lauantai 11. toukokuuta 2013

Kontaktinillitystä Katja Ojansivun koulutuksesa

Ei taida riittää SM-kisoihin, että saa vaan ajoissa nollat kasaan, pitää tässä välillä ehkä treenatakin... Tänään päästiin Lilin kanssa Ojansivun Katjan oppiin. Päivän teemaksi muodostoi "nipotetaan kontaktien pysäytystä". Ei sit sen "enempää" huolenaiheita :) No, muutama rima tuli alkuun alas, mutta samaa ongelmaa oli viime keväänäkin kun alkoi tulla enemmän lämmintä. Ja olihan koira puhki ekan kiekan jälkeen... Mutta onneksi lämpöönkin tottuu!

Hyvin suuntaa antava ratapiirrustus:
Kolmoselle twistiä, ekalla kerralla unohtui taas äänen käyttö haltuunotossa ja koira haahuili omiaan putkesta ohi. Kutosen takaakiertoon ehti ihan hyvin, seiskaputkeen jarrua ja reipasta äänenkäyttöä (saatiin tästä Katjalta kehuja :) ja kas, ei kertaakaan lipsahtanut ansaesteelle. Päällejuoksu on Lilin bravuuri, joten 11 leikiten. Keinulla ei ollut taaskaan malttia, mutta nyt meillä olikin vaikka koko treeni aikaa puuttua läpijuoksuihin. 17 vastakäännöksellä (ekalla kerralla otti jopa kiellon), 19 pakkovalssi-jaakotuksella. Puomilta 23 hypylle treenattiin niin valssilla, persjätöllä kuin myös meille hieman hankalalla poispäinkäännösellä. Poispäinkäännöksessä pitää muistaa antaa koiralle tilaa, merkata vain käännös ja sitten jo jatkaa matkaa niin ei tarvitse koiran kysellä että mihin mentäis kun ohjaaja jää jälkeen. Poispäinkäännöstä tehtiin myös 25-26 väliin.

Jos treeneistä on aiemmin esitelty ne parhaimmat palat, niin nyt taisi jäädä ne parhaimmat pätkät kokonaan kuvaamatta :) Kiitokset Marikalle oivallisesta toisen kierroksen kuvaamisesta!


Omissa treeneissä Lili on yleensä hyvin kiltti kontakteilla, pitää olla vähän spesiaalimmat treenit että alkaa kierrokset tarpeeksi nousemaan. Koiran kannalta olisi parempi, jos ohjaaja olisi asiassa oikeasti musta-valkoinen, mutta arvaa vaan riittääkö itsellä esim. kisoissa maltti, jos on nolla alla? No ei :) Ja toisekseen ei meillä pysäytyksillä riittäis aika vielä vähemmän mihinkään. Keinu on ainut, mistä voi tällä hetkellä virheen saada, jos on tarkempi tuomari. Mutta huomenna päästäänkin heti testaamaan kontaktien kunto itse kisoissa, toivottavasti lopputuloksena on muutakin kuin vain hyvää kontaktitreeniä :)

 PS. Lisätty myös viimeisinpään kisapostaukseen video OJ:n treeneistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti