lauantai 12. syyskuuta 2015

Vauhdikkaat neliviikkoiset

Viimeeksi taisin ennustaa, että vauhti tulisi lisääntymään ja sitä on todella nähty! Viikko on pitkä aika pennun kehityksessä. Nyt liikutaan jo sujuvasti, syödään nappulamössöä jauhelihan kera, harjoitellaan sisäsiisteyden alkeita, ollaan ulkoiltu, treffattu nakustereita ja ennen kaikkea painittu! Sitä vartenhan ne sisarukset on! Tosin kelpaa ne myös unikaveriksi :)Kummasti Nomi ei enää hirveästi viihdy pentujen seurassa ja en yhtään ihmettele. Mutta lähellä koko ajan kuitenkin :)


Hampaatkin alkaa vintiöillä puhkemaan. Ah, ne ihanat naskalit. Kynsiäkin leikattiin tänään taas ja osalla trimmailtiin tassukarvojakin. Muuten karvoissa ei ole paljon trimmattavaa vielä, on aika sileitä kun silakat vielä. Voipi odottaa hyväkarvaisia kakaroita kuten tavoite oli. Ja värikin on niin hieno musta.

Perjantaina ulkoiltiin ensimmäistä kertaa ja yritettiin ottaa taas vähän yksilökuvia vaihtelevalla menestyksellä :)

Vaalea tyttö oli kuin kotonaan heti ulos päästyään, ei yhtään miettinyt maisemanvaihdosta. Yleensä porukan aktiivisin, löytyy joka paikasta, ei aina malttais edes syödäkään. Jos ekoina viikkoina vaikutti vahvarakenteiselta tyypiltä, niin nyt alkaa kallistua sen sporttimallin puoleen :D Tänään punnituksessa porukan pienin 1210 g. Vaalean pojan taistelukaveri. Värimerkit lähes valkoiset. On se nätti :)
Jos tumma tyttö oli taas syntyessään porukan rääpäle, niin nyt vaikuttaa siskoaan selvästi rotevammalta. Painoa 1247 g. Syttyy hieman hitaammin ja alkuviikosta vielä vähän seuraili sivusta kolmen muun matsailuja. Sitä ei kyllä tee enää :D Pistää kyllä hyvin siskolleen ja veljilleen kampoihin ja lelutkin ovat alkaneet saada kyytiä. Ulkona ensin hieman mietti ja sen jälkeen lähti reippaasti menemään. Fiksun oloinen likka. Malttaa syödäkin. Ja onhan hän aika söpö :)

Tytöt yhteiskuvassa, vaalea etualalla.
Vaalea poika onkin sitten porukan päälle päsmäri. Antaa kaikille kyytiä ja erityisesti vaalealle siskolle. Nämä onkin porukan aktiivisimmat ja tämäkään ei malttaisi aina syödä. Ulkona ei sitten oltukaan heti niin reteetä vaan meinasi tulla pojalle äitiä ikävä :) Painoa 1350 g. Tunnettu tuimasta ilmeestään :DTumma poika ei ole enää niin tumma, mutta porukan isoin edelleen. 1450 g. Syö hyvin. Reipas vakaan oloinen tyyppi, mutta ei niin aktiivinen tai dominoiva kuin veljensä. Suloinen köllöttelijä :) Ulkona onnistui aina kääntymään pois päin kamerasta, ei jäänyt turhia istuskelemaan :)


Pojat yhdessä, vaalea poika oikealla.
Eilen laajennettiin pentuaitausta niin, että siihen oli eteisestä näköyhteys. Milan ja Lili on tähänkin asti päivystäneet kiltisti portin takana, vaikka suoraa näköyhteyttä pentuihin ei olekaan ollut. Mutta nythän kiinnostui lisääntyi kummasti, varsinkin Lili olisi halunnut tulla tutustumaan pentuihin enemmänkin. Pennut ei näyttäneet reagoivan mitenkään uteliaaseen yleisöön.Tänään sitten saivat ulkoilla kaikki yhdessä ja tutustua toisiinsa aitauksen läpi. Kovasti pentujakin nakusterit kiinnostivat ja työnsivät pikkuruisen kuononsa raosta läpi tervehtimistä varten. Hienosti käyttäytyivät kaikki aidan molemmin puolin :) Nomikin oli lopulta sitä mieltä, että vahtikoot muut pentuja vuorollaan, hän voi poistua muualle :D


   
Videot kertovat kyllä parhaiten, että missä taas mennään :)

Pikkukettu saa vaalealta pojalta kyytiä :D Vaalea tyttö antoi myös tälle ensimmäisenä kyytiä ja on ollut Nominkin ensi leluja. Perinnöllistä kenties :D
   


Tummaa poikaa taas haukotuttaa kovasti :)Aletaan jo harjoittelemaan uutta leikkiä, eikä vain purra toista päästä :D


Painit hyvässä vauhdissa!

 

Kyllä taas ensi yönä nukuttaa :DEnsi viikoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti