maanantai 31. lokakuuta 2011

Testiä, siivousta ja huonosti nukuttuja öitä

Jos nämä otukset harrastaisivat tätä useamminkin, niin ei kämpästä löytyisi niin montaa karvalankamattoa. Olkoot nämä vahingot sitten vaikka jotain pakollisia tilastotappioita... Lili aloitti rykäisemällä haisevan läjän matolle karkureissun päätteeksi ja Milan jatkoi samasta reissusta hankitun jalkakolotuksen kipulääkkeen sivuvaikutuksena. Nomi ilmeisesti ajatteli, että mitä isot edellä niin pienet perässä. En tiedä mistä Nomin mahansa sekaisin sai, mutta ensin tiistaina siivottiin yhdet oksennukset matolta ja sitten seuraavana yönä juostiin ulkona viisi kertaa ja sisältä siivottiin vielä yhdet oksut (ehdin sentään tyrkätä maton päältä pois). Seuraavana päivänä onneksi tulikin tehtyä töitä kotona, joten sai laskettua pienen hotelli helpotukseen ulos tarpeen niin vaatiessa. Vatsa rauhoittu hyvin broikulla, mutta siirryttiin sitten liian nopeasti normiruokaan, joten taas maha sekaisin. Päätettiin sitten kokeilla Merrillä hyvin toiminutta vatsavaivaisten i/d ruokaa. Joka ei sitten Nomille sopinut yhtään... La-su välinen yö ravattiin ulkona vähintään tunnin tai jopa 20 min. välein... Sunnuntaipäivä meni sitten paastotessa ja illalla tarjoiltiin keitettyä riisiä ja kananpojanjauhelihaa (ihmiskaupasta). Vähäinen ruoka maistuikin illalla hyvin, yö nukuttiin hyvin ja aamulla oltiinkin taas pirteitä kuin peipposet :) Tuolla reseptillä mennään nyt vähän aikaa, tuli muuten tehtyä sellainen satsi, että riittää varmasti kavereillekin :) Varmuuden vuoksi matto pysyy kuitenkin pois koirahuoneesta ainakin toistaiseksi...

Torstaina Lilillä agilityä ja "putkihässäkkää" à la Mirka. Varsinkin toinen rata pisti koetukselle radan muistamisen :) Ekalla pätkällä hyvin tuli kakkosen niistolla ja takaakiertoon vasemman siivekkeen kautta. Sen verran hyvin ehti liikkeelle ettei tarvinnut putkea leijeröidä. Ansaesteenä ollut muuri ei tällä kertaa houkutellut :) 9-10 tuttu kuvio Mikkelin hyppikseltä. Taas Lili yritti etsiä putken suuaukkoa liian aikaisin. Käyttöön "mene, mene" käskyä ja itse liikkui ottamaan vastaan niin pysyi vauhti paremmin.
Muistipeliä :) En oo ihan varma tuliko piirroskaan oikein, mutta idea varmaan selvinnee.

Perjantaina Lilin kanssa pitkästä aikaan epiksiin ja eikä epiksistä näköjään voi muuta saada kuin hylkyjä. Alkaiskohan onnistumaan edes yksi rata, jos olisi se kolme rataa (tai edes kaksi) yritettävänä kuten kisoissa :) Kakkosesteellä piti tehdä pakkovalssi, mutta taas se jotenkin muuttui pakkovalssi-jaakotukseksi. Mikä lie yhteyskatkos aivojen ja kropan välillä... Sitten mentiinkin neloshyppy väärin päin, jäi ohjaamatta/oltiin myöhässä/mitä lie, katsotaan kun saadaan video käsiin. No videolta katsottuna linja kolmoselta suoraan nelosen taakse. Olisi voinut korjata linjan joko ennen kolmosta tai ainakin vetää hypyn jälkeen oikealle puolelle. Muita suoritusvirheitä ei ollut, kontakteilla vietettiin aikaa hartaasti harjoituksen vuoksi :) Puomilla ei vielä osaa etäisyyttä sivulle/taakse. Jotenkin tuntui vähän tahmealta meno, niin itsellä kuin koirallakin.Launtaina porukalla treenailemaan. Lili ja Milan teki alkuun samaa pätkää eli putken ja hypyn leijeröintiä puomin toiselta puolen sekä vedätystä kepeillä eli piti ehtiä seuraavan hypyn kohdille kun koira vielä pujottelussa. Lili kävi ensin molemmissa ryssimässä ja Milan sen sijaan teki heti puhtaat suoritukset. No hei, osaahan se aika hyvin suoraan mennä :) Ja olihan siinä virtaa tauon jälkeen, varmuuden vuoksi hypyt vielä matalia. Lilin kanssa treenailtiin vielä suoran jälkeen hyppyä takaakiertona eli työnnöllä lähetystä. Nomikin löysi itsensä heti ensimmäisenä taas A:lta :) Tehtiin vaan lyhyt treeni, kolme hyppyä suoraan lelupalkalle. Nyt kiinnostaa "kuolleetkin" lelut, jopa siihen malliin, että tekee jo tiukkaa saada sitä irrottamaan :)

Sunnuntaina jatkui teema Lili & agility. Vuoden vaihteessa käynnistyy uusi koulutusjärjestelmä ja Lilin kanssa haettiin 1-tason ryhmiin, jonka valintakoe oli illalla. Arvioimassa kaikki 1-tason neljä kouluttajaa. Koko porukka suoraan rataantutustumiseen, kisanomaisesti 5 min. Minit aloittivat 20 min. tauon (lämmittelylenkkien jälkeen), hallissa vain yksi koirakko kerrallaan, muut odottivat vuoroaan ulkona. Alkuun paniikki, että ei kykene muistamaan rataa ja toisena että varmasti iskee vessähätä kriittisellä hetkellä. Rata pysyi päässä kun sitä koko odotteluajan kävi mielessään (jotain tunnin verran) eikä vessahätäkään tai vieläkin kipeät jalat keskiviikon fysiikkatreeneistä haitannut kun pääsi tosi toimiin. Lämmitellessä teki ikävää...

Radan oli suunnitellut yksi kouluttajista, Olli-Jussi Rissanen, jonka ryhmään Lilin kanssa ensisijaisesti haettiin. Harmi ettei tätä saatu videolle, olisi varmasti ollut mielenkiintoista katsottavaa. Ei mennyt ihan niinkuin suunniteltiin, mutta taito sekin että saa muutettu ohjausta lennosta :) Nyt oikein keskityin tekemään pakkovalssia kakkoselle (eikä taas pakkovalssi-jaakotusta) ilmeisesti liiaksikin, kun olin keinulle ohjauksessa myöhässä, joten Lili veti ohi. Jotenkin Lili ei aina hahmota keinua niin hyvin, jos ei ole ihan edessä. Ei ole eka kerta kun juoksee vain ohi. Putkijarrutusta ei ole harjoiteltu taas pitkään aikaan, joten ei arvannut tehdä kuin jonkinlaisen puolittaisen ja luottaa siihen että kääntyy karjumisella. Putken jälkeinen ansahyppy oli kyllä niin meitä varten. Takana oli myös kepit. Putkelta vastaanotto kutosen takanta. Valssilla 8-9, sen verran haltuun ettei lipsahda kepeille (Lilistä kun ei aina tiedä) ysin takaakierrosta. Sitten meni elämä hankalaksi. Olin alunperin ajatellut mennä puomin oikealta puolelta, kun sitten viime hetkellä päätin mennä edellisen hypyn seinän puolelta ja sitten takaaleikkaus puomille. Tämä siksi, etten välttämättä ehtisi työntämään puomille, riski mennä ohi kun oli sen verran sivussa. Lopputuloksena päässä taisi mennä nämä kaksi suunnitelmaa sekaisin ja valssi 10-11 välissä ei päätynyt oikeaan paikkaan ja Lili sujahti ohi hypylle ties miltä minun puolelta. Sen jälkeen olikin plasmat sekaisin ja jäi puomille takaaleikkaus tekemättä. Olen siis puomin vasemmalla puolella ja rata jatkuu oikealle. OMG! Lilin pysäytys kontaktille ja siitä nenän edestä puolenvaihto persjätöllä. Tarkoitus oli tehdä valssi 13-14 väliin (toinen vaihtoehto olisi ollut persjättö) kun olisi pitänyt saada hyvin etumatkaa. Nyt sellaisesta ei ollut tietoakaan, joten edestä ohjaus vaihtuikin takaaohjaukseksi. Ihmeellistä kyllä, ei päädytty A:lle ennenaikojaan. Loppu sentään meni suht sujuvasti. Lili teki itsenäisen A:n kontaktin, jolloin olin jo hyvissä asemissa lähellä putkea 17. Pysähtyneellä puolivalssilla (sekä karjumisella) oikeaan putkeen päähän 18 esteellä. Sen jälkeen mentiin. 20B päällejuoksulla, jos oikein hifistellään niin saatoin ehkä olla himppusen myöhässä :) Ei muista, eikä pääse videolta tarkastamaan. Suorituksen jälkeen tuli Pasilta jotain kommenttia puomin erikoisesta ohjauksesta. Joo näin kauniisti sanottuna :) O-J:n kanssa sitten käveltiin hallin toiseen päähän näyttämään meidän keppiosaamista. Samalla piti leikittää koiraa. No, Lilihän tykkää kun saa juoksennella narupallon perässä ja tuoda sitä sitten revittäväksi :) Kepit saatiin suorittaa kuten haluttiin. Ei tehty muuta ihmeellistä kuin vedätettiin ja hyvin malttoi Lili pujotella loppuun. Yleiskommenttina, että pirteän oloinen koira :)


Onneksi ryhmävalintoja ei tarvinnut kauaa jännittää, vaan tieto tuli jo seuraavana päivänä. Ja päästiin Lilin kanssa mihin haluttiinkin! Itselle tulee sitten myös oma koulutettavien ryhmä, joten vähän miettittävä optimaallista ajankäyttöäkin ja näin ollen Milan ja Nomi jatkaa vuodenvaihteen jälkeen toistaiseksi minun omassa koulutuksessa. Kiva oli kuulla näin jälkikäteen kouluttajien kommentteja toimivista ohjauksista. Ja kas kummaa, se minun apua, paniikki takausohjauspätkä kuului niihin toimiviin :) 8-9 pätkä olisi voinut myös olla toimiva takaaleikkauksella myöhässä olleen valssin sijaan. Takaaleikkausta olisi voinut tehdä myös 20B:llä, mikäli ongelmia ehtimisen kanssa.

Milan kävi testin aikana äitin kanssa juoksemassa uudessa sporttilookissaan :) Tehokas karvanpudotus viikonloppuna. Sakset eivät antaneet armoa edes koristekarvoille. Milan tosin kasvattaa niitä aina siihen malliin, että kohta ne on taas samanlaiset pehkot. Seuraava vapaampi viikonloppu on varattu Nomin nyppimiseen. Jotenkin se tuntuu niin suurelta urakalta. Hyvin karva irtoaa, ainakin selästä. Nomille ei ainakaan näin alkuun tehdä mitään nykymuodin kääpiösnautseritrimmiä vaan partaa ja kulmakarvoja lukuunottamatta otetaan kaikki irti mikä vaan nyppimällä lähtee. Jaloissa ja vatsassa on sellaiset höttökarvat että takkuuntuu ja kerää kaikenmaailman risut vähän turhan tehokkaasti. Toivottavasti karkeentuvat nyppimisen myötä. Nomillakin on nyt ToppaPomppa niin ei tarvitse palella, kun karvat lähtee ja talvi tulee! Lilin kanssa ovat aivan samanlaisia p*skahalvauksen saaneita kun pistetään jotain uutta niskaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti