lauantai 23. marraskuuta 2013

Törppö ohjaaja ja loistava koira tokokokeessa

Miksi nämä luokan viimeiset kokeet pitää tehdä aina niin vaikeaksi? Ei tarpeeksi motivaatiota, tulosten tekeminen "itsestään selvää" kun on tähänkin asti hyvin mennyt ja sitä kautta ei riittävästi keskittymiskykyä.

Viimeisessä AVO-luokan kokeessa meni heti alkuun paikkamakuu nollille, kun Lili hermoili vieressä ollutta koiraa. Tänään sitten töpeksi ohjaaja, kun antoi ruudussa käskyn hetken liian aikaisin ja koira reagoi siihen kerrankin salamana. Ja mitä turhaan yrittää edes korjata liikettä, vaan otetetaan tyhmyyksissä ruudusta 0 ja miinus 40 pistettä. Hei, hei 1-tulos ja koulutustunnus...

Vai kuinkas kävikään? On sitä ennenkin suosta noustu ja niin noustiin nytkin, vaikka pettymyksen maku suuhun jäikin. Muista liikkeistä saatiin kasattua 265 pistettä, joka riitti hyvin 1-tulokseen ja TK3:seen. Paremmalla ohjauksella oltaisiin saatu 300 pistettä rikki ja ylivoimainen luokkavoitto. Lili olisi niin ansainnut nuo pisteet, teki kyllä hienosti töitä. Viereisestä Prismasta saatiin onneksi mieluisat palkinnot:) EVL:ssä sitten revanssin paikka!

Kisat oli Kotkassa ja tuomarina viime kokeesta tuttu Harri Laisi, vaimo toimi liikkurina kuten edellisessäkin kokeessa. Molemmilta tuli palautetta ohjaajalle ja kehotus jonkinlaisista syvyysnäkölasien hankkimisesta :D

Liikkeet tehtiin sekoitetussa järjestyksessä:

  • Paikkamakuu: 10. Pitkälti sama ryhmä kuin piirinmestiksissäkin ja niin taas koko porukka makoili rauhallisesti sulassa sovussa. Ei mitään huomautettavaa kenelläkään.
  • Tunnari: 9.5. Vähän piti kapulaa rouskutella, mut muuten hieno. Ja lähti ekalla käskyllä! 
  • Liikkeestä istuminen: 10. Seuraaminen ois voinut olla vähemmän pomppivaa :)
  • Ruutu: 0. Siis kuinka tyhmä ihminen voi olla. Ensin antaa liian aikaisin käskyn eikä sitten anna lainkaan käskyä korjaamisen vaan käskee koiran suoraan maahan niin että tassut on nauhan päällä. Voi, voi, voi... Häpeäpaaluun joutaisi. Koiralta kympin arvoinen suoritus.
  • Seuraaminen: 8.5. Osaamistasoon nähden oikein hyvä suoritus tänään!
  • Hyppynouto: 10.
  • Luoksetulo: 10. Eka pysähtymiskäsky vähän myöhässä kun ei ohjaaja aivan hereillä. Luulisi, että jos on pelkona ennakointi niin sen käskyn antaisi mieluummin vähän aiemmin kuin myöhään :) Ei ajatus luista ei... Lähellä oli maahanmeno ekassa pysäytyksessä.
  • Kaukokäskyt: 9. Ulkona teki kympin kaket ja eikä nämä niistä paljoa jäänyt ;) Ei tuon parempaan tällä hetkellä kykene. Bravo Lili!
  • Metallinouto: 9. Kunniakierros takana ja vähän vino perusasento.
  • Kokonaisvaikutus: 9. Koira tekee iloisesti ja hyvin hommia. Ohjaaja meni vaan töpeksimään ruudun... 

Hannelle & Mofille myös hieno VOI1-tulos ekalla yrittämällä! EVL treenit alkaa sitten tosissaan joulukuun tauon jälkeen; tämä luokka on nyt lopullisesti taputeltu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti