tiistai 30. huhtikuuta 2013

Se treenaa sittenkin...

Tokoa nimittäin ja vielä niin kuin neljä kertaa viikon aikana, OMG! Sitä se vapaaviikko agilitystä teettää :) Onneksi nuo kertaalleen opitut asiat eivät näytä sieltä päästä häviävän mihinkään vaikka pitäisi taukoakin, mutta toki ei sinne mitään uutta oppiakaan mene :)

Muuten treenailtiin omatoimisesti Huhtarissa, sunnuntaina oli ohjattua treeniä hallilla seuran kouluttajille (jaksaa taas näillä porkkanoilla :)

Lyhyt yhteenveto treeneistä, mihin pitää eniten panostaa:

  • Kaket, kaket, kaket... Tekniikka kestää ehkä yhden toiston, jonka jälkeen alkaa liikkumaan. Tarjoaa myös seisomista vähän joka väliin, kun on ensin päässyt sitä pari kertaa käskystä tekemään. Kokeiltu jättää istumisestä käsimerkki pois ja käskynä ihan vaan normaali "istu", tällä tavalla sekoittaa käskyjä vähemmän.
  • Itse tunnarihan toimii hyvin (vaikka post-it lappusilla :), mutta pureskelee. Pitoharjoituksissa ei pureskele vaikka heittelisi kapulaa tai mitä vaan puremisen provosoimiseksi. Hyvällä tuurilla on kokeessa matalammassa vietissä, jolloin ei pureskelisi. Toivossa on hyvä elää :) Avo-luokassa ei purrut kokeessa puukapulaa, vaikka treeneissä teki kapulasta hammastikkuja. Tunnarissa aloitettava myös treenaamaan alkuosaa eli ohjaajan kääntymistä ja niin että lähtee kapuloille heti ekalla käskyllä (katsoo vaan ohjaajaa ei kapuloita).
  • Ruudun loppuosa eli luoksekutsu. Ei lähde sivulle-käskyllä vaan on pitänyt käyttää tule-käskyä, jonka jälkeen menee pitkäksi seuraamiskohdasta.
  • Luoksetulon pysäytyksen maahanmeno, jää herkästi seisomaan. On tässä nähty se päinvastainenkin ongelma :)
  • Seuraamisen perusasennot askelsiirtymissä ja käännöksissä.
Milanin kanssa ollaan aloitettu ohjatun noudon treenaus, että osaan sen sitten Lilillekin opettaa :) Eilen oli kupit jo kapuloiden oikeilla paikoilla, mietitään vielä missä vaiheessa vaihdetaan kupit kapuloihin.

Nomppis hömppätokoilee lähinnä, mutta viime viikolla pääsi kaksi kertaa ohjattuihin agilitytreeneihin. Ensin keskiviikkona tuuraajana Hennan ryhmään ja perjantaina ihan omiin treeneihin, jossa Lili on viime viikot tuurannut kun on pitänyt saada harmaa pantteri kisavireeseen. Nomi oli treeneissä oikein mukavassa vireessä - ei välittänyt vieraista koirakoista ja keppien avokulmakin toimii nyt paremmin, kun käy itse aloituksen ohjaamassa. Vielä ei ole neiti niin nopea, että pitäisi saada vain lähetyksellä toimimaan :) Ja juuri kun sitä pääsi treenin makuun, niin sunnuntaina Nomi aloitti juoksut. Toivottavasti tokoinnostus jatkuu, ulkona treenatessa kun ei juoksut menoa haittaa :)  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti