maanantai 10. lokakuuta 2011

Rajoja hakemassa

Agilityä koko elämä tai viime viikonloppu ainakin... Onneksi ei ollut aikaisia aamuherätyksiä, lyhyet ajomatkat ja kiva sää ja seura, niin mikäs siinä oli päivää viettäessä. Lemmentuskainen Milankin jätettiin kotiin, niin oli autossakin kerrankin hiljaista :) Jotain muutakin saatiin saaliiksi kuin vain kokemusta ja hyvää mieltä!

Lauantaina kotkalaisten kisat Haminassa. Tuomarina aina Seinäjoelta asti Sari Mikkilä. Olihan kivat radat!

Muutamin kohdin olisi saanut itse liikkua rivakammin niin olisi jäänyt nuo Lilin "oota et ohjaaja ehtii täältä perästä" pyörimiset pois ja olisi aikaa säästynyt. Varsinkin putkella näytti että oli menossa niin väärään päähän että oli vähän pakko varmistella. Ei virhepisteitä ja ajalla neljänneksi. Jäätiin Marikasta ja Waarasta (onnea!) joku kaksikymmenystä :)Toka rata ja eniten siinä jännitti putki-puomierottelu. Lili hakee aika vahvasti putkea, mutta hirtolla on mennyt harjoituksissa hyvin puomille. Nyt vaan oli niin tehokas hirtto että tuli puomistakin ohi ja ehti sitten sujahtaa putken toiseen päähän :) Ja hyl. Ehkä tuohonkin tekniikkaan pitää hakea vähän sitä tasapainoa kokemuksen myötä. Muuten varsin asiallista menoa.Päivän päätteeksi vielä hyppyrata ja dääm, sinne putkeenhan se sujahti kaikesta huolimatta. Eikä ollut edes pahasti houkuttimena. Lisää ansaestetreeniä! Radalla pääsi hyvin treenailemaan persjättöjä ainaisten valssien sijaan, tosin ehti niitäkin kyllä vielä tekemään :)Päivän saldona yksi nolla, joten nollatili kolmosissa avattu. Lähellä olisi ollut vähän enemmänkin...

Sunnuntaina jatkettiin Kouvolassa. Päivän teemana oli "ei Lili ole koskaan"... Ekalla radalla tuomarina Pertti Siimes. Lähtihän nihkeesti liikkeelle taas. Kepeiltä piti kääntyä tiukasti keinulle ettei lipsahda renkaalle, mutta jotenkin itse ennakoi ja Lili tuli kepeiltä yhden välin liian aikaisin pois. Taisin sanoa ennen starttia ettei Lili ole koskaan lopettanut pujottelua kesken, alku se on mikä tökkii jos tökkii. Noh... Pujottelu uusiksi ja keinulle, josta sitten lipsahti hypylle kun olisi pitänyt mennä A:n alle putken kauimpaan päähän. A:lta kun jatkettiin niin loppu sujui mukavasti. Puomin alastulolla oli jo vaaranmerkit ilmassa, tosin videolta näin vasta kotona että miten pahasti siinä possuili. Ois pitänyt päästä puuttumaan.Lopuilla radoilla tuomarina tuttuakin tutumpi Sami Topra :) Uusi teemakin oli jo tuttu, nyt päästiin itsekin kaasuttelemaan kisoissa pitkillä esteväleillä. Lilille ollaan haettu kontakteille ja etenkin keinulle vauhtia ja kai se oli ajankysymys että milloin homma leviää. Varsinkin kun nyt oli kahdet kisat peräjälkeen. Harjoituksissa on ollut lentokeinu jo lähellä, kun on paahtanut sitä menemään sillä vauhdilla, mutta kontaktivirheiltä ollaan säästytty. Ja kisoissa ei aiemmin yhtään. No nyt sitten otettiin ensin puomin alastulolta kontaktivirhe ja sitten lentokeinu. Koska otettiin keinu uusiksi niin hyl. Harmi että jäi lopun kuviot testaamatta.Loppuun vauhdikas hyppyrata. Porukalla mietittiin, että mitäköhän nyt sattuu mitä ei olla vielä koskaan onnistuttu tekemään. Varastaa lähdössä? Tulee ekan hypyn ali? Tiputtaa ekan tai vikan riman? Karkaa radalta? Ohjaaja unohtaa radan? Onneksi tyydyttiin lopulta vain mukavaan menoon :) Keskiosan hypyille jäi ennakoiva ohjaus ennemmän ajatuksen tasolle ja epämääräiseksi käden heilutteluksi. Kun ois vähän käyttänyt kroppaakin ja rytmittänyt liikettä niin oisi toiminut paremmin, varsinkin tokalla kiekalla meni hyppy pitkäksi. Nykytasolla hyvä suoritus, mutta jatkoa ajatellen noissa kohdissa niitä metrejä ja aikaa säästää. Nolla, ja aika riitti 43 koirakon joukossa sijaan 7. Ei jääty odottamaan tuloksia, niin ei tietoa että kuinka paljon hävittiin.Nominkin juoksut alkaa olemaan ehtoopuolella, joten ensi viikolla varmaan päästään taas normaaliarkeen. Lili ainakin on parin päivän leponsa ansainnut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti