maanantai 3. kesäkuuta 2013

On helppoo olla rauhallinen

En tiedä voiko olla helpompaa koiraa kuin mitä Nomi on, ei ole itselle ainakaan vastaan tullut :) Eilen käytiin helteisessä Kouvolassa tutkailemassa mitä pikkuotuksen päänupissa liikkuu vai liikkuuko mikään. Keliin nähden Nomi oli yllättävän pirteä, toisin kuin perjantain agitreeneissä... Tosin Nomi ei hirveästi arvostanut märkää viilennysmanttelia tai vielä vähemmin, että kaadetaan suoraan pullosta jääkylmää vettä niskaan!

Videota kuvauksesta ei ole, kun ei ollut ketään kuvaamassa. Ei sen puoleen, että siinä videossa olisi hirveästi mitään tapahtumia ollut :)

Päivän saldo mustaa valkoisella:

1a KONTAKTI Tervehtiminen: Ottaa itse kontaktia tai vastaa siihen (Jee, kivaa, ihmisiä!)
1b KONTAKTI Yhteistyö: Lähtee mukaan haluttomasti (Pitäähän sitä nyt sentään omistajalle olla uskollinen!)
1c KONTAKTI Käsittely: Hyväksyy ja ottaa kontaktia (Lääpi vaan ihan rauhassa)

2a LEIKKI 1 Leikkihalu: Ei leiki - osoittaa kiinnostusta (Katteli epäilevän näköisenä koiran kokoista patukkaa, ettei sillä vaan häntä huidota)
2b LEIKKI 1 Tarttuminen: Ei tartu, nuuskii esinettä (Sentään kävi kuolat haistelemassa)
2c LEIKKI 1 Puruote ja taisteluhalu: Ei tartu esineeseen (Seurasi kyllä tiiviisti katsellaan lelun kanssa hilluvaa avustajaa, mutta ei elettäkään että olisi lähtenyt leikkiin mukaan)

3a TAKAA-AJO 1.kerta: Ei aloita (Arjessa niin mukava ominaisuus. Koko viikonlopun aikana kuuleman mukaan vain yksi olisi lähtenyt takaa-ajoon. M&L olis varmaan hoitanut homman kuten tekivät omassa testissään :)
3b TARTTUMINEN 1.kerta: Ei kiinnostu saaliista/Ei juokse perään
3a TAKAA-AJO 2.kerta: Ei aloita
3b TARTTUMINEN 2.kerta: Ei kiinnostu saaliista/Ei juokse perään

4 AKTIVITEETTITASO: Tarkkailevainen ja enimmäkseen rauhallinen, yksittäisiä toimintoja (Meidät pistettiin "varjoon" seisomaan eli polven korkuiseen heinikkoon. Eka minuutti mässytettiin heinää, jonka jälkeen istuskeltiin)

5a ETÄLEIKKI Kiinnostus: Kiinnostunut avustajasta, seuraa ilman taukoja (Liikkui minusta ehkä muutaman metrin, jonka jälkeen seisoi kuin tatti paikoillaan avustajaa tuijottaen)
5b ETÄLEIKKI Uhka/agressio: Ei osoita uhkauseleitä
5c ETÄLEIKKI Uteliaisuus: Ei saavu avustajan luo
5d ETÄLEIKKI Leikkihalu: Ei osoita kiinnostusta
5e ETÄLEIKKI Yhteistyö: Ei osoita kiinnostusta

6a YLLÄTYS Pelko: Väistää kääntämättä pois katsettaan haalarista (Ei poistunut paikalta, kuten ensin epäilin :)
6b YLLÄTYS Puolustus/aggressio: Osoittaa yksittäisiä uhkauseleitä (Saattoi tuo jonkun kerran murahtaa)
6c YLLÄTYS Uteliaisuus: Menee haalarin luo, kun se on laskettu maahan/Ei mene ajoissa (Tuli vierelle heti kun kutsuttiin, mutta ei minkäänlaista kiinnostusta haalaria kohtaan, että olisi mennyt tutkimaan vaikka piti rapsutella maata aivan haalarin juuresta)
6d YLLÄTYS Jäljellejäävä pelko: Ei minkäänlaisia liikkumisnopeuden vaihtelua tai väistämistä (Sai kävellä aivan haalarin vierestä edestakaisin, ei mitään mielenkiintoa)
6e YLLÄTYS Jäljellejäävä kiinnostus: Ei osoita kiinnostusta haalariin

7a ÄÄNIHERKKYYS Pelko: Pakenee enemmän kuin 5 metriä (Nyt otettiin vähän pidemmät ritolat, tuomarin mukaan ei ollut mitenkään paniikinomainen pako vaan rauhallinen etäisyydenotto :)
7b ÄÄNIHERKKYYS Uteliaisuus: Menee räminälaitteen luo kun ohjaaja puhuu kyykyssä ja houkuttelee koiraa (Tuli viivana kutsusta luokse :)
7c ÄÄNIHERKKYYS Jäljellejäävä pelko: Pieni niiaus tai nopeudenvaihtelu kerran, pienenee toisen ohitus- kerran jälkeen (Ohitukset aina niin, että minä jäin Nomin ja räminälaitteen väliin. Ei selvästikään halunnut kävellä vierestä, mutta ei mitään jäkittämistä tai muuta vastoin hangoittelua).
7d ÄÄNIHERKKYYS Jäljellejäävä kiinnostus: Ei osoita kiinnostusta räminälaitetta kohtaan

8a AAVEET Puolustus/aggressio: Osoittaa yksittäisiä uhkauseleitä (Tiukat oli murinat koko aaveiden lähestymisen ajan ja niskakarvat pystyssä, ei onneksi "naapuri pysyy kaukana mun tontista" kiljumista :)
8b AAVEET Tarkkaavaisuus: Tarkkailee aaveita, lyhyitä taukoja
8c AAVEET Pelko: On enimmäkseen ohjaajan edessä tai sivulla, pientä välimatkanottoa
8d AAVEET Uteliaisuus: Menee katsomaan, kun ohjaaja on ottanut avustajalta hupun pois / Ei mene ajoissa (Tuli koko ajan minun mukana aaveita lähemmäksi, mutta ei ollut kiinnostunut mennä itse ottamaan kontaktia)
8e AAVEET Kontaktinotto aaveeseen: Ottaa itse kontaktia avustajaan (No, aika laimeeta)

9a LEIKKI 2 Leikkihalu: Ei leiki - ei osoita kiinnostusta (Häipyi paikalta kasvihuoneiden väliin, ei tartte ruveta koiran kokoisella patukalla häntä huitomaan :)
9b LEIKKI 2 Tarttuminen: Ei tartu esineeseen

10 AMPUMINEN: Häiritsevyys lisääntyy leikin/passiivisuuden aikana, sen jälkeen välinpitämätön (Omaan fleeceleluun iski heti kiinni kuin sika limppuun, irrotti hetkeksi otteen laukauksen kohdalla, jatkoi kuitenkin leikkiään. Paikallaolessa ei reaktiota).

Nyt on kesä!


Ja kuuma...


Tämän illan saldo - yksi pesty matto ja kolme uitettua koiraa! Yksi joka ui heitetyn kepin perässä sekä kävi jahtaamassa jotain roskaa ja kaksi laiturilta tipahtanutta :) Sen siitä saa kun yrittää varastaa kaverilta kepin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti