tiistai 5. toukokuuta 2015

Palma de Mallorca 2.päivä - katedraalia, kylpylää, shoppailua sekä pyöräretkeä

Hyvin nukutun yön jälkeen ikkunasta avautui tällainen maisema:


Joten runsaan ja maittavan hotelliaamiaisen jälkeen äkkiä liikenteeseen!

Rantabulevardia matkalla keskustaan, nämä maisemat tulivat neljän päivän aikana hyvin tutuiksi. Toista katua pitkin olisi ollut ehkä himpun lyhyempi matka, mutta muuten vaan tylsempi reitti ;)Kohta jo keskustan porteilla...Vanhan kaupungin muuria lännestä eli hotellilta päin tultaessa.


Matkalla katedraalille...Ja siinä!Ensin tutustuminen katedraalin museoon.
Sisältä otetut kuvat eivät kyllä tee oikeutta katedraalin upeudelle. Niin valoisaa ja upeat värit ikkunoissa (kuvissa joko haaleat värit tai liian tumma yleisilme). Täällä vierähti hyvin aikaa kaikessa hiljaisuudessa kuunnellen lipun hintaan (7 €) kuuluvaa audio-opastusta kuulokkeista.

1900-luvun alusta Antoni Gaudin tyyliä.

Gaudin kynttelikköKatedraalilta matka jatkui vanhan kaupungin kujia pitkin Arabialaiseen kylpylään. Itse kylpylässä ei ole paljoa nähtävää (liput 3 €), mutta puutarha oli ihan viehättävä paikka kirjoitella muutama postikortti. Pitäähän matkoilta nyt postikortti lähettää vielä tänä päivänäkin :D Viikon näköjään kesti tulla perille.Tämän jälkeen oli tarkoitus jatkaa kaupungin nähtävyyksien kiertelyä, mutta jotenkin onnistuin vähän eksymään ja ainoa tunnistettava kohde oli El Corte Inglesin tavaratalo :D No tietäähän mitä siellä käy... Kassit täynnä tyytyväisenä hetkeksi hotellille latailemaan akkuja ennen illan pyöräretkeä.

Mallorca onkin oikea pyöräilijöiden paratiisi. Kilpapyöräilijät ja turistit mahtuivat onneksi menemään pyöräbaanoilla sulassa solussa. Pyörävuokraamoita löytyi lähes joka kulmasta ja mallista riiippuen pyörän päivävuokra 5-10 €. 

Tällainen helmi löytyikin Palman länsipuolelta...

Seuraavana päivänä ei pyöräiltykään vaan lähdettiin junalla matkaan! Eikä millä tahansa junalla, mutta se on taas uusi tarina se.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti