tiistai 10. kesäkuuta 2014

SM-treenit

Agin SM-kisat sen kun lähestyy, milloinkohan saisi vaihdettua tämän tokomoodin agilitymoodiin :)?

Helatorstain tokokokeen jälkeisenä päivänä (siis lähes puolitoista viikkoa sitten...) ehdittiin osallistua seuran järjestämiin SM-treeneihin. Kouluttajana toimi oman seuran kokenut arvokisakävijä Marjut Pulli.

Etukäteen oli saanut esittää treenitoiveita ja meidän listoilta löytyi kaikki kontaktit (keinu erityisesti), kontakti-putkierottelut, täysmittaiset okseri ja pituus sekä haasteelliset keppien aloitukset ja lopetukset. Aika hyvin saatiin toiveiden mukainen rata treenattavaksi :)


Ensimmäisellä vedolla esteet 1-25. Hieman vaatii 65 cm rimat vielä totuttelua, mutta okseri ja pituus liideltiin hyvin yli ekalla yrityksellä! Kakkoselta lähetys putkeen, putken ja keppien jälkeen persjättö. Kasi ja ysit hypyt meni parhaiten radan sisäpuolelta juostuna (ajattelin ensin persjättöä ennen pituutta). A:lle oli hieman hankala kulma, mutta pakkovalssilla sinne kiivettiin (putkenpää välissä ei houkutellut ihme kyllä). Ekalla yrittämällä 13 hypyn rima alas. Keinu joka kerta niin maltilla. 16 ja 17 hyppy oli lähekkäin toisiaan, joten piti muistaa kääntyäkin ettei tullut ohi :) Keinulta lähetys hypylle ja persjättö 17-18 väliin. 18 hypylle ennakoiva valssi (persjättö ei kääntänyt tarpeeksi) ja sitten maltilla puomille lähetys. Ekalla vedolla unohdin mitä oli tekemässä hypylle 18 ja takaaleikkaus kalastelut kostautui sitten  putki-puomierottelussa… Lopussa ei mitään ihmeellistä. Sen verran sukkelaan selvittiin tästä treenistä ettei ehtinyt tulla edes hiki :)

Toinen pätkä numerot 31-48. Kepeiltä puomille oli putki tosi tyrkyllä, mutta hienosti Lili klaarasi tämän. 44-45 välin halusin ehdottomasti treenata välistävedolla, mutta edelleen vanha ongelma vaivasi että jos on pitkä väli ja vauhtia niin veto kyllä vielä onnistuu, mutta ei enää käänny hypylle. Joten toistaiseksi kannattaa jos mahdollista miettiä kisoissa toiselta puolelta menemistä. Tässä se vaihtoehto toimi hyvin eli 43 sylivekillä siivekkeen ympäri pyöritys ja hypyt puomin puolelta. Ihme kyllä putki A:n alta löytyi oikein eikä pongannut viereistä hyppyä. Ainoastaan yksi 65 cm rima (hyppy 44) tuli alas.

Viikonloppuna käytiin iltalenkillä pomppimassa 65 rimoja sekä pituutta ja okseria. Lili oli selvästi innoissaan kun pääsi taas välillä aksailemaan :) Pomppua riitti hyvin eikä yksikään hyppy edes kolahtanut saati sitten että olisi rima tippunut. Ehkä kertaalleen käydään vielä tällä viikolla muistuttelee näitä korkeampia hyppyjä, mutta muuten seuraava koitos onkin jo lauantaina SM-kisoissa. Ei mitään paineita startata ankkurina joukkuekisassa ;)

Muuten valmistelut on painottunut levon puolelle, jo valmiiksi rennon letkeä otus hierottiin kisakuntoon viime viikon keskiviikkona. Ihanaa ettei tarvinnut lähteä viemään mihinkään hierontaa varten vaan hieronnan sai tilattua ihan kotiin asti :)


Viikonloppuna vuorostaan pestiin mattoja ja koirat piti laiturilla vahtia ja kävivät "uimassa". Toisin sanoen Milan keikkui laiturilla siihen malliin että tippui jo ennen kuin ensimmäinen mattokaan oli kasteltu :) Nomin huumori laiturilla oloon loppui siihen, kun onnistuin tiputtamaan sen alas harjalla tönäisemällä (piti olla edessä). Lili sekä tippui laiturilta että kävi muuten vaan uimassa :) Turkkia oli hyvä kuivatella pihalla auringonpaisteessa ja seurata rikkaruohojen kitkemisoperaatiota. Ei tarvitse montaa viikkoa vaan kisata ja treenata, kun piha ja kämppä on sitten sen näköinen.

Näihin kesäisiin tunnelmiin! Ei taida helle vaivata tulevana viikonloppuna?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti