torstai 18. kesäkuuta 2015

Venäläistuomarin agilityhaasteet Imatran kisoissa

Jaahas, kyllähän on jääneet päivitykset tekemättä. Ei sen puoleen, että olisi ollut mitään tähdellistä kerrottavaa ainakaan tulosten puolesta ;) Enemminkin tuloksettomuutta… Mutta sitten asiaan!

Toukokuun lopulla oli perinteeksi muodostuneet Wuoksen kisat Imatralla. Paikka oli taas uusi, mutta hiekkapohjainen urheilukenttä hyvien lenkkimaastojen äärellä oli kyllä hyvä paikka järjestää kisat. Toivottavasti tänne päästään jatkossakin!

Tuomarin osalta päästiinkin kansainväliseen tunnelmaan. Venäläisiä on ollut useamminkin täällä kulmilla kisaamassa ja yksi näistä kisaajista, Tatyana Mikhailova, oli tällä kertaa viikonlopun kaikilla radoilla tuomarina. Kivaa vaihtelua! Meidän radat oli vasta sunnuntaina ja uutiset lauantailta kertoivat, että haastetta oli riittänyt ja tulokset olivat jääneet vähiin. Ensimmäisen radan tuomaripuhuttelussa tuomari kertoikin että oli tehnyt sunnuntaille helpommat radat, että saataisiin enemmän tuloksia. Eipä niitä edelleenkään hirveästi tullut ja vielä vähemmän meidän suuntaan :D

2-luokan ratojen profiilit (C, D) löytyy täältä, jos en jaksa/ehdi niitä erikseen piirtelemään. Mutta kivat radat kaiken kaikkiaan. Vauhtia oli tarjolla ja sopivasti osaamistakin vaadittiin.

Nomille nämä oli ensimmäiset kisat vieraalla kentällä ja vielä ulkona ja vähän jännitti, että miten neiti pystyisi keskittymään. Perjantaina oltiin vielä käyty tätä ajatellen Kiitorekulla treenaamassa. Nomi toimi hyvin treeneissä ja oli todella hyvällä fiiliksellä kisoissakin radalla. Meno oli mallikelpoista yhtä estettä lukuun ottamatta eli kepit koitui taas kohtaloksi. Yleensä kepeillä on selvitty yhdellä korjauksella, mutta nyt ei hahmottanut koko estettä olleenkaan, ei edes käsiohjauksella. Häiriötä ei keppien luona ollut ja laskeskelin että tätä ennen ollaan treenattu 7 eri keppisarjalla ilman ihmeempiä ongelmia. Mutta näitä Nomi ei käsittänyt kepeiksi ollenkaan. Voihan harmi :( Keinulla jäi ohjaajan käskytys hieman myöhäiseksi ja kunnon lentokeinu oli enemmän kuin lähellä. Mutta tämä ei onneksi menoa haitannut!


Ennakkosensuuri iski ja kisoista ei ole yhdeltäkään radalta videota ;)

Pienen tauon jälkeen uutta yritystä putkeen, nyt muistettiin keinukin ottaa maltilla ;) Meno oli muutenkin taas hyvää niitä samperin keppejä lukuun ottamatta. Nyt sentään kykeni jonkun pätkän menee, mutta vaikeaa oli edelleenkin. Ehkä ne kolmannella radalla olisi onnistunut, jos sellainen olisi ollut tarjolla.

3-luokan radoilla (C, D puuttuu) olikin pitkästä aikaa kunnon haastetta tarjolla. Puomi, kepit ja A-este oli molemmilla radoilla aivan läjässä ja pari putkea siellä vielä välissä. Lili on aina ollut kovin heikkona ansaesteisiin ja nykyisillä olemattomilla treenimäärillä tuskin saattoi odottaa että olisi sen kuuliaisemmaksi muuttunut. Ekalla radalla vesisateen keskellä putki oli puomia houkuttelevampi ja tokalla radalla vetäisi possuna selän takaa puomille keppien sijaan. Tätä ennen oli jo virhe alla kun tuli keinun jälkeisen hypyn riman ali?!?
Ennen seuraavia agikisoja Liliä odottaa kuntokuuri niin agilityn teknisen osaamisen kuin ennen kaikkea fyysisen kunnon suhteen. Tosin hirveää kisatahtia ei ole jatkossakaan odotettavissa. Tauko ja hyvin maistuva energiapitoinen ruoka on tehnyt tehtävänsä. Ikäkin toki jo vaikuttaa ja ohjaajan "nälän" puuttuminen, mutta ei Lili noin paljon vauhdissa ole hidastanut talven aikana vaan enemmän siitä saa kiittää vyötärölle kertynyttä vararavintoa. Nomille kun ei penturuoka keväällä maistunut, niin Lili söi sen Nomin puolesta sitten ettei ihan hukkaan mennyt… ;) Suurin osa on jo saatu laihdutettua onneksi pois.
  
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti