sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Ryskis ja roiskis

Kolme starttia kohtuu lämpimissä olosuhteissa Ruokolahdella; kaikki radat tuomaroi Allan Mattsson...

Eka agilityrata: heti toinen rima alas (65 cm), siihen menikin sitten se suurin yritys radalla. Vähän turhan aikaisin lähdin kääntämään putkelle, joten tuli yhdestä hypystä ohi. Keinu unohtui käskyttää kunnolla, joten lentokeinu. Auts! Muuten malttia löytyi kontakteilta eikä okserilla ongelmia. Pussi jätettiin väliin lopusta tarkoituksella, kun ei ollut enää nollaa alla ja siitä hyl. Vähän oli turhan tuulinen keli pussille radalla...

Toisella radalla oli samanlainen alku kuin ekalla ja nyt tuli sitten kolmas rima alas (60 cm). Siis täh!?! Puomilla löytyi jarrut vasta maassa ja tästä sitten hyl, kun luetaan sääntökirjaa kuin piru raamattua. Voisi tietysti lukea myös sen kohdan, jossa puhutaan esteväleistä (hypärillä). Kepitkään ei löytynyt oikein. Ei tullut lentokeinua, mutta kun ei malttia löytynyt niin marssittiinkin samantien radalta pois.

Hyppärille ei ollut enää minkäänlaista motivaatiota huonosti menneiden agiratojen jälkeen ja varsinkaan sen jälkeen kun näki rataprofiilin. Ei helkkari, meinaa syheröt tehdä tiukkaa jo mineilläkin ja esteväli jossain kohdissa korkeintaan neljä metriä. Ja kiva kääntää heti okserille tiukasti. Hälläväliä asenteella radalle ja katos, nollahan sieltä tuli. Rimat pysyi nyt hyvin ylhäällä (65 paitsi okseri), keppien avokulma onnistui sekä putken väärään päähän viennitkin (nämä toimi ekallakin radalla!). Sen verran piti taas itse jäätyä, kun vaikea kohta onnistuikin, että joutui tekemään viimeiselle putkelle takaaleikkauksen, kun huomasi olevan edeltävän hypyn väärällä puolella. Tällä kertaa se ei onneksi maksanut kuin korkeintaa vähän aikaa.

Marialle kiitos videoiden kuvaamisesta!


Rimaongelma on toivottavasti vain tottumattomuutta tauon jälkeen 65 rimoihin. Vikalla ei tullut enää yhtään alas, eikä muillakaan radoilla kuin se yksi (ne tippui monelta muultakin). Lili kävi keskiviikkona fyssarilla ja edelleen oli hyvässä kunnossa. Puolentoista viikonpäästä jatketaan iltakisoilla Kouvolassa! SM-kisatkin on jo kolmen viikon päästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti