maanantai 9. lokakuuta 2017

Kahden nollan kisat Kouvolassa

Sunnuntainen kaatosadepäivä vietettiin Kouvolassa agikisoissa. Vaikka itse radat sai kirmailla hallissa niin ei kastumiselta voinut välttyä. Mutta ei ollut hukkareissu, sateli muutakin kuin pelkkää vettä ;)

Hieman epäilytti heti juoksujen jälkeen kisaaminen. Nomin kanssa ei voinut edes treenata juoksujen jälkeen kisoista puhumattakaan ja keväällä Ilsakin haahuili ekoissa treeneissä. Mutta ensimmäinen vuosi nyt harjoitellaan muutenkin, joten kolmelle Allan Mattssonin radalle ilmo lähti.

Edellinen ilta vietettiin kotosalla (joskus pitää siivotakin?!?), illasta käytiin hallilla pikaisesti treenailemassa kontakteja ja keppejä. Urikin on päässyt nyt treenailee, alkuun ihan omaksi iloksi kun pojallakin sitä intoa ja virtaa riittää. Sunnuntaina kisat alkoivat vasta puoliltapäivin (jes!), joten ei ihan niin paljon ärsyttänyt viettää taas yhtä vapaapäivää kisoissa ;)

Agiradalla aloitettiin ja Ilsa oli heti toisena lähtövuorossa intoa puhkuen. Radan profiili oli oikein sujuva, lähinnä muutamassa kohdin mietin että kummalta puolen estettä menisi. Valitsin sitten itselle sen helpomman puolen ja Ilsa saisi jo luvan osata mm. putken takaaleikkaukset kisoissakin. Oli vähän hitaan oloinen putkissa ja keinulla, mutta muuten sujuva rata nollan arvoisesti! Hyvä aloitus siis.


Toka rata oli pitkälti samalle pohjalle, muutamalla hieman hankalammalla kohdalla. Vaikein oli ehkä kepeille vienti, ihan en siihen luottanut että hakisi vauhdissa tuollaisesta kulmasta, mutta ehkä olisi pitänyt kokeilla varsinkin kun puomilta tuli jo virhe (!?!). Lopussa Ilsalta vielä taisi kärsivällisyys loppua kun piti jäädä putken suulle huutamaan. Mutta olisi kohdan voinut muutenkin ohjata, harmi vaan että nämä tuli mieleen vasta radan jälkeen. 15 vp + yliaikaa korjauksista.


Medien suorittaessa hyppyrataa kävi mielessä epäilys, että nyt ei taida käydä hyvin. Ensinnäkin rataprofiilista ei tahtonut saada tolkkua kun koirakot yksi toisensa jälkeen meni hieman omavaltaisessa järjestyksessä päädyn hyppyjä. Mutta lopulta ei siellä ollut kuin yksi hankalampi kohta ja siihenkin keksin ratkaisun ennen rataantutustumista. Tosin osaisiko Ilsa kyseisen ohjauksen vielä kisoissa olisi eri asia. Alku ei niinkään huolettanut kun Ilsa yleensä kääntyy kuuliaisemmin toisin kuin Lili.

Videota ei hyppyradalta enää saatu, joten tässä hyvin suuntaa antava piirros, mutta idea käynee selville vaikka etäisyydet ja esteiden sijoittelut eivät ihan kohdillaan olekaan. Mutta kaikin puolin sujuva rata kun ahtaista 9-10 hypyistä selvisi. Mutta kyllähän minit taipuu ;) Kakkoselle takaakiertovalssi ja valssi myös pituuden jälkeen. Hyvin haki kepit, suoritti kyllä ne varsin hitaasti. Keppien jälkeen persjättö ja siitä okserille ja putkeen. Muurin jälkeen pakkovalssilla ysihyppy vaikka hyppyjen väli oli ahdas. Suurin osa taisi kierrättää takimmaisen siivekkeen kautta, mutta silloin tahtoi mennä seuraava hyppy väärin kun välissä ei turhaa tilaa ollut. Ilsa tuli hienosti pakkovalssiin ja loppu sitten vaan lasketeltiin :) Hyvin irtosi uudestaan suoraan putkeen, joten hyvin ehti valssilla ohjaamaan mutkaputkeen. Loppusuoran putkikin poimittiin hyvin vauhdissa persjätön jälkeen. Nolla siis hyppyradalta! Vauhti ei ollut paras mahdollinen, mutta sen verran haasteellinen rata taisi olla että sijoitus tällä suorituksella 3. yli 20 minin joukossa. Palkintojen jaossa tuomari kommentoi jotain "että intoa kyllä piisaa". Taisi viitata jotenkin äänenkäyttöön :D Voisihan senkin energian käyttää muuhunkin, mutta eipähän tarvitse omistajan enää huutaa radalla ;)

Kouvola 8.10.2017 hyppyrata. Tuomari Allan Mattsson. 

Ilsalla on nyt takana kolmet kisat 3-luokassa kahden kuukauden sisään ja näistä saldona yhteensä neljä nollaa (kaksi agi, kaksi hyppy). Voisi niitä olla enemmänkin, mutta toisaalta aivan huippusuoritus noin nuorelta koiralta kun rotukaan ei ole mikään agilityn valtarotu. Loppukuusta päästään Ilsan kanssa kisaamaan ensimmäistä kertaa omassa hallissa. Jännää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti