torstai 29. toukokuuta 2014

Pieksämäen tunaroinnit

Muistan yhden meidän ensimmäisiä 3-luokan agikisoja, kun ennen starttia Hannelen kanssa pohdittiin että mitäköhän Lili ei ole koskaan radalla tehnyt ja minkä se varmaan nyt sitten tekee. Ja niinhän siinä sitten kävikin! Sen siitä saa kun ennen suoritusta maalailee piruja seinille. Pätee näköjään tokossakin, kuten karvaasti saatiin tänään todeta.

Seuraamisesta ei voi saada nollaa. Paitsi että voi...

Ruutua ollaan harjoiteltu varmaan liikkeistä eniten ja koko ajan häiriömerkeillä. Mutta ei siitepölyisillä vesilammikoilla...

Tunnarihan on ollut alusta asti niin varma sekä treeneissä että kokeissa, että sen Lili varmaan tänään tunaroi, jos ei mitään muuta keksi. Kannattiko sanoa?

Pieksämäellä ollaan käyty kerran Milanin kanssa kisaamassa ja saatiin silloin TK2 ja jotenkin siitä kokeesta jäi pysyvä ahdistus kyseistä paikkaa kohti. Mutta ehkä se johtui enemmän omasta suorituksesta (tai siis koiran asenteesta työntekoon), kun ei se halli nyt enää niin pahalta tuntunutkaan :) Tällaisina sadepäivinä ihan kiva vaihtoehto ja eikä sinne nyt muutenkaan ole niin pitkä matka. Ja koepaikka irtoaa vähän myöhemmälläkin ilmoittautumisella.

Tuomarina aivan uusi tuttavuus Erkki Shemeikka, joka ei paljon virheitä sormien läpi katsonut kuten ei EVL:ssä kuulukaan.

  • Istuminen: 10.
  • Paikkamakuu: 8. Kaksoiskäsky istumaan nousussa. Oltiin rivissä ekana/viimeissä vuorossa istumaan nousussa ja vähän turhaan hätäilin itse käskyn antamisessa kun Lili vielä katseli liikkuria. Muuten ei ilmeisesti ongelmia, samassa asennossa näytti tassut olevan lähtiessä ja palattaessa (toinen etutassu hieman taaempana). Mut hei, mehän jopa treenattiin tätä tällä viikolla :)
  • Seuraaminen: 7.5. Lilille sopi oikein hyvin nopeatempoinen liikkurin käskytys ja paljon käännöksiä sisältänyt kaavio, oli kivasti menossa mukana. Tökki yhdessä vaiheessa jo minun kättäkin mitä ei ole kyllä koskaan aiemmin tehnyt, edes treeneissä. Noottia tuli erityisesti väljistä askelsiirtymistä (allekirjoitetaan!), alku varsinkin oli kuulemma tosi hyvä. Kannattaa treenata edes vähän :)
  • Zeta: 7. I-M-S. Paitsi, että ohjaaja unohti istumisen jälkeen järjestyksen! Epäröinnistä johtuen huono käskytys, jonka takia kävi istumaan maahanmenon sijaan. Ai, ai, ai. Ohjaaja voisi vähän keskittyäkin.
  • Luoksetulo: 8.5. Ekan välin tuli hieman hitaammin, muuten oikein bueno, mutta ei vaan tuomaria miellyttänyt tuon enempää?
  • Ruutu: 10. Tämä varmaan jännitti etukäteen liikeistä eniten viime kerran epäonnistumisen jälkeen, mutta hyvin löytyi punaiset ruutumerkit hallista :) Vähän olisi saanut olla keskemmällä, oli taas aika reunassa.
  • Ohjattu: 8. Treenaa pääasiassa vasenta, valitse kokeessa vasen käsi tms. ja näin saat kokeessa oikein kapulan... Toimii 4/5 tapauksista :) Lili vaan katteli tuomaria kun liikkuri vei kapuloita, mutta näytti tietävän että mitä pitää tehdä. Perusasennosta noottia, mutta jostain muustakin lähti pisteitä, kun ei se nyt ihan kahden miinuspisteen arvoinen ollut.
  • Metallihyppynouto: 9. Ohjaaja opettelee heittämään!!!! Jo viime kerralla tuomari mainitsi hieman haasteellisesta heitosta, niin tämä heitto oli kyllä aivan luokaton. Lensi varmaan kaksi metriä esteen toiselle puolle - metrin eteenpäin ja toisen sivulle. Oli siis aivan esteen ulkopuolella ja lähes kiinni esteessä. Kyllä hävetti. Onneksi on estehakuinen agilitykoira ja Lili hoiti homman :) Olin kyllä aikeissa antaa hyppy-käskyn, mutta en onneksi ehtinyt inahtaa kuin "hy". Siitä olisi voinut ehkä vähän sakottaa, mutta kuulemma hyvä etten antanut koko käskyä :) 
  • Tunnari: 0. Siis oikeesti toi väärän ihan pokkana. Haisteli kaikki ympyrässä olleet kapulat, ei näyttänyt reagoivan mihinkään selvästi, kiire oli vaan tuoda joku sitten. Luovutusasento aivan luokaton, jäi suunnilleen selän taakse rouskuttelemaan. Hei hei 1-tulos taas kerran. Ei vaan kärsi nollia ottaa. Niitä oikeasti varmoja liikkeitä ei vaan sitten ole.
  • Kaket: 7. Ei ollut aloituksessa yhtään skarppina, katseli vaan taaksepäin pulisevaa yleisöä. Kaksi käskyä ekaan vaihtoon ja toisessa seisomisessa tuli eteenpäin. Muuten hyv.
Ja taas 2-tulos pistein 242.5. Ei nyt tunnu 1-tulosta irtoavan sitten millään, ilman tunnarin nollaa olisi ollut taas selvä ykkönen ja itse asiassa sen yhden nollan olisi vielä kärsinyt ottaa jos paikkamakuusta ja kaukoista oli jäänyt kaksoiskäskyt pois ja zetassa olisi onnistunut kaikki vaihdot.

Mutta taas tiedetään mitä treenata. Kuten nopeasti hajustettua tunnaria ja oikean tuomista vaikka sitä joutuisi vähän etsimäänkin. 

Ja kyllä ne ykköset sieltä vielä ennen pitkää tulee, siihen luotetaan!

Lilin pokaali kisoista (sij.3) ja ohjaajan lohdutuspalkinto itse ostettuna :)


Videota ei tällä kertaa kokeesta ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti