sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Lepoa yhdelle...

...ja treeniä toisille. Viime sunnuntain hirvenmetsästys sai Lilin köhimään aina maanantaiaamuun asti. Sai ihan kunnon köhäkohtauksia. Vertailun vuoksi, jos vedetään puoli tuntia skootterilla täysiä niin saattaa yskähdellä yksittäisiä kertoja vartin verran. Niin että oli sitä juostu. Teräsvatsakin oli mennyt sekaisin ja toki lopputulos löytyi karvamatolta. Haju tuli vastaan, kun avasi ulko-oven töistä tulessa. Kiva... Oli vaan sellainen vartti aikaa, kun piti jo taas rientää eli söiskö vain siivoaisi p*skat pois. Ikkuna vielä auki kun lähdettiin, niin oli vähän paremmat aromit vastassa kun tultiin takaisin :)

No tiistaina aloin sitten kiinnittämään huomiota, että Milan ei varaa painoaan vasemmalle etujalalle. Liikkeessä ei ollut nähtävissä vielä ontumista, mutta aina jos istui tai seisoi, niin paino oli toisella jalalla ja vasenta nosteli koko ajan. Myöskään makuulla ei tahtonut jalalle löytyä hyvää asentoa. Kääntelin, vääntelin ja puristelin jalkaa vähän joka asentoon, mutta ei mitään kipeää kohtaa löytynyt. Keskiviikkona näytti vaiva hieman pahentuvan, joten päätin soittaa eläinlääkärille. Sille päivälle ei enää aikoja saanut, mutta sain haettua kipulääkettä. Torstaiaamuna sitten vastaanotolle. Ei löytynyt kopeloituna eikä laserakupunktiolla selvää kipukohtaa. Hoitona sitten laseria sekä "niskahierontaa", kipulääkettä ja rajoitettu hihnaliikunta. Kehuja tuli, että on koira muuten hienossa kunnossa, ei jumeistä tietoakaan, näkee että on hoidettu. Pari viikkoa sitten käytiinkin juuri Einillä hierottavana. Mutta ei siis treeniä Milanille vähän aikaan... Jalka on jo parempi, mutta ei vielä täydessä terässä. Jos ensi viikon vielä lepäilisi. Tänään lopetettiin kipulääke (Loxicom), se nimittäin pistää Milanin mahan niin sekaisin, että parempi pieni kolotus kintussa kuin jatkuva ripulointi ja oksentelu, jotka ovat lääkkeen tunnetut sivuvaikutukset.

Agitreeneihin pääsi sitten Lili ja Nomi juoksutauon jälkeen. Lilille kontaktitreeniä niin, että jos possuili niin samantien takaisin seinään kiinni odottamaan vuoroaan. Keskiviikkona sai viedä eräänkin kerran jäähylle, mutta sen jälkeen ollaan oltu niin kuuliaista. Välillä jopa hidastelua havaittavissa, joka ei myöskään kovin suotavaa. Nomikin treenaili kontakteja tai ainakin esteitä sekä ohjatusti että omatoimisesti. Treenailtiin lähdössä odottamista yhdellä hypyllä, kun Nomi pongasi vierestä paljon mielenkiintoisemman esteen. Kerta makuun pääsi niin ei sitä heti lopettanutkaan vaan veteli A:ta edestakaisin eräänkin kerran ennen kuin tulin siihen tulokseen, että parempi siirtyä kentän toiselle puolelle lähtöharjoittelua tekemään :) Tämä onnistuu vain minikoiralta uskoisin; puomillekin voi mennä niin, että ensin hypätään sen alla olevan putken päälle ja siitä sitten puomille, hmm... No, eipähän ainakaan arastele esteitä :) Ehkä se hallittavuuskin tulee joskus perästä :) Pidettävä visusti ainakin keinusta erossa. Ihan mielenkiinnosta piti treenata Nomin kanssa Lilin jälkeen välistävetoja ja slalomia ja oho, sehän meni. Kotona kepitkin ovat edistyneet, tosin piti laitaa tuplaohjurit, että päästiin eroon hyvin alkaneesta toispuoleisuudesta. Nyt sai kokeiltua myös etupalkkaa. Hakee myös aloitusta vähän lähetettynäkin ja kestää myös takaaleikkauksen. Sen verran vauhtiakin, että alkaa crocseilla tehdä itsellä tiukkaa :)

Lilin torstain ryhmätreeneissä kouluttajana vuorossa Sanna ja kivat oli treenit! Ensimmäisellä radalla höylättiin eniten pätkää 6-7-8 käännösten valumisen takia. 6-7 meni parhaiten vekkauksella, mutta sitten tahtoi olla ongelmia kasin kanssa. Minen osaa ohjata eikä Lili pysy ohjauksessa vaan hakea hyppyä itse, idea oli tehdä vekki kasille + poispäinkäännös. Jälkeenpäin tuli mieleen, että oliskohan ehtinyt valssaamaan 7-8 välissä. Hannahan näytti Vanin kanssa kuinka valssi tehdään nopeasti. Ei voinut kuin pyöritellä silmiään, ei ihan heti tule itseltä onnistumaan :) Eli siis tekniikassa itsestään ei mitään vikaa, omassa suorituksessa vaan...

Toisella radalla yritettiin hioa kohdilleen 11-12 väliä. Lili meni herkästi 11 pitkälle kun jäin ihailemaan sen menoa sen sijaan että olisin kipittänyt menosuuntaan. Puolenvaihto takaaleikkauksella hypylle 14.


Edellisen viikon treenit kun jäi sattuneesta syystä kirjaamatta. Lilin kanssa keskityttiin ennakoivaan valssiin.


Milan yhtä notkea kuin rautakanki käännöksissä, mutta muuten jätkä oli aika vireessä :) Hyppäsi parhaimmillaan ehkä vaan sen 1,5 m ennakoivalla valssilla...


Lauantaina Lilin kanssa Kouvolaan taas Rannikon Timon oppiin. Kummasti näistä treeneistä saa nyt enemmän irti vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna. En tiedä mennäänkö kerralla yhtään pidempää pätkää, mutta osittain eri syystäkin :) Kepit leijeröitiin kertaalleen molempiin suuntiin onnistuneesti :)

Vastaanotto muurin takana, itse menin A:n oikealta puolen. Ensimmäisellä kerralla Lili ei pysähtynyt A:lle, joten pienten sadattelujen saattelemana takaisin alkuun. Alkoi muisti ja maltti taas pelaamaan :) Valssi nelosen jälkeen ja ennakoiva valssi vitoselle, jolloin saada koira kääntymään suoralle linjalle kohti keppejä, koira radan sisäpuolella eli ohjaajan vasemmalla. Jos kaarratti yhtään niin helposti kääntyi putkeen. Putki löytyi hyvin myös, jos ohjaaja yhtään ennakoi käännöstä. Piti vaan juosta aivan suoraan kohti seinää ja antaa koiran hakea kepit käskyllä. Ekalla kerralla ei malttanut pujotella loppuun asti leijeröitynä, mutta toisella kerralla onnistui hyvin. Enempää ei koeteltu onnea :) Kasilta ysille liikkuen riman suuntaisesti. Heitto kympille ja putkeen ja vipinää kinttuihin. Oletusarvoisesti koira aina puomille, jos ei muuta ohjata, ei siis mitään käsi ylös ohjauksia. Näin ollaan vähän harjoiteltukin. Putki-puomierottelu on koiralle vaikeampi kun tullaan hypyn sijaan putkesta (pussista puhumattakaan) kun näkee tilanteen sen verran myöhään. Avain onnistumiseen oli jälleen kerran juokseminen. Jos ehti juosta houkutusputken ohi niin koira tuli hyvin perässä puomille, kun taas ollessa putken kohdilla niin putki houkutteli. Neljätoista poispäinkäännöksellä, Lili piti viedä vähän pidemmälle (vekkiä) kun ei käänny niin hyvin. Tämä kohta meinasi tuottaa tuskaa. Poispäinkäännös ei muutenkaan kovin vahva tekniikka meillä (milloinkohan viimeeksi taas treenattu) ja liikuin itse koko ajan sivusuunnassa liikaa, kun varoin ettei hyppää hyppyä väärin päin. Oikeat linjat löytyi kun kouluttaja piirsi ensin viivan mitä pitkin kulkea ja sitten vielä ympyrän, mistä koiran tulisi ponnistaa. Hih :) 15-16 olisi kuulemma nopein vekkauksella, mutta me nyt tyydyttiin treenaamaan sitä varmempaa tapaa. Tänne ehti kuitenkin hyvin, joten käännös koiraa kohti vähän ennen hyppyä, oikea käsi riman yli merkkaamaan ja vasemmalla tyrkkäystä taakse. Lilillä oli aluksi vaikeuksia hahmottaa hyppyä, kun A oli aivan vieressä. Ei mennyt A:lle, mutta ei tajunnut hypätäkään eli vasemman käden ohjausta todellakin tarvittiin. Lähetys takaakiertoon kuudelletoista (hyvin Lili irtosi) ja sittenhän mentiin. Kertaalleen Lili taas kynti nurin pussissa, mutta ei se menoa haitannut. Juuri ja juuri ehdin 21:selle valssamaan ja sitten menosuunta riman 22 suuntaisesti. Heitto putkeen ja puolivalssilla (itse pysähdyksissä) oikeaan putkeen päähän. Tämän jälkeen Lililtä hieno keppien aloitus ja leijeröinti! Okserille 28 vekkaus ja valssi.

Ai niin, meidän uudet lenkkivarusteet:
8 metriset flexit... Jälkiliinoja löytyisi tietysti 15 metrisinä, mutta ne on jatkuvasti jaloissa. Ei varmaan käytetä noita kovin julkisilla paikoilla tai sitten vasta niitä ruumiita alkaisi tulemaankin :) Milanille oli tilauksessa harmaa, mutta pahus oli mennyt loppumaan, joten punaista pojalle. Ei tarvi arvata mikä noista on Nomin :)

Nomi kävi tänään tapaamassa uutta kaveria, Mofia, Hannen 8 viikkoinen musta-valkoinen, ei käppänä :) Jonkinlaista videonpätkää ohessa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti