maanantai 21. lokakuuta 2013

Nomin eka nollavoitto!

Nollavoitto agiradalta on ollut toiveissa Lilille jo jonkin aikaa, jos oikein sattuisi onni potkaisemaan :) Hyvin jos menee niin vähempiarvoisempikin sija kelpaisi... Kisoista irtosikin yksi nollavoitto, tosin sen vei nimiinsä Nomppis :)

Sunnuntaina heti aamusta kisaamaan omalle hallille, vaikka kisat olivatkin imatralaisten järjestämät. 1-luokan tuomarikin oli omasta seurasta eli Sami Topra :) Nomihan on tähän mennessä ehtinyt kisata vain yhdet kisat eli viime maaliskuussa kaksi starttia. Torstaina käytiin epiksissä testailemassa, että kuinka minimusta toimii. Toimiihan se, jos ohjaaja ei hölmöile eikä ratahenkilöt ja estenumerot ole väärissä kohdin neidin huomiota viemässä ;)

Nomihan ei helteestä tykkää, joten treenaaminenkin oli kesällä vähän vajavaista, kun ei minimustaa voisi vähempää kiinnostaa lämpimällä kelillä rehkiminen. Pienessä pakkasessa toimii paljon paremmin :) Ohjaaja tosin oli aika jäässä...

Nomi starttasi radalle heti toisena miniykkösissä eli homma oli nopeasti hoidettu. Agiradalla eniten jännitti keinulta putkeen vienti, kun heti vieressä oli ihana iso A-este (Nomin mielestä) ja tietysti kuinka kepit sujuu eli riittääkö motivaatio sinne asti kun ei ole namipalkkaa lopussa odottamassa. Nomi on kyllä hauska pienen vipeltäjän näköinen videolla :) Kerran oli menossa (taas vaihteeksi) ratahenkilöitä morjestamaan, mutta onneksi tällä kertaa olivat vähemmän kriittisessä kohdassa niin virheittä selvittiin. Kun ei muuallakaan vahinkoja sattunut, niin nollalla maaliin! Ja sehän muuten riitti voittoon, eikä muuten ollut ainoa nollan tehnyt :) Hyvä Nomi!


Nomi jaksoi hyvin yhden radan, mutta jaksaisiko vielä toisenkin? Harjoituksissa se on yksi toisto ja enempää ei ole varaa ottaa tai joltain loppuu huumori. Juuri kun oltiin radalle lähdössä niin Nomi pongasi mielestään aivan ihanan shelttipennun (eli Lyylin :) ja sekä toisen käppänän, joten ajatukset oli ihan jossain muualla kuin agilityssä. Onneksi lähti radalle hyvin mukaan, yksi ylimääräinen karjaisu tosin tarvittiin että ratahenkilötkin unohtui. Ja äh, pitäisi ohjaajan jo muistaa, että minimusta kääntyy tosi ministi, joten turhasta ohjaajan hätäilystä käännöksessä kielto hypylle. Muuten hieno suoritus Nomilta, tuolle radalle ehkä olisi kuitenkin kannattanut opettaa koiralle niitä takaaleikkauksia :) Tästä on hyvä ensi viikolla jatkaa!

Iltapäiväksi välillä kotiin (ja siivoomaan) ennen kuin oli Lilin starttien vuoro. Tuomariksi vaihtui Marja Lahikainen ja niin aamupäivän suoraviivaiset radat olivat muisto vaan :) Kun kaikki säkäluokat olivat vuoronperää ja Lili makseissa vuorossa loppupuolella, niin odottelua koko ajan kylmenevässä säässä riitti. Agiradalla teki hyvin kyseenalaisen puomin alastulon ja luulinkin, että siitä oltiin saatu virhe. Hyvä kysymys, miksen keskeyttänyt suoritusta siihen paikkaan. Keinu mentiin nyt nätisti, mutta eipä siinä kohdassa vauhtia ollutkaan, torstaina epiksissä meneminen loppui keinun uusintaan.  Lopputuloksena kuitenkin viidennestä peräkkäisestä startista nolla kisakirjaan. Uusi ennätys :) Sijoitus viides, kolmanneksi olisi pitänyt päästä, jotta olisi ollut nollasta suurempaa iloa, mutta eipä siihen oikein ollut mahiksia.


Illan päätteeksi vielä hyppyrata, johon oli saatu muutama ansakin sekä keppien avokulma. No näistä selvittiin vielä ihan ok karjumalla viimeistään :) Joskus niitä hyllyjäkin pitää näköjään ottaa ja Lili teki sen taas omalla tyylillään. Videota radalta ei ole, mutta ohessa suuntaa-antava ratapiirros.


Putki nro 11 oli suorempana kuin mitä kuvassa. Katsoin jo ennen rataantutustumista, että Lilin kanssa pitää olla tarkkana, että tulee varmasti 12 hypylle mukaan eikä mene 10 hypylle vaikka ei se nyt mitenkään erityisesti siinä ollut tyrkyllä. Katse koiraan, kutsu nimellä ja liike kohti oikeaa hyppyä. Noh, näkipähän sitten ihan omin silmin reaali-aikaisesti kuinka Lili kävi kaukana selän takaa hyppäämässä sen kymppihypyn uudestaan. Mutta tekevälle sattuu :)

Voi jestas että oli hallilla ja ulkona kylmä kun seitsemän aikoihin päästiin lopettelemaan. Siinä vaiheessa ei ollut enää mitään muuta mielessä kuin kotiin ja saunaan pääseminen. Onneksi kotimatka ei ollut kuin sen pari minuuttia :)

Ensi viikonloppuna jatketaan samassa paikassa - lauantaina Lilin kanssa ja sunnuntaina Nomin!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti