perjantai 1. toukokuuta 2015

Breikki arjesta - miniloma Palma de Mallorcalla (1.päivä)

Loma, aurinkoa ja lämpöä... Mitä muuta sitä ihminen tarvitseekaan? Vihdoin koitti aika neljän päivän minilomalle ja täytyy sanoa, että kyllä tuli tarpeeseen! Pidempikin aika olisi mennyt hyvin, varsinkin kun kotiinpaluun jälkeen on päässyt nauttimaan takuuvarmasta ja ihanasta Suomen säästä.

Lähtö Palma de Mallorcalle koitti anivarhain sunnuntai-aamuna. Selvisin ehkä nukkumaan puolen kahdentoista aikoihin ja kello herättikin jo heti yhdeltä. Kahdelta starttasi jo auto kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää. Oliko pirteä olo... Auto lentokenttäparkkiin ja siitä bussilla lento-asemalle. Ei ruuhkista tietoa missään, joten aika nopeasti sitä pääsikin jo odottamaan koneeseen pääsyä ja klo 6:30 lähtöä. 4 tunnin lentomatka meni enemmän tai vähemmän torkkuen, maisemia ihailtiin lumihuippuisten Alppien yli lennettäessä ja toki lähestyttäessä Mallorcaa.


Perillä odotti aurinko! Tätähän tänne tultiinkin hakemaan! Lentokentältä pääsi kätevästi linja-autolla (lippu 3 €) keskustaan ja satama-alueelle, josta olisi lyhyt matka hotellille (Tryp Bosque). Tai olisi, jos olisi etukäteen selvittänyt että miten sinne hotellille selviää siitä rantakadulta tai vaikka hommannut kartankin. Niitä poikkikatuja ei sitten ollutkaan kuten olisi kuvitellut eikä tietenkään kännykän karttasovellus toiminut silloin kun piti. Tunnetusti itse tulee lähdettyä aina kevein matkatavaroin (not) liikenteeseen, joten mikäs siinä oli hieman ylimääräistä kävellä ;) Mutta perille löydettiin! Huonetta ei ollut mahdollista saada vielä pariin tuntiin, joten vessassa pikainen vaatteiden vaihto ja matkatavarat matkatavarasäilytykseen ja tutustumaan itse kohteeseen!

Heti hotellin läheisyydessä kukkulan päällä olikin Castell de Bellverin linnoitus, josta olikin hienot näkymät itse kaupunkiin. Linnoitusta ympäröi kiva luonnonmukainen puistoaluekin. Sopivasti sunnuntaina sisäänpääsy linnoitukseen oli ilmainen. 
Eihän sitä malttanut tässä välissä hotellilla vielä käydä, vaan piti heti lähteä kävelemään kaupungille, jonne hotellilta meni n. puolisen tuntia kävellen. Palman vanhan kaupungin maamerkkinä toimi upea katedraali La Seu.


Katedraalin välittömässä läheisyydessä on La Almudainan kuninkaallinen palatsi ja koko vanha kaupunki on muutenkin aivan upea.

Ensimmäisenä päivänä ei ollut vielä suurta suunnitelmaa, että mitä nähtävyyksiä kävisi ensimmäisenä katsomaan, joten tuli mentyä vähän porukan mukana ja hyvin niinkin niitä tärkeimpiä kohteita löytyi :)

Placa de Majorille päästyä olikin jo kova nälkä ja ensimmäisenä tuli suunnattua Burger Kingin terassille hampurilaisaterialle. Ei ehkä kovin espanjalainen vaihtoehto, mutta väliäkö tuolla :D


Placa de Majorilta lähteekin sitten yksi parhaimmista ostoskaduista, mutta vielä ei ollut shoppailun aika. Tosin sunnuntaina harvempi kauppa olisi ollut edes aukikaan. 

Huhtikuun loppupuoli oli hyvä aika matkustaa Mallorcalle, jos haluaa tehdä muutakin kuin löhötä rannalla - yli 20 astetta lämmintä, kaikki paikat vihreinä ja kukat kukkii ja turisteja vielä vähänlaisesti. 
Pitkän päivän päätteeksi vielä iltapalasta rantakadulta ja sen jälkeen hotellille nukkumaan. Voin sanoa, että uni maistui :)Matkaraportti jatkuu pian...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti