tiistai 7. helmikuuta 2012

Ei kai vaan palella...?

Viime päivinä on ollut raikas ilma ulkoilla, kun pakkanen alkoi huitelemaan kahdenkympin korvilla. Kiitos vuosisadan flunssan taas, niin lenkit oli ainoa hetki jolloin henki kulki normaalisti. Kavereille olisi ehkä riittäneet lyhyemmätkin lenkit, ihme akrobatiasuorituksia ettei tassujen tarvitsisi osua maahan :) Nomikin lopetti sen ylimääräisen ulkoilun, mutta esim. Muskan kanssa pystyi ihan hyvin tuuppimaan toisiaan lumihankeen. Eihän sitä nyt sisällä voi olla, tulee vielä riehuessa kuuma! Uusien heijastinhihnojen kuvaussessiokin epäonnistui, kun ei mallit kestäneet paikoillaan. Tai sitten ilme on hyvin kärsivän näköinen...

Pakkanen tai ei mikään mukaan saanut latistettua uudessa nosteessa olevaa tokofiilistä. Ja taas lensi pyhät periaatteet romukoppaan ensimmäinen tilaisuuden tullen. Milanille varattu nyt kaksi koetta - luotan siihen että kesäkuun iltakisan aikaan ei ole kuuma ja että kyllä se nuo liikkeet nyt vappuun mennessä oppii. Tuleepahan treenattua... Viikon aikana ei ehditty vielä tunnariakaan pilaamaan :) Vaikkakin kun juuri viimeeksi pääsin Liliä aiheesta kehumaan niin heti seuraavalla pisti sellaisen esityksen ja oikein vielä yleisölle, että hyvä etten mennyt nurkan taakse itkemään että mitä minä olen tehnyt ansaitakseni tämän ja kui tän voi ehtiä näin nopeasti sössimään. Onneksi seuraavissa treeneissä palattiin "normaaliin". Milanilla on herkästi keskittyminen hieman hakusessa ensimmäisellä yrityksellä (seuraavat toimii mainiosti), mutta viimeeksi hallilla toimi jo heti ekasta! Lili jo silppusi aiemmin puukapulan niin että piti ostaa kokeisiin oma kapula kun ei sitä pureskeltua ilennyt kokeeseen viedä. Tiedä vielä olisi tuomari vähentänyt pisteitä jo valmiiksi hyvin pureskellun kapulan nähdessään :) Ei kyllä kokeessa kertaakaan pureskellut noudossa niin että siitä olisi huomautettu. Mutta nyt on kai nöyrryttävä ja opetettava kapulan pito niin ettei sitä pahoinpidellä, sellainen rouske nimittäin käy tunnarikapulan kanssa... Ensin kokeillaan yleiset neuvot kuten kapulan laitto suuhun ja siinä pito. No vaikka miten tekisit toistoja ja palkkaisit hyvin, niin suun saa vääntää aina tosissaan auki, ei tarjoa yhtään. Ahneelle kateus varmaan toimii? Kaikki kolme vierekkäin ja tarjotaan kapulaa vuorotellen, jos ei kelpaa niin vuoro seuraavalle. No, kaksi herkutteli ja kolmannella pysyy suu edelleen tiukasti kiinni. No samperi, sitten sovelletaan, en nimittäin muista lukeneeni tätä mistään :) Koiran ahdistus pieneen nurkkaan ja ulospääsy pinteestä kapulalla. Johan alkoi toimimaan ja nopeasti ja myös ilman nurkkaan survomista :) Kyllä kaikki sitten pitää tehdä vaikeimman kautta, vaikka helpommallakin pääsisi...   Milanin kakeja ollaan vahvistettu lyhyeltä matkalta sekä takapalkalla ja ne onkin toiminut nätisti. Lilillä sen sijaan on blondivaihe päällä ja enkä oikein itsekään tiedä mikä olisi sille paras tapa opettaa.

Pessimisti ei pety :) Agilityn ryhmätreenit pyörähti vihdoin taas meidänkin osalta käyntiin pakkasta uhmaten. Toivottavasti päästään nyt säännöllisesti treenaamaan viikottain porukassakin. Tällä ekalla kerralla oli yksinkertaista tekniikkatreeniä - saksalaista ja niistopersjättöä. Kaikkiin kohtiin kyseinen tekniikka ei ollut ehkä järkevin vaihtoehto, mutta se ei nyt ollutkaan harjoituksen pääpointti. Ihan hyvä niin, en nimittäin oikein ollut tyytyväinen Lilin kaarroksiin, pitäisi kääntyä paljon paremmin.

Keppien avokulma ei toiminut vieläkään suoraan, vaan piti ensin vetää vähän ohi, että toimi, murr... Viime aikoina ollaankin treenattu niitä leikkauksia ja Lili on parantanut suoritustaan koko ajan, joten seuraavaksi voikin taas alkaa vahvistamaan tuota avokulmaa. Kahdellakin esteellä saa kivat treenit - puomi putken alle "suoraan" ja ensin treenataan putki-puomierottelua ja sitten toisessa päässä, että tullaan putkesta ulos noin puomin puolivälin kohdissa ja siitä pitää kääntyä takaisin puomille. Toimi tosi hyvin sekä poispäinkäännöksellä että puomin leijeröinnillä + pakkovalssilla. Hienosti osui aina myös ylösmenokontaktille eikä alkanut käännöksen takia loikkaamaan, mikä oli pienenä riskinä.

Nomillakin oli viikolla vuorossa vain este- ja tekniikkatreeniä. Kaikki kontaktiesteet läpi - puomi kokonaisena, keinulle pomppimista sekä A:lle 2on2off loppuasentoa. Aikaisemmin Nomi on aina A:lle livahtaessaan kiivennyt aina harjalle asti, mutta kontaktitreenikerran jälkeen olikin A:lla missä muussa kuin 2on2offissa juuri sen näköisenä "et hei, kato mie oon täällä, et vois tulla miut täältä vapauttamaan". Hauska pikku otus :) Kepeille irrotaan nyt hienosti ja voi jo heti ekasta kerrasta "tykittää" eikä tarvitse varmistella. Uutena tekniikkana päällejuoksua. Pussiakin treenattiin, harjoituskerta nro 2, osittain Lilinkin avustuksella :) Nomin tapa kiittää Liliä avusta oli varastaa Lilin pallo ja juosta se suussa karkuun pitkin hallia. Ja kyllä se jaksoikin juosta, Lili pinkoi perässä lopulta jo hyvin harmistuneen oloisena ja kuuloisena, että kyllähän on hävytön kakara, vei pallon eikä hää saa sitä edes napattua kiinni. Itse ei voinut muuta kuin hekotella menoa katsoessa, olisihan ollut korvaamaton otos jos olisi videolla asti päätynyt :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti