. Yritäpäs sitten saada vielä kääntymään oikeaan suuntaan, kun rintamasuunta on aluksi väärin. Kutoselle takaaleikkaus, jota ei lukenut sitten millään kun kepit oli siinä heti takana. Välistäveto tuli taas pelkällä vastaisella ja kasille ensin vetämällä ja sitten poispäinkäännöksellä. 14 takaakierto onnistui nyt hyvin lähettämisellä. Kepit veti taas 16 jälkeen takaaleikkauksella ja käsittämätön aivopieru oli ängetä koko ajan päällejuoksuun 17 väärin päin kun niinhän se mentiin ekalla kerrallakin... 18 ennakoivalla, 19 takaaleikkauksella, joka käänsi oikein 20 hypylle, mutta sieltä ei voinut kääntyä millään enää kepeille, kun puomi oli siellä takana.

Snautseri siis kuvittelee olevansa ohjaajaa viisaampi... Tasoonsa nähden Nomi taisi tehdä parhaimman suorituksen, vaikka ohjasin aivan samoilla vaihtoehdoilla kuin Lilinkin. Sattuneesta syystä takaaleikkauksia ei ole pahemmin Nomin kanssa aiemmin treenattu :)


Väännä, väännä treenit jatkui vielä myöhemmin viikolla. Edelleenkään ei saatu toimimaan ulkokulmahyppyjä  putkesta tultaessa, että ensin olisi tehnyt takaaleikkauksen ja sitten niiston ja välistä kepeille lähetys. Ei ehtinyt kepeille asti leikkauksessa, mutta kaarratti. Valssi + sylkkäri toimi paremmin.

Seuraavaa treeniaihetta tuskin tarvitsee arvata eli käytiin vielä eilen treenaamassa takaaleikkauksia. Ihan perustreeniä, mutta esteitä oli sentään 9 kpl eikä kaksi niin kuin uhkasin. Ja kas kummaa, ei mitään ongelmia. Sai ihan rennosti mennä itse ja koiraa kääntyy just oikein. Mutta kysymys kuuluukin, lukiko Lili ohjausta edelleenkään vai pelkkää rataa?

Nomin kanssa saatiin vedettyä hyvä vauhtitreeni, kun vaihdettiin takaaleikkauset valsseihin ja pikkuotuksen sai jopa lähettää hypyille, ettei tarvinnut saatella. Oli nostanut (kiljumisestakin päätellen) hyvin kierrokset kattoon Lilin treeniä katsoessa :) Olen myös viime treeneissä pyrkinyt palkkaamaan radalla pelkällä lelulla, että saataisiin vauhtia. Tai ainakin, että jäis se haistelu pois...

Huomenna onkin sitten ensimmäinen työpäivä "pienen" tauon jälkeen :) Sen kunniaksi tuli ilmoitettua Lili Jyväskylään kisoihin viikon päästä. Nollajahti alkakoot taas! Tämä viikonloppu meneekin vielä tehokkaasti OJ:n treeneissä molempina päivinä. Koirillekin paluu arkeen, ei enää joka aamu tehdä kahden tunnin aamulenkkejä. Tänään saatiin vielä mennä kaikessa rauhassa auringon paistaessa kirkaalta taivaalta ja oikein nauttia :) Toki illalla ehditään vielä hiihtämäänkin.

Ihanaa, kevät tulee ja aurinko lämmittää :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti