maanantai 29. elokuuta 2011

Vielä yhdet...

Elokuun viimeinen viikonloppu ja hellettä... Ei ehkä paras mahdollinen keli tokokoetta ajatellen. Haukkiksessa tuomarina Markku Mäntynen.

Milan oli ensimmäisenä vuorossa ja parempi kun olisi jättänyt kotiin. Tai edes autoon kisapaikalla. Viime aikoina ollut tavallista juntimpi ja siihen kun yhdistetään Milanin ylikaiken inhoama helle niin ei todellakaan hyvä heilu.
 • Paikalla makaaminen: 8. Meni vasta toisella maahan. Tuomari ei muusta maininnut, eikä vinkumista ainakaan piilolle asti kuulunut.
 • Seuraaminen taluttimetta: 6,5. Laahusti puolivaloilla mukana. Pahin moka kun yhdessä oikealle käännöksessä jäi sitten väärälle puolelle raahustamaan täyskäännökseen asti... Tuomari kysyi että miksi sinä seuraat koiraa? No, ei tuo koira minuakaan seuraa...
 • Istuminen seuraamisen yhteydessä: 5. On se vaikeeta. Istui vasta toisella hyvin painokkaalla käskyllä. Prkl...
 • Luoksetulo: 0. Meni vasta kolmannella käskyllä maahan (?!?). Seuraavakin oli ihan uutta, mutta sopinee kuvaan. Lähti hitaasti liikkeelle ja pysähtyi omia aikojaan reilusti ennen merkkiä. Uusi käsky liikkeelle, tuli paremmalla vauhdilla, mutta pysähdys pitkäksi. Maahanmeno myös pitkäksi, reagoi hyvin käskyyn, mutta teki maahanmenoa ikuisuuden.
 • Ruutu: 0. Ei edes lempiliike onnistunut. Ei pysähtynyt käskystä, vaan meni ruudusta yli. Mitä lie haahuili. Käskin pois.
 • Hyppynouto: 9. Hyppääminen on kivaa ja tällä kertaa kelpasi puinen kapulakin. Luovutus tosin jäi taas taakse, jota tuomarikin naureskeli.
 • Metallinouto: 0. Yök en tuo kuin vasta monennenko käskyn jälkeen.
 • Tunnistusnouto: 0. Löysi hyvin oman, otti suuhun ja sylkäsi pois. Painui pusikkon ties mitä mielessä. Käskin pois. Paluumatkalla oli pakko ottaa joku palikka mukaan mikä nyt ensimmäisenä eteen sattui.
 • Kauko-ohjaus: 0. Maahan ehkä kolmannella käskyllä. Ei noussut kahdella ekalla käskyllä istumaan ja enempää ei edes yritetty.
 • Kokonaisvaikutus: 6. Ei sentään karannut ja kykeni kävelemäänkin eikä vaan jäänyt johonkin makaamaan...
Yht. 97/320 p. Yllättäen ei tulosta. Aivan umpisurkeaa ja kyllähän harmitti. Jos koiralla olisi oikeasti halua tehdä niin ei siihen helle noin vaikuttaisi. Taitaa olla eläkkeen paikka, hoitakoot nuoremmat kisailut jatkossa, Milan on tainnut omat tuloksensa jo tehdä. Ja onhan niitä hienosti useasta lajista! Yhteen tokokokeeseen on vielä ilmoitettu, mutta katsotaan mitä sen kanssa tehdään.

Lilin kanssa oli sitten maineen palautuksen paikka. Lili on onneksi selvästi lämmönkestävämpi ja se huomattiin nytkin.
 • Paikkamakuu: 10. Tästä Lilille 10+. Rivissä neljä koiraa yhteensä. Toiselta puolelta nousi yksi heti istumaan (tämä tuskin haittasi), mutta sitten toiselta puolelta pojat päättivät vähän katsella että kuka on kuka. Onneksi lähtivät liikkumaan Lilistä poispäin. Tuomari kommentoi jotain kenttään häviävästä koirasta... Harmaa kivituhka ja harmaa pieni koira pääkin maata vasten, maastoutuu hyvin :)
 • Seuraaminen: 7. Ihan asiallisesti menossa mukana, mutta olihan vähän turhan paljon väljyyttä joka suuntaan.
 • Maahanmeno: 10. Tätä ei voisi kyllä nopeammaksi saada :)
 • Luoksetulo: 9,5. Jessus kirstus! En ehkä noin paljoa olisi itse antanut, reagoi hyvin käskyyn, mutta se pitkä loikka taasen... Mutta tuomari päättäkööt :)
 • Seisominen: 10. Seuraaminen ei mitenkään hyvää, stoppia en nähnyt, mutta yleensä ei ihan terävä. Mutta tuomari päättää edelleen :)
 • Noutaminen: 9. Pelkäsin että jäi heitto vajaaksi, kun lipesi sormista, mutta ei tuomari valittanut. Hyvä nouto ja malttoi odottaakin, luovutusasennossa oli aika paljon toivomisen varaan :) Sellaiset käännöstä 90 astetta ja hieman peruutusta...
 • Kauko-ohjaus: 7.5. Ei oikein tahdo toimia jos yhtäänkään häiriötä. Onneksi nyt vain puolijumi eli molemmat istumiset tuplakäskyillä, liikahti myös hieman toisessa istumisessa.
 • Estehyppy: 10. Täysin ansaitusti.
 • Kokonaisvaikutus: 8. Ei mitään kommentteja.
Yht. 181/200 p. AVO1-tulos KP:n kera ja luokkavoitto! Loistavaa Lili! TK2 katkolla tulevana lauantaina. Kakeille vielä enemmän häiriötreeniä. Pikkuvirheitä vielä kärsii tehdä, mutta ei yhtään nollaa.
----------
Penskoille riittää vielä tällainen touhuilu:Tiistaina pääsi Nomikin tokoilemaan - luoksepäästävyyttä, istumista, paikallaan pysymistä, luoksetuloa ja perusasentoa. Keskiviikkona käytiin liitelemässä ja Nomilla oli nyt jopa kolmen esteen suora - hyppy - suoraputki - hyppy. Vielä ehti itse juoksemaan nopeammin :) Vanhemmat treenaili perjättöjä, aika paljon hakusessa myös ohjaajalla. Nomin urakka ei loppunut tähän vaan suunnattiin vielä SPL Saimaan mätsäriin Kesämäkeen. Suurimmat ongelmat taisi olla makkaroiden loppuminen kesken ja omistajalle vieras hihnapantaviritelmä. Pentuja oli nelisenkymmentä ja Nomi sai punaisen nauhan. Punaisissa pennuissa toisella karsintakierroksella ulos, kun ei enää jaksanut ihan tsempata. Pitkä päivä ja makkarat pentele loppu. Ei kuivat lohipalat tai vinkulelu kelvannu. Hihnaongelma on nyt ratkaistu, Mustista ja Mirristä löytyi sopivasti etsinnässä ollut Rescon näyttelyhihna ja vielä sopivasti puoleen hintaan...

Perjantaina oli Nomin viimeisten kulmahampainen irrotusoperaatio. Alakulmurit lähti ajoissa uusien tieltä, mutta yläkulmurit oli tiukasti paikoillaan vaikka uudet alkoivat olla lähellä puolea väliä. Eli joko ne lähtee irti kotikonstein viikonlopun aikana tai sitten seuraavalla viikolla eläinlääkärillä. Perjantaina käytiin tekemässä viimeistelytreenit Haukkisessa ja Nomin kanssa revittiin lelua hampaat mielessä. Ja toinen irti! Kotona vielä pakastimesta suoraan rustoluu nenän eteen, joka sitten viimeisteli homman. Ei tarvinnut enää seuraavana aamuna lähteä "treenailemaan" :) Nyt on kaikki hampaat vaihtuneet, nyt vissiin aletaan odottelemaan juoksuja. Oi kun kivaa... Korvatkaan tuskin kestää koko aikaa aivan oikeassa asennossa, jota ovat tehneet tähän asti. Karvakorvan korvakarvatkin sai vihdoin ja viimein nyt kokonaan nypittyä. Ilmeisesti alkaa olla jo sen verran siedättynyt, että karvojen nyhtäminen suonipuristimilla on muuttunut apua, tuo tappaa ihan varmasti fiiliksestä kiduttaa vähän, mut kyl mää kestän kun tarpeeksi usein lahjot nameilla...

Viikolla toki myös agiliideltiin. Lilin ratapiirros odottaa vielä lehdestä skannausta, mutta tehtiin samalla pohjalla kaksi eri treeniä. Jälkimmäisen tyyppisiä pitää alkaa enemmän treenailemaan, vähän turhan helposti lipsahtaa viereiselle esteelle. Tarkaan myös mietittävä meille sopivin ohjausvaihtoehto, joka ei ole välttämättä se mikä kaverilla toimii...

Milanilla oli hyppyrataa. Alussa oli ideana, että itse voisi juosta vaan esteiden keskellä eli takaaleikkausta vuoron perään. Voi kuvitella kuinka hyvin toimii Milanilla kun katsoo minkä suoran linjan esteet 2-3-7 muodostaa. Ei auttanut vaikka miten yritettiin tehdä takaaleikkauksilla, lopulta kouluttajakin joutui myöntämään ettei se tällä toimi. Taktiikka edestäohjaamiseksi eli vastaanottamaan 2-3 väliin ja valssit kolmosen ja vitosen jälkeen. Estehakuisuus on ihan kiva juttu ja vauhtiakin jätkässä vielä kohtuullisesti löytyy, mutta ohjattavuutta kaivattaisiin vielä vähän hitusen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti