lauantai 15. marraskuuta 2014

Luonnetestissä

Oli Nomin vuoro päästä tänään toisenlaiselle temppuradalle nimittäin luonnestestiin. Kaikki muut koirat onkin jo testattu ja Nomikin käynyt MH-luonnekuvauksessa aiemmin. Mutta nyt olikin luvassa vähän enemmän kuormitusta ja sen hauskuudesta Nomi oli vähän toista mieltä ;)

Tällä kertaa ei ajeltu Orimattilaan asti vaan ihan vaan Taipalsaarelle ja tuomareina toimi Leena Turunen ja Tarja Matsuoi,

I Toimintakyky: Kohtuullinen +1

Kelkalle piti vähän yrittää  jotain alkuun äristä, mutta aika hiljaista oltiin loppuajan :) Viereen piti mennä itse kyykkimään että uskalsi kunnolla tulla haistelemaan.

Pimeässä huoneessa liikkui hyvin, mutta hajuaisti ei pelannut sitten yhtään. Tuomarit kävi moikkaamassa moneen otteeseen ja kävi ihmettelemässä minuakin moneen kertaan aivan edessä, mutta ei vaan raksuttanut :D

II Terävyys: Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua +1

Ei minkäänlaista yritystä puolustaa itseään. Tuomarin rapsutukset sylissä kelpasi pelottelun jälkeen.

III Puolustushalu: Haluton -1

Alkuun vähän jotain ärisi, mutta aika nopeasti jätti homman mamman hoidettavaksi. Ei ollut yhtään halukas lähteä tuomarin matkaan. Luokse tultiin tuhatta ja sataa ;)

IV Taisteluhalu: Pieni -1

Keppiä heilutellessa oli tuomarin sanoin jalat mukana mutta ei vielä mieli. Kun vaihdettiin pehmeämpään leluun niin leikki yllättävän hyvinkin tuomarin kanssa, ihan jopa yllätti. Ei osoittanut muualla riittävästi taistelutahtoa, joten tämän takia arvioitiin vain pieneksi. Paremmin leikki minusta kuin Lili testissä, joka sai +2. Treeneissä on nyt selvästi parantanut leikkiä, ei tarvitse kaivella nameja vaan voi palkata pelkällä narupallolla.

V Hermorakenne: Hieman rauhaton +1

Vaikka testissä pientä raukkaa vähän peloteltiin niin palautui kuitenkin säikyttelyistä riittävän nopeasti.

VI Tempperamentti: Kohtuullisen vilkas +2

Aika rauhallinen tyyppi edelleen :)

VII Kovuus: Pehmeä -2  

Haalari oli kyllä sen verran ilkee että kyllähän sitä piti hihnan mitan verran väistää. Seinän jälkeen olisi voinut häipyä koko testipaikaltakin.

VIII Luoksepäästävyys: Luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen + 2a

Omatoimisesti käydään kyllä kaikki morjestamassa, mutta jos sitten vähän ajan päästä kutsutaankin luokse luvan kanssa tutustumaan niin ei sitten enää kiinnostakaan :D

Laukauspelottomuus: Laukauskokematon ++

Nomille ammuttiin varmaan se neljä kertaa yhteensä - ei se laukauksiin reagoinut mutta oli muuten vaan kovaa vauhtia menossa pois etteivät tuomarit olleet varmoja reaktiosta. Arjessa ei reagoi myöskään mihinkään ääniin.

Yhteispisteet 84.


Ei suuria yllätyksiä. Arkielämässä hyvin helppo ja vaivaton, mutta pieni epäilys oli että kun tarpeeksi kuormitetaan niin kyllä sieltä pientä pehmeyttä löytyy. Hyvin heti testin jälkeen juoksentelivat Mofin kanssa pitkin Haukkiksen metsiä, joten testi oli nopeasti unohdettu.

Illalla käydään vielä aksailemassa huomisia kisoja varten. Eilisissä treeneissä kulki tosi mageesti, se draivi kun saataisiin vielä kisoihin niin kyllä kelpaisi!

Vertailun vuoksi Milan sai luonnetestistä aikoinaan +123 pistettä. Kykyä olisi mutta vähemmän halua harrastuksiin :) Tuplavalio Lilille luonnestestistä -46 pistettä, eipä juuri treeneissä tai kisoissa näy. Pitäisi kai nekin videot joskus kaivaa vanhan kameran uumenista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti