maanantai 14. lokakuuta 2013

"Vaikka oli ruma keinu"

Tuomarin ensimmäiset kommentit meitä onnitellessa palkintopallilla... Johon minä sitten totesin, että joo, sillä on aika kyseenalainen keinun suoritustapa kisoissa (toisin kuin harjoituksissa), mutta ei siitä muutkaan tuomarit ole virheitä antaneet. Karmea totuus paljastui sitten videolta...

Aivan liian aikaisin lauantaina kohti Kouvolaa sumun keskellä kauden viimeisiin ulkokisoihin. Paikan päällä onneksi aurinko paisteli, joten mikäs siinä oli kisatessa. Osallistuttiin taas vain agiradoille, joissa molemmilla tuomarina Johanna Nyberg.

Kaikin puolin miellyttävät radat. Ensimmäisellä radalla tarkkuutta vaatinut kohta oli A-putki erottelu molempiin suuntiin. Jonkin verran virheitä oli ilmeisesti tullut myös kepeiltä, jotka hieman kaipaisivat maalia pintaansa, että erottuisivat paremmin. Lili klaarasi nämä hyvin, tosin A:n jälkeisessä valssissa olin saada koira takaakiertoon, kun ei yllättäen hirveästi viihtynyt A-esteellä tuon pidempään ja tuli jalkoihin. Keinu tultiin myös aika vauhdilla :) Nolla kuitenkin ekalta radalta.


Toinen rata sitten. Tässä halusin testata, että kuinka hyvin ottaa kontaktit ilman että itse jää yhtään varmistelemaan vierelle. Keinun näin vasta jälkikäteen videolta - onneksi! Kauimmaiseen päähän putkeakin sai menemään pelkällä vedolla (+äänenkäytöllä), ei tarvinnut mennä eteen valssailee. Jes! Puomilta oli tarkoitus vaan lähettää takaakiertoon, mutta ajauduinkin aivan liian pitkälle, jonka jälkeen tuli kiire! Ei riittänyt rohkeus juosta suoran putken suun ohi ja ottaa siitä koira matkaan, olisi ehkä juuri ehtinyt. Nynnyratkaisu näkyy videolta, mutta selvittiin kumpikin vammoitta :) Niin ja vielä nollalla maaliin ja kun ei nollia tältä radalta hirveästi irronnut niin päästiin vielä palkinnoillekin eli kolmannelle sijalle. Muumimuki kokoelma karttui taas :)Neljästä viimeisestä startista neljä nollaa, joten ihan mukavasti :) Kesäkuun alun jälkeen taviskisojen nollaprosentti lähes 48% ja jos lasketaan arvokisat mukaan niin silti lähes 43 %. Viime kaudella, joka oli selkeästi parempi kuin aikaisempi, niin nollaprosentti oli vähän päälle 30 %. Tosin kohta hyllytellään keinun koulutuksen takia, kun ei tuota virhettä saa esiin kuin vain kisoissa.

Milan ja Nomi puolestaan reippailivat päivän äitin matkassa ja ilmeisen rankkaa oli, kun illalla näytti tältä:


Sunnuntaina oli puolestaan tokopäivä - ensin kouluttelin muita pari tuntia ja siihen perään vielä omatkin. Lilin EVL:n liikkeet edistyy mukavasti!

Illan juoksulenkillä onnistuin vääntämään oman nilkkani, mutta eiköhän tuo tuosta tokene sunnuntain kisoihin mennessä. Toivon mukaan selviäisi testaamaan Nomin kisakuntoa torstain epiksiin. Neiti kaipaa vähän kepeillä muistuttelua, ensimmäiset toistot tahtoo mennä vähän harjoitteluksi.

Juoksulenkin jälkeen ehdittiin kuunnella viimeiset pari minuuttia Ylen ääni-iltaa. Neitejä ei olisi voinut pöllön huhuilut vähempää kiinnostaa, mutta tosivahti ei jättänyt tilannetta tarkistamatta :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti