maanantai 3. lokakuuta 2011

Kisaa pukkaa!

Lauantaina Mikkelissä, välillä hyisessä viimassa, lopulta alkoi aurinkokin paistaa... Taisi suorituskin parantua loppua kohden. Nyt ei turhia varmisteltu, joten hylkyä pukkasi. Ei muuta kuin lisää treeniä!

Tuomarina Jari Tienhaara. Vauhdikkaat ja sujuvat rataprofiilit, sopivasti vaikeuttakin. Mukana koirakoita aina MM-tasolta asti. Lilin kanssa startattiin numerolla 1. Koska aamupäivästä oli kisaamassa vain maksit, niin ohjaajalle 10 pistettä ja papukaijanmerkki että muisti yleensä radat :) Yleensä kun on päässyt ensin seuraamaan pienemmät säkäluokat niin on jo osannut radan rataantutumiseen mentäessä ja saanut vähän vinkkiä ohjaukseen. Nyt oli vähän orpo olo sen suhteen.

Ensimmäinen rata. Kuinka monta hylkyä mahtuu yhteen rataan... Kahdessa kohtaa jäi takaakierto tekemättä, eikä slalomin viimeisen hypyn välistävetoakaan jaksanut enää väkisin vääntää kun ehti jo sen verran edelle. Ei onnistunut ensi yrittämällä keppien aloitus ja keinun jälkeen kun ei tullut ohjeita (ja mikä haltuunotto), että hyppy pitäisi mennä ensin niin putkihan se sieltä löytyi. Tippui myös toka rima... Alku olisi ollut parempi jaakottaa toisen siivekkeen kautta niin olisi saanut hyvän linjan jatkoa ajatellen.


Mikäköhän vahinko Lilille kävi keinulla? Kontaktivirheellä tuosta olisi selvitty, mutta kun otettiin alusta asti niin hylkyhän siitä tuli. Ei löytynyt kepit nytkään oikein. Hieman meni hankalaksi puomin jälkeinen elämä, varmaan miljoona eri tapaa tehdä tuo sujuvammin vaikkei virhettä tullutkaan.


Vielä hyppäri, pääsi taas ihan juoksemaan. Ennen keppejä olisi kannattunut juosta vähän vähemmän... Toisaalta tuota on juuri treeneissä tehty, kuten agiratojen aloituskulmiakin varsin varmasti, mutta eipä sitten vaan toiminut kisoissa.


5 virhepistettä ja yliaikaa +0,18 s. Pikkasen pisti tuo aika ensin masentamaan, pingottiin sen minkä ehdittiin ja eikä edes selvitä alle ihanneajan. Video toi sitten vähän lohtua, keppien virhe vie sen 5 s, muurin jälkeen ennen putkea Lili pyörähtää kun ei tiedä mihin ollaan menossa, mustan putken kierrossa vauhti hidastuu kun etsii liian aikaisin putken päätä ja ohjaa himmailee, vauhti hidastuu myös molemmissa takaakiertopyörityksissä. Eli paremmalla ohjauksella voisi olettaa, että ainakin sen 6-7 sekkaa olisi päästy ihanneajan alle. Huippujen vauhtiin ei ehditä, mutta onhan harrastus vähän mielekkäämmällä pohjalla kun ei tarvitse miettiä että ehditäänkö edes nappisuorituksella ihanneaikaan.

Ensi viikonloppuna jatketaan. En tiedä onko kovin pätevä syy kisata molempina päivinä sen takia, ettei tarvitse olla kotona juoksuhöyrypäiden kanssa :) Pari päivää vielä "rauhaa" hyvässä lykyssä. Jos ja kun lattialla on märkä läntti niin ei kenellekään ole vahinkoa käynyt, se on vaan kuolaa...

Lisätty edelliseen postaukseen Milanin tokovideot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti